MELCloud etähallinta
MELCloud logo

MELCloud

Mitsubishi Electric -lämpöpumppuihin on nyt saatavilla uusi WiFi-sovitin, jonka avulla lämpöpumppua voidaan ohjata ja valvoa internetin välityksellä. Etäohjaus onnistuu internet-yhteydellä varustetulla tietokoneella, tai Android-, iOS-, tai Windows Phone-käyttöjärjestelmällä varustetulla mobiililaitteella. Voit tarkistaa MELCloud-mobiilisovelluksen ja laitteesi yhteensopivuuden laitteesi sovelluskaupasta. Lisäksi tarvitset lämpöpumpun läheisyyteen langattoman reittimen, jonka kautta lämpöpumppu yhdistetään internettiin. Mitsubishi Electric RW-, LN-, FT- ja AP-mallisarjojen laitteissa WiFi-sovitin tulee laitteen mukana. Kirjaudu MELCloud palveluun tästä.

MELCloud – Lämpöpumpun ohjaaminen internetin välityksellä

Huom! Jos lämpöpumpun käyttämä internet-liittymä toimii matkapuhelinverkossa, saattaa MELCloud-palvelun käyttö edellyttää liittymän rajoitukset poistavan lisäpalvelun tilaamista, ja modeemin uudelleenkonfigurointia (APN-yhteyspisteen osalta). Elisa Saunalahti-liittymissä tämän lisäpalvelun nimi on “Julkinen IP-osoite”, Telian liittymissä lisäpalvelun nimi on “Yhteyspiste”. DNA:n liittymän voi konfiguroida käyttämään julkista IP-osoitetta ilman lisämaksua. Tarkempia tietoja asiasta saat internet-palveluntarjoajaltasi.

Asennus- ja käyttöohjeet

1. Sovittimen fyysinen asennus (vain ammattilaisille)

Lataa monikielinen asennusopas tästä (MAC-567IF-E):

(Huomaathan, että RW-, LN-, FT- ja AP-sarjan ilmalämpöpumppuihin WiFi-sovitin on asennettu jo tehtaalla, eikä tätä ohjetta tarvita)

2. Sovittimen yhdistäminen MELCloud-palveluun (internettiin)

Lataa virallinen asetusopas tästä (LN-, FT- ja AP-sarja & MAC-567IF-E):
Vaihtoehtoiset asetusoppaat:

Vaihtoehtoinen pikaohje

Yhteyden muodostaminen ja palvelun käyttöönotto:

1) Sammuta sisäyksikkö. Avaa sisäyksikön etupaneeli ja ota WiFi-sovitin esille.

2) Kirjoita WiFi-sovittimen takapuolella olevasta tuotetarrasta MAC, ID, SSID ja KEY numerot muistiin tai ota valokuva tuotetarrasta.

3) Tarkista onko reitittimessäsi WPS-painike.

Jos reitittimessä on WPS-painike:

 • Paina WiFi-sovittimen MODE-painiketta 2 sekuntia. MODE-merkkivalo syttyy.
 • Paina reitittimesi WPS-painiketta.
 • Jos WiFi-sovittimen ERR-merkkivalo syttyy, yritä uudelleen ja tarvittaessa siirry vianhakuohjeisiin, tai yhdistä WiFi-sovitin reitittimeen tukiasematilaa käyttäen (kohta “Jos reittimessäsi ei ole WPS-painiketta”).
 • Jos WiFi-sovittimeen syttyy NET- ja UNIT-merkkivalot, on yhteys muodostettu onnistuneesti. Voit sulkea etupaneelin ja siirtyä kohtaan 4).

Jos reitittimessä ei ole WPS-painiketta:

 • Paina WiFi-sovittimen MODE-painiketta 7 sekuntia. MODE- ja UNIT-merkkivalot syttyvät.
 • WiFi-sovitin on nyt luonut langattoman verkon, johon sinun tulee yhdistää joko puhelimella, tabletilla tai tietokoneella.
 • WiFi-verkon nimi lukee sovittimen takapuolella kohdassa “SSID”, ja verkon salasana kohdassa “KEY”.
 • Kun olet yhdistänyt puhelimesi, tablettisi tai tietokoneesi tähän verkkoon, kirjoita laitteen internet-selaimeen osoite: http://192.168.11.1/network
 • Voit nyt valita listalta reitttimesi langattoman verkon ja syöttää verkon salasanan. Kun olet täyttänyt tiedot paina “Submit”.
 • WiFi-sovitin on nyt yhdistetty internettiin reitittimesi kautta. Odota vielä 5 minuuttia, jonka jälkeen voit rekisteröityä MELCloud-palveluun.

