Ilma-vesilämpöpumppu lämmittää vaikka elokuvateatterin

asennuskohde-referenssi-kiinteistölämpöpumppu-Mitsubishi-Electric-ilmavesilämpöpumppu-lämmittää-vaikka-elokuvateatterin

Kiinteistöjen remonttien yhteydessä lämmitysjärjestelmää kannattaa arvioida kriittisesti ja uusia vaihtoehtoja on hyvä vertailla. Vanhojen rakennusten uudistamisessa on myöskin kannattavaa hyödyntää jo olemassa olevaa lämmitysjärjestelmää ja liittää sen oheen energiaa säästävää lämpöpumpputekniikkaa.

Salossa sijaitsevaa kiinteistökompleksia, jossa on mm. lämmityksen kannalta haastava elokuvateatteri, uudistettiin ja kiinteistön lämmitys sai aivan uuden järjestelmän. Vuonna 1938 rakennettu elokuvateatteri-, liike- ja asuinkiinteistö on alkujaan tehty vesikiertoisen lämmityspatterijärjestelmän varaan, jossa lämmönlähteenä oli yksi iso keskuslämmityskattila ja öljypoltin. Vaikka kattila oli uusittu vuonna 1995 asennusvaiheessa ei oltu huomioitu, että pannuhuone sijaitsee maan pinnan alapuolella. Kosteus oli tehnyt tehtävänsä ja pannun kunto oli todella huono, kiinteistön omistaja kuvailee.

Järjestelmää uusittiin siten, että lattialtaan korotettuun ja kosteuseristettyyn pannuhuoneeseen tuli kaksi pienempää, 70 kilowatin pannua kytkettynä sarjaan ja ensisijaiseksi lämmityslähteeksi asennettiin maksimiteholtaan 30 kW:n Mitsubishi Electric ilmavesilämpöpumppu levylämmönvaihtimella.
Ilma-vesilämpöpumppu ei pysty yksin lämmittämään rakennusta Suomen kylmänä vuodenaikana, ja siksi tarvitaan rinnakkaisjärjestelmä tuottamaan sydäntalvella tarvittava loppulämpö.

Lämmitettäviä kuutioitakin on melkoisesti, sillä noin 1000 neliön lattia pinta-alasta asuinhuoneet ovat kolmen metrin korkuisia ja elokuvateatteri korkeimmalta osaltaan kahden kerroksen korkuinen.
Järjestelmä on kytketty siten, että ilma-vesilämpöpumpun tehon loputtua käynnistyy järjestelmässä ensin toinen ja tarvittaessa myös toinen öljykattila tuottamaan tarvittava määrä lämpöä. Kovilla pakkasilla kaikki ovat yhtä aikaa käytössä, sillä aikaisemman 110 kilowatin tehon kattila korvattiin nyt kolmella, yhteen laskettuna samankokoisella teholähteellä.

Kolmiosainen järjestelmä takaa myös sen, että jos yksi kytketään syystä tai toisesta pois, pystytään lämpöä tuottamaan vielä kahdella lämmönlähteellä, ja näin järjestelmän lämmöntuotto ei katkea.
Arvioin mukaan elokuvateatterin ohessa olevan kahden rakennuksen lämmöntarve ilma-vesilämpöpumpulla riittää muutamaan pakkasasteeseen, jonka jälkeen öljykattilat tuottavat lopun lämmitykseen tarvittavan energian. Vanhaan verrattuna uusi kolmiosainen järjestelmä turvaa vähintään peruslämmöntarpeen.
Lisäksi ilma-vesilämpöpumppu osana koko lämmitysjärjestelmää tuo melkoisen säästön kokonaislämmityskustannuksissa.

Lue lisää tuotteestamme