Ilma-vesilämpöpumput korvasivat satojen metrien pituisen öljysäiliöiden jonon

Ilma-vesilämpöpumppu, Mitsubishi Electric, rivitalo, Luvia, Eura

Luvialla Eurajoella sijaitseva rivitalo on valmistunut vuonna 1977. Siinä on 450 neliötä ja kolme asuntoa. Rivitalon keskimääräinen öljynkulutus oli 7 kuutiota vuodessa. Öljynkulutuksen suuri määrä alkoi mietityttää kiinteistön edustajaa.

300 metriä mustia mötiköitä lämmitysöljyä

”Vuodesta 1977 lähtien tuosta lämmitysöljystä tulee kuutiometrin ”mustina mötiköinä” 300 metriä pitkä jono”, kertoo kiinteistön edustaja ja jatkaa: ”tämä mielikuva sai miettimään, olisiko tuolle asialle jo korkea aika tehdä jotain ihan ympäristönäkökohtienkin takia”.

Kiinteistön edustajalle oli tärkeää saada tarjous öljylämmityksen korvaavasta ratkaisusta ”niin hyvänä toteutuksena kuin sen pystyy tekemään”. Tarjouksen tuli siis sisältää kaikki tarvittavat laitteet ja työvaiheet, mitä hyvin toimiva öljylämmityksen korvaava järjestelmä tarvitsee, eikä ”hinnat alkaen” -ratkaisuna.

Ilma-vesilämpöpumppu, Mitsubishi Electric, rivitalo, Luvia, Eura

Erinomaiset arvosanat asennuksesta

Tehtävien ja laitteiden määrittelyssä onnistui parhaiten Teljän Energiatekniikka Oy, joka siten valikoitui lämmitystapamuutoksen toteuttajaksi. Laitteistoksi valittiin Mitsubishi Electric -ilma-vesilämpöpumppu lisävarusteineen ja häiriötilanteiden sekä kovimpien pakkasjaksojen lisä- ja varalämmöksi tuli sähkökattila.

Teljän Energiatekniikka Oy suoriutui kokonaistoteuksesta erinomaisin arvosanoin.  Asennukset saatiin valmiiksi lokakuussa 2019, ja laitteisto käynnistettiin tammikuussa 2020, kun säiliössä ollut lämmitysöljy kului loppuun. 

”Hyvin on laitteisto toiminut”, toteaa kiinteistön edustaja lopuksi.

Ilma-vesilämpöpumppu, Mitsubishi Electric, rivitalo, Luvia, Eura

Projekti pähkinänkuoressa

 • Paikkakunta: Luvia, Eurajoki
 • Asennusvuosi: 2019
 • rivitalo, 450 m²
 • Mitsubishi Electric ilma-vesilämpöpumppu korvaamaan öljylämmitys kokonaan
  • Mitsubishi Electric PUHZ-SW160YKA -ulkoyksikkö
  • Aplha Innotec -käyttövesi- ja puskurivaraajat
  • lämmönvaihdin, vaihtoventtiili, latauspiirin pumppu ja muut tarvittavat varusteet
  • ELK 26 -sähkökattila

Asennus: Teljän Energiatekniikka Oy.

Valikko