4) Lataa MELCloud-sovellus App Storesta (iOS), Google Play Kaupasta (Android) tai Windows Storesta (Windows Phone). Voit myös halutessasi käyttää tietokonetta, ja siirtyä selaimella osoitteeseen app.melcloud.com.

 • Rekisteröidy palveluun valitsemalla “Rekisteröi tili”. Täytä pyydetyt tiedot, ja seuraa ohjeita loppuun asti.
 • Kun kirjaudut palveluun sisään ensimmäisen kerran, palvelu pyytää sinua rekisteröimään laitteesi.
 • Täytä pyydetyt tiedot. MAC ja ID löytyvät WiFi-sovittimen tuotetarrasta.
 • Täytä sen jälkeen muut pyydetyt tiedot siinä järjestyksessä, kun niitä kysytään.

Yhteensopivuus ja vaatimukset

1. Yhteensopivat lämpöpumppumallit

WiFi-sovitin MAC-587IF-E on yhteensopiva useimpien Mitsubishi Electric-tuotteiden kanssa. Tarkista tuotteesi yhteensopivuus jälleenmyyjältäsi.

2. Internet-liittymä ja reititin

Lämpöpumppu yhdistetään internettiin (ja MELCloud-palveluun) langattoman reittimen välityksellä. Langattomia reitittimiä kutsutaan tyypillisesti nimillä WLAN-reititin, WiFi-reititin tai tukiasema. Monissa modeemeissa on myös langaton reititin sisäänrakennettuna. Reitittimestä tai modeemista tulee löytyä tuki radioprotokollalle IEEE 802.11b/g/n (20), salausprotokollalle WPA2, salausmenetelmälle AES, ja sen tulee toimia 2.4 GHz taajuudella. Lähes kaikki markkinoilla olevat reitittimet tukevat edellä mainittuja asetuksia.

Internet-liittymän nopeuden tulee olla vähintään 0,125Mbps, ja internet-liittymän tulee olla ominaisuuksiltaan rajoittamaton. Jos internet-liittymässä on käytössä osoitteenmuutos, tiedonsiirtoyhteyden avaaminen sisäänpäin on estetty, tai yhtäaikaisten yhteyksien määrää on rajoitettu, saattaa ongelmia esiintyä esimerkiksi sovittimen rekisteröinnissä, sekä etäohjaus- ja valvontatoimintojen käytössä. Suurinta osaa uusista (3G ja 4G-)mobiilidataliittymistä on rajoitettu joillain edellämainituista tavoista, mutta rajoitukset voidaan poistaa operaattorin toimesta.

Vianetsintä & Usein kysytyt kysymykset

Huomaathan myös lukea Asetusoppaan kohdan Vianetsintä. Seuraavat kohdat ovat tarkoitettu asetusopasta täydentäväksi tiedoksi.

1. Yhteyden muodostaminen reittimeen WPS-painikkeiden avulla ei onnistu

Tarkista, että langattoman reitittimen salausprotokollaksi on asetettu WPA2, salausmenetelmäksi AES, ja verkon taajuudeksi 2,4 GHz. Jos yhteyden muodostaminen näillä asetuksilla ei onnistu, yritä yhteyden muodostusta vaihtoehtoista tukiasematilassa. Olemme laatineet erillisen ohjeen jossa käydään läpi asennus tukiasematilassa.

