Energiatehokkuus ja ekologisuus Scanoffice Groupin toimitalossa

Scanoffice Oy:n liiketilat juvanmalmella

Uudet toimitilat

Scanoffice Group rakennutti oman toimitalon, joka valmistui Espoon Juvanmalmille keväällä 2017. Rakennus suunniteltiin palvelemaan yhtiöryhmän logistiikkakeskuksena, toimistotilana ja näyttelytilana. Tiloissa sijaitsee myös fasiliteetit maahantuojan huollolle, sekä testilaboratorio tuotetestauksia ja laadun varmistusta varten.

Samalla kun rakennus palvelee yhtiönryhmän tarpeita mahdollisimman hyvin, se tekee sen myös ekologisesti. Suurimman osan vuodesta rakennuksen lämmöntarpeen hoitaa kolme Mitsubishi Electric PUHZ-SHW230YKA ilma-vesilämpöpumppua, jotka antavat lämpötehoa aina 84 kW:n asti. Kovemmilla pakkasilla rinnalla käytetään kaukolämpöä. Lämmitysjärjestelmän ohjaus hoidetaan Fidelix kiinteistöautomaatiolla MODBUS-väylää käyttäen. Sähkö ostetaan luonnollisesti uusiutuvaa energiaa tuottavalta sähkötoimittajalta.

Ekologisuus yritysryhmän toiminnassa

Hiilijalanjälkeä pienennetään myös välttämällä turhaa ajoa. Noin kolmannes Scanoffice Oy:n henkilökunnasta toimii kotitoimistolta käsin hyödyntäen tietotekniikkaa päivittäisessä työssään.

Logistiikkakeskuksessa syntyvä pakkausjäte lajitellaan erillisiin astioihin. Uusioenergiaa saadaan tuotettua toimittamalla kaikki polttoon kelpaava pakkausjäte energiapolttolaitos sopimuskumppanille.

Yhtiön autokantaa ollaan myös uusimassa ympäristöystävällisempään kalustoon. Ensimmäisiä hybridiautoja ladataan pihalla jo päivittäin ja myös erilliset pikalatauspisteet on jo tilattu sähköautoilijoille.

Seuraava rakennuksen ekologisuutta edistävä asennus on aurinkosähköjärjestelmä, joka asennetaan syksyllä 2018. Aurinkopaneelikenttää varten rakennuksen katolle suunniteltiin jo rakennusvaiheessa erikoisvahvistettu alue, johon oman aurinkovoimalan paneelikenttä asennetaan.

Vastuu ympäristöstämme kuuluu mitä suurimmassa määrin myös yrityksille, ei pelkästään tavallisille kotitalouksille toteaa toimitusjohtaja Mikko Anttila Scanoffice Oy:stä.

Ilma-vesilämpöpumput kiinteistöihin

Ilma-vesilämpöpumput suuriin kiinteistöihin yli 10 vuoden kokemuksella. Tehot 3-63 kW ja sarjakytkennällä useisiin satoihin kilowatteihin asti.

Kiinteistölämpöpumput

Markkinoiden laajin lämpöpumppuvalikoima kiinteistöihin. Ratkaisuja nykyisen lämmitysjärjestelmän rinnalle tai kokonaan korvaava lämmitysratkaisu. Kiinteistölämpöpumput myös viilennykseen.

Valikko