Euroopan ekologisimmaksi kauppakeskukseksi arvostettu Sello säästää myös jäte- ja siivouskustannuksissa

asennuskohde-referenssi-Euroopan-ekologisin-kauppakeskus-käsivkuivain-Jettowel

Kauppakeskus Sellon kokoluokassa tyypillisiä säästökohteita ovat suoraan energiaa kuluttavat talotekniset laitteet kuten lämmitys, ilmastointi ja valaistus. 

Sellon ylläpitopäällikön Vesa Kivisen mukaan ”esimerkiksi yksittäisen IV-koneen säätöjen optimoinnissa on merkittävä säästöpotentiaali kun koneiden määrä on yli 120. Myös pysäköintihallien valaistuksen muuttaminen energiatehokkaaksi on osoittautunut erittäin kannattavaksi investoinniksi”. 

Energiansäästön lisäksi toinen merkittävä iso ympäristöteko on jätehuollon tehostaminen. Kauppakeskuksessa syntyy päivittäin 7,5 tonnia jätettä, josta 90 prosenttia kierrätetään. Sekajätteeseen menee vain kymmenen prosenttia. 

Kuten muillakin talotekniikan osa-alueilla  Sellossa on aktiivisesti etsitty vaihtoehtoja perinteisemmille käsien kuivaintekniikalle ja koekäytetty erilaisia markkinoilla olevia laitteita. Ensimmäiset, hyvin vähän ympäristöä ja ylläpitohenkilöstöä kuormittavat Mitsubishi Electric  Jettowel kuivaimet asennettiin Selloon vuonna 2013. 

Sellon kiinteistöpäällikön Olli Paunolan mukaan ”olimme hyvinkin epäileväisiä laitteiden elinkaaren suhteen koska tuskin löytyy ympäristöä jossa käyttöaste tai laitteen altistuminen ilkivallalle olisi merkittävästi suurempi” 

Molemmat Selloon vuonna 2013 asennetut Mitsubishi Electric Jettowel laitteet ovat toiminnassa edelleen ja sittemmin laitekantaa on kasvatettu saneerausten yhteydessä.

 asennuskohde-referenssi-Euroopan-ekologisin-kauppakeskus-energiassäästö-käsikuivaimet-Jettowel

”Jettowel kuivaintekniikan puolesta puhuu teknisen luotettavuuden lisäksi miellyttävä äänitaso, laitetta uskaltavat lapsetkin käyttää” toteavat Vesa (edessä) ja Olli.

Euroopan ekologisin kauppakeskus Sellolle myönnettiin marraskuussa 2015 kansainvälisesti arvostettu toiminnanaikainen platinatason LEED-ympäristösertifikaatti, jonka kriteereinä käytetään kiinteistön energiatehokkuutta ja kestävän kehityksen mukaista käyttöä ja ylläpitoa.

Lue lisää: http://www.scanoffice.fi/fi/mitsubishi-electric-jet-towel-kasikuivain

Lataa referenssi esite