Kiinteistölämpöpumput

Kattava mallisto erilaisia kiinteistölämpöpumppuja suurempien kiinteistöjen lämmitystarpeisiin.

Scanofficen lämpöpumppuvalikoima kiinteistöille on markkinoiden laajin. Pystymme tarjoamaan erilaisia ratkaisuja nykyisen lämmitysjärjestelmän rinnalle tai kokonaan korvaavan lämmitysratkaisun. Satoja suomalaisia kiinteistöjä lämpiää varmatoimisilla lämpöpumppuratkaisuillamme. Tarjoamme mm. tuloilmalämpöpumput, ilma-vesilämpöpumput, ilma-ilmalämpöpumput sekä maalämpöpumput pieniin, keskisuuriin ja suuriin kiinteistöihin.

Huippulaatuisten tuotteiden lisäksi Scanoffice Oy tarjoaa toimittamiensa kiinteistölämpöpumppujen koko elinkaaren aikaisen teknisen tuen ja varaosapalvelut.

Kiinteistölämpöpumpun hyödyt

Säästö

Kiinteistölämpöpumpuilla saavutetaan useimmissa kiinteistöissä merkittävää rahallista säästöä pienentyneen energiankulutuksen johdosta. Kiinteistön energiansäästö maksaa kiinteistölämpöpumppuinvestoinnin takaisin usein jo muutamassa vuodessa. Investoinnin suuruus riippuu ratkaisusta. Jo muutamalla kymmenellä tuhannella eurolla saadaan varsin tehokas ilma-vesilämpöpumppuratkaisu esimerkiksi nykyisen öljylämmityksen rinnalle ja tällaisen hybridilämmitysjärjestelmä investoinnin takaisinmaksuaika on usein vain neljä – viisi vuotta. Rakennus voidaan tarvittaessa kytkeä kokonaan irti esimerkiksi kaukolämpöverkosta ja koko kiinteistön lämmitys voidaan hoitaa itsenäisesti maalämpöpumpulla.

Ympäristöystävällisyys

Samalla kun rakennuksen tarvitsema lämmön tarve tuotetaan huomattavasti pienemmällä energialla, pienenevät myös lämmityksestä aiheutuvat hiilidioksidipäästöt samassa suhteessa. Lämpöpumppujärjestelmä toimii sähköllä, jonka lämpöpumppulaitteisto moninkertaistaa lämmitystehoksi. Ostettavan sähkön tuotantotavan kiinteistön omistaja voi päättää itse. 

Kiinteistölämpöpumppujen elinkaari

Laitteiston käyttöikä on tietenkin riippuvainen laitteiston käyttöasteesta ja siitä, minkälainen lämpöpumppuratkaisu kiinteistöön on asennettua. Nyrkkisääntönä voidaan kiinteistölämpöpumpuilla pitää noin 15 vuotta ilma-ilmalämpöpumpuilla ja ilma-vesilämpöpumpuilla sekä maalämpöpumpuilla jopa 25 vuotta. Ajan mittaan laitteita huolletaan ja niihin myös vaihdetaan varaosia osia kuten kaikkiin muihinkin jatkuvassa käytössä oleviin teknisiin laitteisiin. 

Mihin kohteisiin kiinteistölämpöpumppu sopii?

Suuret ja keskisuuret rakennukset kuten rivitalot, kerrostalot, varastorakennukset, teollisuushallit, kirkot, huoltoasemat, maatalousrakennukset, myymälät, koulut, päiväkodit ja vaikkapa urheiluhallit ovat tyypillisiä käyttökohteita kiinteistölämpöpumpuille. Erilaiset kiinteistölämpöpumput soveltuvat eri kohteisiin – lue lisää eri kiinteistölämpöpumppujen käyttökohteista:

Hybridilämmitys

Mitä tahansa lämmitysjärjestelmää, jossa on kaksi tai useampi lämmitysmuoto yhdistettynä, kutsutaan hybridilämmitysjärjestelmäksi. Hybridilämmitysjärjestelmä voi muodostua esimerkiksi lämpöpumpun ja öljylämmityksen yhteiskäytöstä tai vaikkapa kaukolämmön rinnalla toimivasta ilma-vesilämpöpumppujärjestelmästä.

Usein ilma-vesilämpöpumppu tai esim. teollisuushallien ilma-ilmalämpöpumppu asennetaan olemassa olevan lämmitysjärjestelmän rinnalle. Tällaisissa ratkaisuissa vanha öljylämmitysjärjestelmä tuottaa tarvittavan lisälämmön vain kovimmilla pakkasilla, mutta tällöin lämpöpumppulaitteistoa ei tarvitse mitoittaa kiinteistön huipputehon tarpeen mukaan ja näin investointikustannus on huomattavasti pienempi. Joissain kohteissa voidaan haluttaessa hyödyntää myös aurinkosähköä, joka tuottaa energiaa hybridilämmitysjärjestelmän tarvitsemaa sähkötehoa varten.

Kiinteistölämpöpumppu tuotteet

Tarjoamme kattavan malliston erilaisia kiinteistölämpöpumppuja suuriin kiinteistöihin.

Suurten tilojen ilmalämpöpumput

​Ilma-vesilämpöpumput

Maalämpöpumput

Tuloilmalämpöpumput

VRF City-multijärjestelmät

Asennuskohteet

Katso millaisiin kohteisiin olemme asentaneet kiinteistölämpöpumppuja. 

Suurten tilojen ilmalämpöpumput:

Ilma-vesilämpöpumput:

Tuloilmalämpöpumput:

Maalämpöpumput:

VRF City-multijärjestelmät

Yhteydenottolomake