Vaivaton sisäilmaremontti

asennuskohde-referenssi-vaivaton-sisäilmaremontti-rivitaloyhtiö-Mobair-tuloilmalaitteet

Kevättalvella 2014 Järvenpään Ilmalämpökeskuksen yrittäjä Juha Salminen sai puhelun isännöitsijältä:
Kyseessä on vuonna 1980 valmistunut rivitalo jonka vetoisuus lämmityskaudella pakottaa lämmittämään tarpeettomasti joka taas johtaa sisäilman kuivumiseen ja kosteutustarpeeseen, olisikohan kiertoilmalla lämmittävistä Mobair laitteista apua?”.   

Tämä rivitalo osoittautui tyypilliseksi aikakautensa edustajaksi, laattaperusteinen, puurunkoinen ja tiiliverhoiltu 1-tasoratkaisu. Valitettavan usein korvausilmaremonttiin lähdetään vastaavissa kohteissa liian myöhään, vasta sitten kun hallitsemattomasti rakenteiden läpi virtaava korvausilma on jo pilannut runkorakenteet. 

asennuskohde-referenssi-sisäilmaremontti-rivitalo-Mobair-tuloilmalaitteet

Esimerkkikohteen pelastukseksi asukkaat olivat jo aiemmin asennuttaneet ns. karmiventtiileitä ja ulko-oven tiivistyskin oli lähempänä muodollista. Vetoisuudesta huolimatta korvausilmaa ei kuitenkaan virrannut tarpeeksi etenkään makuuhuoneisiin joissa hapekasta ilmaa eniten tarvitaan.

Katselmuksen perusteella päädyttiin asentamaan n. 70 m2 asuntoihin kiertoilmalla lämmittävät Mobair 2030 tuloilmalaitteet molempiin makuuhuoneisiin ja olohuoneeseen. Eli yhteensä kolme laitetta/asunto. Nämä laitteet riittävät suodatetun ja vedottoman korvausilman tuottoon läpi vuoden ja ennen kaikkea kovimpienkin pakkasten aikaan.

 asennuskohde-referenssi-rivitalo-Mobair-tuloilmaremontti  

”Mobair -tuloilmaremontti on ylivoimaisen nopea ja vaivaton saavutettuihin etuihin nähden. Esim. tässä huoneistossa asennukset tehtiin reilusti alle yhdessä työpäivässä” kertoo Juha.   

Lue lisää: http://www.scanoffice.fi/tuotteet/tuoteryhmat/ilmanvaihtolaitteet/mobair...