Ilma-vesilämpöpumppu rintamamiestaloon, Ylöjärvi

Rintamamiestalo Ylöjärvellä
Kustannussäästömme ovat todistetusti yli 50%.
Veli-Pekka NieminenDiplomi-insinööri

Ilma-vesilämpöpumpulla lämmityskustannuksista yli puolet pois

Ylöjärveläinen diplomi-insinööri Veli-Pekka Nieminen on energiaasioiden asiantuntija ja tarkka omakotitalon omistaja. Hän on perheineen asunut jo 30 vuoden ajan vuonna 1947 rakennetussa rintamamiestalossa.

”Talomme energianlähteenä oli öljy ja monien lämmitettävien kuutioiden vuoksi kustannukset olivat melko korkeat. Ensisijaisena tavoitteenamme oli saada lämmityskustannukset kuriin, kun pari vuotta sitten päätimme asentaa ilma-vesilämpöpumpun öljyn rinnalle”, toteaa Veli-Pekka Nieminen.

”Piharakennuksessamme olevan verstaan lämmitys hoidettiin jo lämpöpumpulla ja kokemukseni siitä olivat hyvät.”

Huolellista vertailua

Insinöörin tarkkuudella Veli-Pekka Nieminen teki tarkkoja vertailulaskelmia ennen ostopäätöstä. Maalämpö oli myös yksi vaihtoehto, mutta ilma-vesilämpöpumpun alkuinvestointi tuntui järkevämmältä ja päätös siitä oli lopulta selkeä. ”Mitsubishi Electricin –energiasäästäjä on suunniteltu asennettavaksi olemassa olevan lämmitysjärjestelmän rinnalle. Tämän laitteen avulla saavutamme merkittäviä säästöjä ja takaisinmaksuaika on laskelmieni mukaan vain noin viisi vuotta”, kertoo isäntä Nieminen.

Tarkkaa seurantaa ja merkittäviä säästöjä

Nieminen asensi lämpöpumppuunsa kilowattituntimittarin heti asennusvaiheessa ja hän tekee tarkkaa seurantaa energiankulutuksesta päivittäin. ”Joka aamu käyn ensin tarkistamassa ulkolämpötilan ja sen jälkeen luen lämpöpumpun mittarin. Merkitsen luvut ylös ja saan näin täysin luotettavaa tietoa toteutuneesta energiankulutuksesta. Kustannussäästömme ovat todistetusti yli 50 %.”

”Lämpöpumppu on täysin huoleton ja luotettava. Säilytimme öljyn lämpöpumpun rinnalla ja kattila käynnistyy automaattisesti heti, kun ulkoilman lämpötila laskee alle -17 asteeseen. Myös talon veden lämmitys hoidetaan edelleen öljyllä, mutta kulutus on nyt niin paljon vähäisempää, että öljyauton käyntikertoja voisi hyvin vähentää kahdesta vain yhteen kertaan vuodessa”, pohdiskelee Nieminen.

Pojan taloon sama ratkaisu

”Poikamme asuu samanlaisessa rintamamiestalossa ja hyvien kokemustemme rohkaisemana hän on asentanut omaan taloonsa täysin saman lämpöpumpun. Sieltä kyllä kuulen rehellistä palautetta, mikäli ratkaisu olisi ollut väärä. Mutta uskon, että päätös on ollut kannattava myös hänen kohdallaan.”

Ilma-vesilämpöpumput

Mitsubishi Electric ilma-vesilämpöpumpulla säästät jopa yli 50% lämmityskustannuksissa, samalla ympäristöstä välittäen.

Valikko