Maalämpöpumput

            ympäristöystävällisyys-luo-parempi-ilmasto-create-a-better-climate-alpha-innotec-maalämpöpumput

Maalämpöpumppu – erinomaisen fiksu valinta

Maalämpöpumppujen suunnittelussa on tarkoin huomioitu Suomen kylmät erityisolosuhteet niin lämmitystarpeen mitoituksessa kuin lämpimän käyttöveden riittävyydessä.

Aurinko lämmittää myös täällä pohjoisella pallonpuoliskolla niin tehokkaasti, että maahan varastoitunut lämpöenergia riittää vaivattomasti lämmittämään asuntosi läpi koko kylmän Suomen talven. Tämän luonnon oman, puhtaan energian saat tehokkaasti hyödynnettyä maalämpöpumpullasi.

Säästösi lämmityskuluissa jopa 80 %!

Esimerkiksi keskikokoinen asunto, jonka vuotuinen lämmöntarve on n. 20.000–25.000 kWh vuodessa, voidaan lämmittää vain murto-osalla tästä tehotarpeesta – vain noin 5000–6000 kWh/vuosi – ei siis ihme, että yli puolet uusien omakotitalojen rakentajista valitsee lämmitysmuodoksi maalämmön!

Maalämpöpumppu soveltuu myös erinomaisesti peruskorjauskohteisiin, joissa on vesikiertoinen lämmönjako (patteri, lattialämmitys) ja joissa nykyinen vanha ja tehoton (öljy- tai suorasähkö) lämmitysjärjestelmä uusitaan energiapihiin ja ympäristöystävälliseen maalämpöön.

 

Alpha innotec maalämpöpumput

Laadukkaat Alpha innotec -maalämpöpumput ja varaajat valmistetaan Saksassa. Alpha innotecin maahantuojana Suomessa toimii Scanoffice Groupiin kuuluva Scanvarm Oy Ab. Lue lisää maalämpöpumpuista! 

Alpha innotec PWZS Nordic ja PWZSV Nordic Inverter maalämpöpumput

Alpha-innotec-PWZS-Nordic-Maalämpöpumppu  Maalämpöpumpuillamme-on-5-vuoden-täystakuu               Alpha-innotec-PWZSV-Nordic-Invertteri-V-line-Maalämpöpumppu

PWZS Nordic: tehot 4,7-12,18kW      ja             PWZSV Nordic Inverter V-line: tehot 1,25-17,2kW

Alpha innotecin PWZS Nordic-sarjan pumppuja on saatavilla 4,7kW:sta aina 12kW asti perinteisellä on/off-ohjaustavalla ja 1,25kW-17,20kW invertteriohjauksella. Lämpöpumpussa on sisäänrakennettu vaihtoventtiili, ohivirtausventtiili, 9kW läpivirtausvastus ja säädettävät liuos- ja latauspumput. Lisäksi siinä on 186l ruostumattomasta teräksestä valmistettu käyttövesivaraaja, joka takaa käyttöveden riittävyyden. Lämpöpumppu on todella kompaktin kokoinen, 598 x 626 x 1850 ja siinä on irrotettava kylmämoduuli. Lämpöpumppua ohjaa Luxtronik 2.1 ja se on aina vakiona etähallittavissa Internetin yli. PWZS Nordic-sarja on markkinoiden energiatehokkaimpia maalämpöpumppuja COP:n ollessa jopa 5,05 ja SCOP 5,78 (EN 14511 mukaan). Energiatehokkuus ja lähes äänetön käynti (29-31dB(A)) ovat yhdessä voittamaton yhdistelmä. Lue lisää PWZS Nordic mallisarjan maalämpöpumpuista ja PWZSV Nordic Inverter V-line mallisarjan pumpuista!

