Ilmanvaihtolaitteet, koulu, Rauma

Mobair-korvausilmalaitteet kouluun sisäilman parantamiseksi

Raumalla sijaitsevaan Syvärauman koulu on tyypillinen koneellisella poistoilmalla varustettu koulu. Luokkatilan hiilidioksiditason nousu vaikuttaa oppilaiden jaksamiseen ja tekee monille lapsuudesta tutun välituntituulettamisen välttämättömäksi. Talvikaudella ikkunoiden kautta tuulettaminen on energianhukkaa pahimmillaan.

Koska koulun sisäilmaa haluttiin parantaa ja myös terveysviranomaiset sitä vaativat, Syvärauman kouluun asennettiin kesällä 2012 Mobair 2075 -korvausilmalaitteet.

Mobair-tuotteet ovat erinomainen ratkaisu LVI-urakoitsijan työkalupakkiin

“Vastaan tulee usein kohteita, joihin isompi lämmön talteenotolla varustettu ilmanvaihtoremontti ei ole realistinen vaihtoehto kiinteistön elinkaaren, tilakysymyksen tai kustannusten takia”, Pietari Erko laitteet asentaneesta LVI-Helin Oy:stä mainitsee.

Hän näkee Mobair-tuotteet erinomaisena ratkaisuna IV-urakoitsijan työkalupakissa. Myös elinkaarensa loppupuolella olevan kiinteistön sisäilman laatua kannattaa aina parantaa Mobair-tuotteilla.

Mobair-korvausilmalaitteet raikastavat huoneilman viihtyvyydestä tinkimättä

Mobair-korvausilmalaitteiden tuotekehitys alkoi 1990-luvun alussa. Motiivina tuotteen syntyyn toimi idean isän, LVI-suunnittelija Juha Tourusen mukaan tarve ratkaista raikkaan tuloilman hallittu saanti oleskelutiloihin, viihtyvyydestä tinkimättä.

Tuloilma on raikkainta, kun se tuodaan suodatettuna suoraan ulkoseinän läpi esimerkiksi makuuhuoneeseen tai luokkahuoneeseen. Kesäaikaan tästä ei aiheudu viihtyvyyteen vaikuttavia ongelmia, mutta talvella tämä vaihtoehto ei tule kyseeseen.

Kylmä veto ja sen aiheuttama lattiapintojen jäähtyminen johtaa poikkeuksetta korvausilmaventtiilien rajoittamiseen tai pahimmassa tapauksessa niiden tukkimiseen. Tämän seurauksena korvausilman tuloreitti muuttuu sinne, mistä rakennus eniten vuotaa, eli esimerkiksi kellaritiloihin, välikattoon tai seinän ja lattian liitoskohtiin. Näitä reittejä käyttävä korvausilma voi olla jo valmiiksi hyvinkin epäpuhdasta.

Projekti pähkinänkuoressa
Paikkakunta Rauma
Kohde Syvärauman koulu
Myynti ja asennus LVI-Helin Oy

Ilmanvaihtolaitteet

Mitsubishi Electric Lossnay-mini-ilmanvaihtolaitteet ja kotimaiset Mobair-korvausilmaventtiilit tekevät työ- tai asuintiloista raikkaat ja parantavat sisäilman laatua.

Valikko
Valikko