Ilma-vesilämpöpumput, maatila, Parainen

Ilma-vesilämpöpumpun ansiosta sähkölasku pieneni puolella

Jouni Liukkonen päätti hankkia ilma-vesilämpöpumpun voidakseen säätää kotinsa huonelämpötiloja huonekohtaisesti. Vanhan puulämmityskattilan tilalle kaivattiin myös korvaava lämmitysjärjestelmä.

Mitsubishi Electricin ilma-vesilämpöpumpun hänelle toimitti ja asensi Vesnom.

Ilma-vesilämpöpumpun käyttöönoton jälkeen on sähkölaskujen keskimääräinen summa pienentynyt puoleen tai jopa sen alle.

Minä olen todella tyytyväinen tähän systeemiin, se on helppo.
Jouni Liukkonen

Maatilan lämmitysjärjestelmän vaihto

Jouni asuu Paraisten Lielahdessa eli Lielaxsessa, kuten paikalliset joskus tapaavat sanoa. Hänen kotinsa on vanha maatila, jonka pihapiirissä hän kasvattaa kanoja. Jouni käy muualla töissä, joten aiempi puulämmitys oli asumisen kannalta oikeastaan mahdoton yhtälö. Myös huonekohtaiset lämpötilaerot aiheuttivat haasteita.

– Sitä on monta vuotta täällä kiroiltu, kun jossain huoneessa on 30 astetta lämmintä ja jossain 15 astetta, eikä lämpötiloja pystynyt säätämään, Jouni muistelee.

– Olin myös monta vuotta pelännyt, että vuodelta 1978 peräisin oleva puulämmityskattila menisi ja poksahtaisi hajalle, hän jatkaa.

Energiatehokas ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumppu on osoittautunut energiatehokkaaksi. Se näkyy esimerkiksi sähkölaskujen summissa. Jouni on tyytyväinen Vesnomin ja pumpun toimintaan.

– Ennen meillä oli kesäisin vastuksella kaikki käyttövesi. Silloin kuukausittainen sähkölaskumme oli lämpimänä vuodenaikana noin 200-250 euroa. Nyt summa vaihtelee noin 50 eurosta vähän päälle 100 euroon. Kyllä se on siis vaikuttanut aika paljon, Jouni laskeskelee.

– Vesnomin palvelu oli hyvää. Argumentit olivat niin hyvät, että minun oli pakko ostaa tuote. Hyvin se on toiminut, joten argumentit ilmeisesti pitivät paikkansa, Jouni virnistää.

Laadukas valmistaja ja helppokäyttöinen pumppu

Vesnom toimitti ja asensi Jounin kotiin Mitsubishi Electricin ilma-vesilämpöpumpun. Pumpun sisä- ja ulkoyksikköjen lisäksi asennettiin myös uusi lämminvesivaraaja. Ilma-vesilämpöpumpun avulla lämpötiloja voidaan säätää helposti halutuiksi. Jounin mukaan pumppu on hyvin helppokäyttöinen.

– Vesnomilta tuli hyvä myyjä, joka kertoi tuotteen ominaisuuksista. Komponentit ovat ihan laadukkaita. Tiedän, että Mitsubishin pitäisi olla laadukkaimpia valmistajia, ellei jopa laadukkain, Jouni summaa.

– Kaikkein parasta pumpussa on valikko. Jopa minä, joka olen täysin törppö elektronisissa asioissa, osaan käyttää sitä. Klikkaan vain i:tä eli informaatiota ja sitten se neuvoo minua. Olen täysin tyytyväinen tähän systeemiin, se on helppo. Kaukosäätimellä vain klik ja klak – ja oho, niin sitä vain on 18, 20 tai vaikkapa 21 astetta lämmintä. Kaikki käy, Jouni kuvailee.

Projekti pähkinänkuoressa
Paikkakunta Parainen
Kohde Maatila
Myynti ja asennus Vesnom Oy
Mitsubishi Electric -ilma-vesilämpöpumput, maahantuoja Scanoffice Oy, viiden vuoden täystakuu

Kuvia kohteista

Ilma-vesilämpöpumput

Mitsubishi Electric ilma-vesilämpöpumpulla säästät jopa yli 50 prosenttia lämmityskustannuksissa. Myös luonto kiittää.

Ilma-vesilämpöpumput kiinteistöihin

Ilma-vesilämpöpumput suuriin kiinteistöihin vuosien kokemuksella. Tehot 3-63 kW ja sarjakytkennällä useisiin satoihin kilowatteihin asti.

Valikko
Valikko