Ilma vaihtumaan energiaa säästäen – Uusi Lossnay VL-100U5-E Ilmanvaihtolaite

Mitsubishi Electric Lossnayn uusi ja vanha malli vierekkäin
Kuvassa Olavi Valkonen kannattelee hyvin palvellutta, uuden sijoituspaikan saavaa VL-100U-E laitetta. Seinällä puhkuu jo uusi, moderni VL-100U5-E laite

Mitsubishi Electric VL-100U5-E Lossnay

Mitsubishi Electricin suosittua lämmön talteenotolla varustettua Lossnay VL-100-UE ilmanvaihtolaitetta on valmistettu jo 90-luvulta mallin säilyessä täysin samana. Teknisesti luotettavan laitteen ulkonäkö kaipasi kuitenkin jo päivitystä joten Mitsubishi Electric toi markkinoille loppuvuodesta 2013 uudistetun VL-100U5-E mallin.

Laitteessa on edelleen samalla, Mitsubishi Electricin patentoimalla Lossnay tekniikalla toimiva LTO-kenno jota käytetään myös kanavoitavissa IV-kojeissa. Uuteen malliin on kuitenkin kehitetty tukku käytettävyyttä parantavia ominaisuuksia. Lossnayn perusajatuksesta ei kuitenkaan ole malliuudistuksessa tingitty, edullinen, lämmön talteenotolla varustettu ilmanvaihtolaite on edelleen sekä hankinta-, että asennuskustannuksiltaan ylivoimainen ratkaisu kaikkiin puutteellisella ilmanvaihdolla varustettuihin tiloihin.

Eräs pitkän kokemuksen Lossnay-ilmanvaihtotekniikasta omaava alan ammattilainen on Mäntsälässä toimipistettään pitävän ja Uudellamaalla toimivan, 10 henkilöä työllistävän LVI-Valkonen Oy:n yrittäjä, TJ Olavi Valkonen. Olavilla on tallitilaa 65+80 m2 joiden ilmanvaihto on jo neljän vuoden ajan hoidettu kahdella poistuvan mallisukupolven Lossnay laitteella.

Lossnay-laitteet ovat toimineet luotettavasti harrastekäytössä olevissa tallitiloissani. Huoltotoimenpiteeksi riittää suodattimen vaihto ja LTO-kennon imurointi noin kerran vuodessa. Kun laitteista on omakohtaista kokemusta, on helppo suositella Lossnayta myös asiakkaille. Erityisesti laitteen pieni ottoteho verrattuna hyvään LTO:n hyötysuhteeseen yllättää asiakkaat myönteisesti
Olavi ValkonenToimitusjohtaja

Mitsubishi Electric – teknologisen kehityksen aallonharjalla

Olavin mielipiteenä Uuteen VL-100U5-E laitteeseen on kehitetty juuri ne parannukset joita edellisen Lossnayn kanssa jäi kaipaamaan. Erityisesti palautusilman suunnattava heittokuvio on tarpeen jos laite on lähellä oleskelutilaa. Olavi vaihtoikin toisen, pienemmässä tallissa olevan laitteen uuteen malliin jotta esimerkiksi pakokaasujen poistoon tarvittavaa tehostusta käytettäessä palautusilma ei puhalla suoraan oleskelualueelle. Uusi laitehan käy vanhan asennuslevyyn ja pistotulppaliitännällä varustettuna asennus vie aikaa vain pari minuuttia.

Ilmanvaihtolaitteet

Mitsubishi Electric Lossnay- sekä Mobair-ilmanvaihtolaitteet tekevät työ- tai asuintiloista raikkaat ja parantavat sisäilman laatua.

Valikko