Ilmanvaihtolaitteet, tallitilat, Mäntsälä

Lossnay-ilmanvaihtolaitteet säästävät energiaa

Mäntsälässä toimipistettään pitävällä ja Uudellamaalla toimivalla, 10 henkilöä työllistävän LVI-Valkonen Oy:n toimitusjohtaja Olavi Valkosella on pitkä kokemus Lossnay-ilmanvaihtotekniikasta.

Valkosella on tallitilaa 65+80 m2. Tilojen ilmanvaihto on jo neljän vuoden ajan hoidettu kahdella poistuvan mallisukupolven Lossnay-laitteella.

“Lossnay-laitteet ovat toimineet luotettavasti harrastekäytössä olevissa tallitiloissani. Huoltotoimenpiteeksi riittää suodattimen vaihto ja LTO-kennon imurointi noin kerran vuodessa. Kun laitteista on omakohtaista kokemusta, on helppo suositella Lossnayta myös asiakkaille. Erityisesti laitteen pieni ottoteho verrattuna hyvään LTO:n hyötysuhteeseen yllättää asiakkaat myönteisesti”, Valkonen sanoo

Mitsubishi Electric Lossnay -ilmanvaihtolaitteet ovat edullinen ratkaisu ilmanvaihdon parantamiseen

Mitsubishi Electricin suosittua, lämmön talteenotolla varustettua Lossnay VL-100-UE -ilmanvaihtolaitetta on valmistettu jo 1990-luvulta saakka. Malli on säilynyt pitkään täysin samana.

Teknisesti luotettavan laitteen ulkonäkö kaipasi kuitenkin jo päivitystä, joten Mitsubishi Electric toi markkinoille loppuvuodesta 2013 uudistetun VL-100U5-E -mallin.

Laitteessa on edelleen samalla, Mitsubishi Electricin patentoimalla Lossnay-tekniikalla toimiva LTO-kenno, jota käytetään myös kanavoitavissa IV-kojeissa. Uuteen malliin on kuitenkin kehitetty tukku käytettävyyttä parantavia ominaisuuksia.

Lossnayn perusajatuksesta ei kuitenkaan ole malliuudistuksessa tingitty: edullinen, lämmön talteenotolla varustettu ilmanvaihtolaite on edelleen sekä hankinta- että asennuskustannuksiltaan ylivoimainen ratkaisu kaikkiin puutteellisella ilmanvaihdolla varustettuihin tiloihin.

Lossnay-laitteet ovat toimineet luotettavasti harrastekäytössä olevissa tallitiloissani. Huoltotoimenpiteeksi riittää suodattimen vaihto ja LTO-kennon imurointi noin kerran vuodessa.
Olavi Valkonen, toimitusjohtaja

Palautusilman voi suunnata pois oleskelualueelta

Valkosen mielestä uuteen Lossnay VL-100U5-E -laitteeseen on kehitetty juuri ne parannukset, joita edellisen Lossnayn kanssa jäi kaipaamaan. Erityisesti palautusilman suunnattava heittokuvio on tarpeen jos laite on lähellä oleskelutilaa.

Valkonen vaihtoikin toisen, pienemmässä tallissa olevan laitteen uuteen malliin, jotta esimerkiksi pakokaasujen poistoon tarvittavaa tehostusta käytettäessä palautusilma ei puhalla suoraan oleskelualueelle.

Uusi laite käy vanhan asennuslevyyn, ja pistotulppaliitännällä varustettuna asennus vie aikaa vain pari minuuttia.

Erityisesti laitteen pieni ottoteho verrattuna hyvään LTO:n hyötysuhteeseen yllättää asiakkaat myönteisesti.
Olavi Valkonen, toimitusjohtaja
Projekti pähkinänkuoressa
Paikkakunta Mäntsälä
Kohde Tallitilat, 65+80 m2
Myynti ja asennus LVI Valkonen Oy

Ilmanvaihtolaitteet

Mitsubishi Electric Lossnay-mini-ilmanvaihtolaitteet ja kotimaiset Mobair-korvausilmaventtiilit tekevät työ- tai asuintiloista raikkaat ja parantavat sisäilman laatua.

Valikko
Valikko