Muistathan huoltaa ilmalämpöpumppusi aika-ajoin

Muistathan huoltaa ilmalämpöpumppusi aika-ajoin

Ilmalämpöpumppu olisi hyvä huoltaa huolto-ohjeiden mukaisesti kevyesti kuukausittain, sekä hieman suuremmin vuosittain. Huolloilla varmistat, että laite toimii oikein, lämpötila on haluttu, eikä esimerkiksi talviolosuhteet haittaa toimintaa.

Alta löydät hyviä vinkkejä ilmalämpöpumppusi oikeaoppiseen huoltamiseen, sekä muita ajankohtaisia vinkkejä käyttöön.

Ohjeet ja vinkit:

Ilmalämpöpumpun normaaliin käyttöön kuuluun sen ajoittainen huoltaminen. Tärkein huoltotoimenpide, minkä voi tehdä itse on suodattimien puhdistus kerran kuukaudessa. Suodattimet imuroidaan puhtaaksi ja tarvittaessa karkeasuodattimet voi puhdistaa myös vedellä ja miedolla pesuaineella.

Ilmalämpöpumpun puhdistus säännöllisin väliajoin pelastaa pumppusi

Muita tarkistuksia joita kannattaa tehdä on ulkoyksikön tarkistus. Jos ulkoyksikön päälle, taakse tai ulkoyksikön sisälle on mennyt roskia tai syksyllä puista tippuvia lehtiä, ne on hyvä poistaa, jotta ilmalämpöpumppu toimii parhaalla tavalla ja ulkoyksikön pohjalla olevat sulamisvesiaukot pysyvät avoimina. Jos ulkoyksikön kenno laitteen takana näyttää likaiselta, sen voi myös huuhdella vedellä puhtaaksi. 2-3 vuoden käytön jälkeen laite kannattaa huollattaa ammattilaisella, ja näin pumppusi hyötysuhde ja teho säilyvät parhaalla tasolla.

Ilmalämpöpumpun huolto pidentää sen käyttöikää

Talvella on hyvä huolehtia siitä, ettei ulkoyksikkö hautaudu lumeen ja seinän ja pumpun väli täyty lumella. Lisäksi huomioitava, etteivät ulkoyksikönsuojakotelot estä ilman liikkumista. Jos ilmalämpöpumpun alla on sulamisvedenohjain, tulee huolehtia siitä, että siihen kertynyt jää poistetaan. Tämä onnistuu sulamisvedenohjainta kopauttamalla muutaman kerran.

Jos talven lähestyessä huomaat, että pumppusi ei lämmitä, tarkista seuraavat asiat.

Ilmalämpöpumppu ei lämmitä – mikä neuvoksi?

Jossain vaiheessa harkittavaksi tulee ilmalämpöpumpun vaihtaminen uuteen, tässä vinkkejä siihen, miksi vanha ilmalämpöpumppu kannattaa vaihtaa uuteen.

Uusi ilmalämpöpumppu vanhan tilalle

Valikko