Ilmalämpöpumput, tuotantohalli, Nakkila

WDH-kiertoilmakojeet korvasivat öljyn

Nakkilassa vuodesta 1986 lähtien toiminut, vaativien keskiraskaiden teräsrakenteiden alihankintakonepaja Reponen Oy:n tuotantohalli oli lämmennyt aikaisemmin öljylämmityksellä.

Kohonneiden kustannusten sekä ympäristövaikutusten takia haettiin kustannustehokasta vaihtoehtoa. Oman haasteensa toivat metallintyöstössä ilmaan syntyvät epäpuhtaudet ja hallin korkeudesta johtuva lämmön kerrostuminen.

Tarjouspyyntöjen jälkeen toteuttajaksi valikoitui Teljän Energiatekniikka Oy.

Energiatehokas lämmitys ja viilennys

Kohteeseen valittiin Mitsubishi Electric WDH, suurten kiinteistöjen ja teollisten olosuhteiden lämpöpumppu.

WDH-sisäyksikkö sietää hyvin teollisia, hieman vaativampiakin olosuhteita. Tilat voidaan viilentää samoilla laitteilla myös kesäaikaan. Sisäyksikössä on 4 mm:n lamelliväli ja IP44-kotelointiluokka.

Koska halli on jopa 8 m korkea, oli lämmön kerrostuminen huomattavaa, jopa 8 K. Kerrostuman poistamiseen valittiin Flowair LEO DL -kattopuhaltimet, joilla edistetään energiansäästöä.

Projekti pähkinänkuoressa
Paikkakunta Nakkila
Kohde Metalliteollisuuden tuotantohalli, pinta-ala: 1000 m2, korkeus: 8 m
Myynti ja asennus Teljän Energiatekniikka Oy

Kuvia kohteista

Suurten tilojen ilma-ilmalämpöpumput

Suuriin avonaisiin tiloihin, kuten teollisuushalleihin, varastotiloihin, parkkihalleihin ja muihin vastaavanlaisiin tiloihin voidaan asentaa ilma-ilmalämpöpumput lämmitykseen ja jäähdytykseen. Vesikiertoista lämmitysjärjestelmää ei tällöin tarvita.

Valikko
Valikko