Mitsubishi Electric logo

On olemassa vain yksi Mitsubishi Electric

Huomioi, että on olemassa vain yksi Mitsubishi Electric. Muut Mitsubishi-alkuiset yhtiöt (kuten Mitsubishi Heavy Industries) ovat täysin eri yhtiöitä, joilla ei ole mitään yhteyttä Mitsubishi Electricin kanssa.

Mitsubishi-yhtiö oli ennen toista maailmansotaa suurin yritys koko maailmassa ja se toimi lähes kaikilla elinkeinoelämän aloilla valmistaen mm. sotakalustoa Japanin armeijalle. Hävityn toisen maailmansodan jälkeen Yhdysvaltain viranomaiset pakottivat japanilaiset purkamaan yhtiön useisiin osiin ja näin syntyi kymmeniä “Mitsubishi”-alkuisia yhtiöitä, joita toimii tänäkin päivänä useita kymmeniä aina laivanrakennuksesta autoteollisuuteen sekä vaikkapa vakuutus- ja panimoalaan. Kaikki nämä yhtiöt saavat käyttää “Mitsubishi”-etuliitettä nimessään ja jo kuluttajillekin tutuksi tullutta punaista “kolmitimantti”-logoa.

Mitsubishi Electric Corporation on täysin erillinen ja itsenäinen japanilainen useissa maailman pörsseissä noteerattu high tech -yritys, jonka liikevaihto vuonna 2019 oli 45 miljardia USD. Yhtiön palveluksessa työskentelee n. 145 800 työntekijää. Mitsubishi Electric valmistaa mm. lämpöpumppuja ja ilmastointilaitteita tuotantolaitoksissaan Japanissa, Thaimaassa ja Skotlannissa. Tällä alalla se on yksi maailman suurimmista valmistajista ja se pitää kunnia-asianaan valmistaa itse kaikki tuotemerkkinsä alla myytävät tuotteet.

Sekaannusta markkinoilla aiheuttaa Mitsubishi Heavy Industries Inc. yhtiön valmistamat lämpöpumput ja ilmastointilaitteet, jotka ovat “Mitsubishi”-etuliitteestä huolimatta täysin eri valmistajan tuotteita. Mitsubishi Heavy Industries Inc. on kilpaileva japanilainen yhtiö, joka valmistaa tuotteitaan Mitsubishi Heavy Industries tuotemerkillään. Yhtiöillä ei ole minkäänlaista yhteistä tuotekehitystä, omistusta, saatikka yhteistä tuotantoa, vaan ne kilpailevat vapailla markkinoilla keskenään.

Esimerkiksi Suomessa markkinoitavat Mitsubishi Electric ilma-vesilämpöpumput valmistetaan Mitsubishi Electricin omilla tuotantolaitoksilla Skotlannissa ja Japanissa, kun taas Mitsubishi Heavy Industries tuotemerkin alla Suomessa markkinoitavat ilma-vesilämpöpumput valmistetaan Thaimaassa (ulkoyksiköt) ja sisäyksiköt toimittaa alihankkija Ruotsista.

Mitsubishi Electric lämpöpumppujen virallisena maahantuojana toimii Scanoffice Oy. Scanoffice Oy on suomalainen yhtiö, joka toimii Suomen lisäksi omalla tytäryhtiöllään myös Ruotsin markkinoilla. Yhtiöt kuuluvat Scanoffice Group yritysryhmään, jonka liikevaihto on yli 80 miljoona euroa ja joka työllistää noin 70 henkeä.

Varmista, että saat nimenomaan aidon Mitsubishi Electric ilmalämpöpumpun tai ilma-vesilämpöpumpun!

Mitsubishi Electric logo
Valikko