2. Yhteyden muodostaminen reitittimeen onnistuu, mutta yhteyttä MELCloud-palveluun ei voida muodostaa

Tarkista ensin, että reitittimesi langattomasta verkosta on pääsy internettiin. Tarkista, että internet-yhteytesi ei ole ominaisuuksiltaan rajoitettu. Jos internet-liittymässä on käytössä osoitteenmuutos, tiedonsiirtoyhteyden avaaminen sisäänpäin on estetty, tai yhtäaikaisten yhteyksien määrää on rajoitettu, saattaa ongelmia esiintyä esimerkiksi sovittimen rekisteröinnissä, sekä etäohjaus- ja valvontatoimintojen käytössä. Kiinteässä verkossa, kuten puhelin- tai valokuituverkossa toimivia liittymiä on harvoin tällä tavalla rajoitettu, mutta suurin osa uusista mobiilidataliittymistä (3G/4G) on rajoitettu joillain edellämainituista tavoista. Mikäli sinulla on käytössä matkapuhelinverkossa toimiva mobiilidataliittymä, saattaa MELCloud-palvelun käyttö edellyttää liittymän rajoitukset poistavan lisäpalvelun tilaamista, ja modeemin uudelleenkonfigurointia (APN-yhteyspisteen osalta). Elisa Saunalahti-liittymissä tämän lisäpalvelun nimi on “Julkinen IP-osoite”, Telian liittymissä lisäpalvelun nimi on “Yhteyspiste”. DNA:n liittymän voi konfiguroida käyttämään julkista IP-osoitetta ilman lisämaksua. (Tiedot päivitetty 12.2.2019. Tarkempaa tietoa palveluista saat operaattoriltasi.)

3. Yhteyden muodostaminen reitittimeen ja MELCloud-palveluun onnistuu, mutta palvelun toiminnot eivät toimi kunnolla

Tarkista, ensin että internet-yhteytesi ei ole ominaisuuksiltaan rajoitettu (edellinen kohta). Tarkista sen jälkeen, että laitteesi mallitiedot on tallennettu oikein MELCloud-palveluun. Voit tehdä tämän valitsemalla laitteen hallintanäkymän oikeasta yläkulmasta “Toiminnot”, ja “Korjaa”. Täytä (tai korjaa) sisä- ja ulkoyksiköiden mallitiedot, ja tallenna asetukset.

4. Yhteyden muodostaminen reitittimeen ei onnistu kummallakaan käytettävissä olevalla tavalla

Jos yhteyden muodostaminen reitittimeen ei onnistu kummallakaan tavalla (WPS-painikkeen avulla tai tukiasematilassa), ja salausprotokolla ja salausmenetelmä on tarkistettu ja todettu yhteensopivaksi, ongelma saattaa johtua puutteellisesta IP-osoitteiden määrästä. Jos reititin on konfiguroitu ns. siltaavaan (bridge) tilaan, niin päätelaitteet kytkeytyvät internettiin suoraan, hakemalla julkisen IP-osoitteen internet-operaattorilta. Internet-liittymiin kuuluu tyypillisesti noin viisi kappaletta julkisia IP-osoitteita (IPv4), ja jos nämä kaikki ovat käytössä, liittymän kautta ei voida enää kytkeä internettiin lisää laitteita.

Ongelma voidaan välttää konfiguroimalla reititin uudestaan ns. reitittävään (router/NAT) tilaan, jolloin operaattorin sijaan, reititin jakaa siihen kytketyille laitteille omat paikalliset IP-osoitteet. Näin verkkoon voidaan liittää huomattavasti suurempi määrä laitteita. Huomaathan, että tällä muutoksella saattaa olla vaikutuksia muiden verkkoon kytkettyjen laitteiden toimintaan.

Sofar etähallinta
Sofar Solar logo

Solarman

Sofar Solar -aurinkosähköinverttereissä on vakiona WLAN-toiminnallisuus, jonka avulla laite voidaan kytkeä langattoman verkon kautta internettiin. Laitteen etävalvonta toimii Solarman-sovelluksen avulla, joka on saatavilla Android– ja iOS-laitteille.

Voit tarkistaa mobiilisovelluksen ja laitteesi yhteensopivuuden laitteesi sovelluskaupasta:

Lataa sovellus Google Play Kaupasta
Lataa sovellus Apple App Storesta

Solarman – Aurinkosähköjärjestelmän etävalvonta

Huom! Jos laitteen käyttämä internet-liittymä toimii matkapuhelinverkossa, saattaa palvelun käyttö edellyttää liittymän rajoitukset poistavan lisäpalvelun tilaamista, ja modeemin uudelleenkonfigurointia (APN-yhteyspisteen osalta). Elisa Saunalahti-liittymissä tämän lisäpalvelun nimi on “Julkinen IP-osoite”, Telian liittymissä lisäpalvelun nimi on “Yhteyspiste”. DNA:n liittymän voi konfiguroida käyttämään julkista IP-osoitetta ilman lisämaksua. Tarkempia tietoja asiasta saat omalta internet-palveluntarjoajaltasi.

Asennus- ja käyttöohjeet

Lataa suomenkieliset ohjeet tästä:
Valikko