Alpha innotec SWC Alterra ja SWC Alterra Inverter maalämpöpumput

Alpha-innotec-alterra-SWC-mallisarjan-maalämpöpumppu                                    Maalämpöpumpuillamme-on-5-vuoden-täystakuu                       Alpha-innotec-alterra-SWCV-Inverter-V-line-mallisarjan-maalämpöpumppu

SWC alterra: tehot 4,7-18,60kW​             ja         SWC alterra Inverter V-line: tehot 1,25-17,2kW

Alpha innotec SWC alterra-sarjan maalämpöpumput ovat ns. erillisvaraajilla varustettavia malleja. Niissä ei ole integroitua käyttövesivaraajaa. Alterra-sarjaan voidaan liittää niin vanhoja kuin uusiakin varaajia, tarpeen mukaan. SWC-sarja sopii hyvin mataliin ja ahtaisiin tiloihin tiloihin, koko on vain 598 x 665 x 1500. SWC alterra on perinteinen On/Off-ohjattu maalämpöpumppu jota voidaan asentaa myös rinnan. Näin ollen päästään jopa 74,4kW yhteistehoon. Yksittäin teholuokat ovat 4,7 – 18.6kW.

SWC alterra Inverter-sarjasta löytyy neljä eri teho luokkaa, aina 1,25kW:sta 17,20kW:iin saakka. Molempia tuotesarjoja ohjaa Nordic-pumppujen tapaan Luxtronik 2.1 jossa on aina vakiona ilmainen etähallinta ja joka on aurinkosähkö- ja smart grid-valmis. Molemmat sarjat ovat lähes äänettömiä, äänitason ollessa 29-37dB(A). Lue lisää SWC alterra-sarjan maalämpöpumpuista!  ja SWCV alterra Inverter V-line mallisarjan maalämpöpumpuista

Alpha innotec SW Alterra maalämpöpumput

Alpha-innotec-alterra-SW-mallisarjan-maalämpöpumppu  Maalämpöpumpuillamme-on-5-vuoden-täystakuu

SW alterra: tehot 4,7-18,60kW

Alpha innotecin SW alterra-sarja on todella pieni maalämpöpumppu. Fyysisen koon ollessa vain 598 x 665 x 850 se ei juurikaan eroa normaalista pyykinpesukoneesta. Se sopii paikkaan kuin paikkaan. Teholuokat ovat 4,7-18,6kW. Rinnankytkettynä jopa 74,4kW! Vaikka itse pumppu on kooltaan pieni, se pitää sisällään silti saman ohjauksen kuin Nordic- tai SWC alterra-sarjat. Luxtronik 2.1 tässäkin mallissa osaa ohjata vanhan varaajan vastuksien lisäksi, vaikka aurinkokeräimiä, uima-allasta tai eri lämmityspiirien sekoitusventtiileitä. SW-sarjan pumpun voi varustella jälkeenpäin täysimittaiseksi lämmitysjärjestelmäksi pala palalta. Lue lisää SW-mallisarjan maalämpöpumpuista! 

Alpha innotec SW Alterra Plus maalämpöpumput

Alpha-innotec-SW-alterra-Plus-maalämpöpumppu

SW alterra Plustehot 22,35-29,60kW

SW alterra Plus on ensimmäinen ns. kiinteistölämpöpumppu. Kompaktin, 598 x 665 x 1500, kuoren alle on valittavana kolme eri teholuokkaa. 22,35kW, 25,60kW ja 29,60kW tehot mahdollistavat isojenkin tehojen tuomisen kiinteistöön ilman suuria tilantarpeita. SW alterra Plus-sarja sopii kiinteistöihin, joissa lämpöpumppujen äänettömyys on ratkaisevassa asemassa. Lämpöpumppu käydessään on vain 37dB(A).

Yhdistämällä SW alterra Plus-sarjaa päästään jopa 118,4kW:iin saakka. Lämpöpumppu voidaan varustaa uusilla tai vanhoilla varaajilla niin lämmityksen kuin käyttövedenkin puolesta. Muiden Alpha innotecin lämpöpumppujen tapaan, tämäkin on vakiona etähallittavissa netin yli. SW alterra Plus voidaan liittää myös kiinteistöautomaatioon joko BACnet tai Modbus-protokollan avulla. Lue lisää SW alterra Plus-mallisarjan maalämpöpumpuista! 

