Ilmanvaihtolaitteet, omakotitalo, Tuusula

Olemme asentaneet Mobair-laitteita sisäilmasaneerauksien yhteydessä kymmeniin kohteisiin. Palaute on ollut 100-prosenttisesti myönteistä
Työnjohto, Venax Oy

Mobair-korvausilmaventtiileillä poistoilmanvaihdon saneeraus sujui nopeasti

Tuusulan Kellokoskelle vuonna 2006 rakennettu omakotitalo sai uudet omistajat kesällä 2020. Talon lämmityksestä vastaa poistoilmalämpöpumppu. Korvausilma tuotettiin karmeihin asennetuin korvausilmaventtiilein.

Korvausilma riittämätöntä

Kiinteistön myyjän ja ostajan välisissä keskusteluissa kävi ilmi, että korvausilma
oli ajoittain riittämätöntä eivätkä karmiventtiilit tuottaneet tarpeeksi korvausilmaa kolmelle tulipesälle, liesituulettimelle, keskuspölynimurille ja poistoilmalämpöpumpulle.

Edellinen omistaja oli ratkaissut liiallisen alipaineen muodostumisen erillisellä kytkimellä, jolla ilmanvaihdon tehoa laskettiin tulipesiä käytettäessä. Lisäksi tavaksi oli muodostunut ikkunoiden pitäminen auki tulipesiä käytettäessä. Näin estettiin liiallisen alipaineen muodostuminen, mutta energiatehokkuuden ja asumismukavuuden kannalta parannettavaa oli.

Suomessa valmistetut Mobair 2030S -korvausilmaventtiilit poistavat vedontunteen

Kohteeseen asennettiin Suomessa kehitetyt ja valmistettavat Mobair 2030S -korvausilmaventtiilit karmiventtiilien sijaan.

Korvausilmaventtiilien kiertoilmalämmitys sekoittaa huoneilmaa kylmään korvausilmaan. Esisekoittunut ilmamassa puhalletaan sekoitussäleikköön, joka voimistaa sekoittumista ja ohjaa korvausilman huoneen kattopintaan. Tehokas sekoittuminen estää kylmän korvausilman valumisen alas oleskeluvyöhykkeelle.

Vedontunteen poistuessa ylimääräistä lämmitystä ei tarvita. Jatkossa talon korvausilmakapasiteetti riittää myös kuormitushuipuissa, eikä se vaadi käyttäjiltään muuta huomiota kuin suodattimen vaihdon.

Nopea ja siisti asennus

Mobair-korvausilmaventtiilit asensi sisäilmasaneerauksiin erikoistunut Venax Oy. Laitteet asennettiin yhden työpäivän aikana.

Miellyttävänä yksityiskohtana asennuksessa käytettiin erikoisimuria, joten jälkisiivoustakaan ei tarvittu.

Projekti pähkinänkuoressa
Paikkakunta Tuusula
Kohde Omakotitalo, rakennettu 2006
Myynti ja asennus Venax Oy, info@venax.fi

Kuvia kohteista

Ilmanvaihtolaitteet

Mitsubishi Electric Lossnay-mini-ilmanvaihtolaitteet ja kotimaiset Mobair-korvausilmaventtiilit tekevät työ- tai asuintiloista raikkaat ja parantavat sisäilman laatua.

Valikko
Valikko