Alpha innotec SWP-sarjan maalämpöpumput

Alpha-innotec-SWP1-sarjan-maalämpöpumppu   alpha-innotec-SWP2-sarjan-maalämpöpumppu

SWP 1 ja SWP 2: tehot 27,5-161,6kW

Alpha innotecin SWP-sarjan pumppuja on kahta eri sarjaa, SWP 1 ja SWP 2. SWP 1-sarjan pumput ovat yhdellä kompressorilla olevia kiinteistölämpöpumppuja ja SWP 2-sarja, kahdella kompressorilla varustettuja.

SWP 1-sarjasta löytyy tehoja aina 27,5kW:sta 68,5KW:iin. Sarjasta löytyy kaksi mallia jotka tuottavat 70°C menovettä ja loput tuottavat 65°C. Lämpöpumpun runko on täysin erillään koteloinnista joka mahdollistaa SWP 1-sarjan kuljettamisen normaalista oviaukosta ja vai 39-44dB(A)  käyntiäänen mallista riippuen. Yhdistämällä SWP 1-sarjaa päästään jopa 274kW yhteistehoon. Laitteen mitat koteloinnin kanssa ovat 1190 x 760 x 961

SWP 2-sarjasta tehoja löytyy 70-161.6kW:iin asti. Yhdistelemällä tätä kaksi kompressorista lämpöpumppua päästään jopa 646,4kW:iin asti. Laitteen mitat ovat 1400 x 1874 x 865. Molemmat sarjat varustetaan kohteen mukaan suunnitelluilla liuos- ja latauspumpuilla.

Luxtronik ohjaa myös SWP-sarjan pumppuja ja mahdollistaa ilmaisen etähallinnan ja option myös kiinteistöautomaatioon liittymiseen. Molemmat mallit ovat myös aurinkosähkövalmiita. Lue lisää SWP-sarjan maalämpöpumpuista! 

Alpha innotec Käyttövesivaraajat

alpha-innotec-käyttövesivaraaja

Alpha innotecin käyttövesivaraajat ovat suunniteltu lämpöpumppukäyttöön. Varaajat ovat emalipinnoitettua ja niissä on suojaava magnesiumanodi. Varaajissa on latauskierukka, jolla lämpö viedään varaajaan, joka on täynnä käyttövettä. SWWS-varaajissa on myös aurinkokierukka jolloin siihen voidaan liittää aurinkokeräinjärjestelmä. Käyttövesivaraajista on valmiit suositukset eri lämpöpumpputehoille. Käyttövesivaraajien eriste on aina kiinteä. Lue lisää käyttövesivaraajista! 

Alpha innotec Puskurivaraajat

alpha-innotec-puskurivaraaja

Alpha innotecin lämmityksen puskurivaraajia on 62 litrasta aina 1000 litraan. Varaajat on suunniteltu nimenomaan lämpöpumppukäyttöön. Osassa varaajia on irrotettava eriste joka helpottaa niiden kuljetusta ahtaisiin paikkoihin. Varaajien materiaali on ns. mustaa rautaa. Lue lisää puskurivaraajista! 

Hoiax rosteriset puskurivaraajat

Hoiax-110-puskurivaraaja                                Hoiax-300-puskurivaraaja

Hoiax varaaja 110         ja           Hoiax varaaja 300

Norjalaisen Hoiaxin lämmityksen puskurivaraajat ovat fyysiseltä kooltaan pieniä ja kevyitä. Materiaalina niissä käytetään ruostumatonta terästä joka takaa keveyden ja kestävyyden.

Hoiaxin 100 litrainen lämmityksen puskurivaraaja on varustettu neljällä yhteellä joiden lisäksi siitä löytyy myös ilmausyhde että anturitasku. Varaajan voi asentaa joko lattialle tai seinälle, mukana tulevalla asennusraudalla.

Hoiax 300 on 300 litran lämmityksen puskurivaraaja. Siihen voidaan lisätä jopa 10kW sähkövastus ja varaaja on varustettu neljällä yhteellä ja anturitaskulla.

Molemmissa varaajissa on nerokas sisäputkijärjestelmä joilla, asennuspaikasta ja tavasta riippuen, voidaan ohjata meno- ja paluuvedet joko varaajan ylä- tai alapäästä. Tavat ovat vapaasti valittavissa vasta asennuspaikalla. 

Lue lisää Hoiax 110l pusrkurivaraajasta ja Hoiax 300l puskurivaraajasta!