Kiinteistölämpöpumput, toimisto, Ulvila

Mitsubishi Electric Energiansäästäjä laittoi energiakustannukset kuriin

Ulvilassa sijaitseva Q-Furnisher Oy on huonekalualan tukkumyyntiin keskittynyt perheyritys. Sen 1200-neliöisen toimisto- ja hallirakennuksen öljylämmitys kulutti aikaisemmin noin 7 500 dm³ kevyttä polttoöljyä vuodessa.

Kiinteistön energiakustannuksiin haluttiin järkeä, joten öljylämmityksen rinnalle asennettiin Mitsubishi Electric -energiansäästäjä helmikuussa 2019.

Laitteet ovat toimineet kuten niiden pitääkin.
Tapio Kulmala

Asennus ”yhden luukun” periaatteella

Tarjouspyyntöjen jälkeen toteuttajaksi valikoitui Teljän Energiatekniikka Oy. Valintaan vaikutti sen kyky toteuttaa koko projekti: Asiakkaan ei tarvinnut lähteä kokoamaan kylmä-, lämpö-, sähkö- ja putkiteknistä osaamista eri toimijoilta, vaan asennus hoitui ”yhden luukun” periaatteella. Myös vastuukysymykset ovat tällaisessa toimintamallissa selkeitä.

”Ei tarvinnut viime talvena täyttää öljysäiliötä kertaakaan. Tosin olihan talvikin kyllä leuto”, toteaa Q-Furnisher Oy:n perustaja Tapio Kulmala.

Öljylämmitys jäi kiinteistöön käyttöveden tekoon ja lisä-/varalämmöksi, jos sattuisi vielä tulevaisuudessa tulemaan pitkiä kovan pakkasen kausia.

Energiansäästäjä, Mitsubishi Electric, toimisto, Ulvila, Q Furnisher Oy

Tuttua Mitsubishi Electric -laatua

Mitsubishi Electric laatutuotteena oli Tapio Kulmalalle jo entuudestaan tuttu omakotitaloon asennetun LN25-ilmalämpöpumpun perusteella.

”Laitteet ovat toimineet kuten niiden pitääkin”, toteaa Kulmala tyytyväisenä.

Jotain kehitettävääkin toki löytyy. Laitteen alla oleva sulatusvesikaukalo kerää jonkin verran roskia ja saattaa siten häiritä vesien pois johtamista, vaikka sen ja laitteen väliin jäävä rako pieni onkin.

”Kenties sulatusvesikaukalon yläpuolelle voisi laittaa verkon”, Kulmala ehdottaa.

Projekti pähkinänkuoressa
Paikkakunta Ulvila
Kohde Toimisto
Myynti ja asennus Teljän Energiatekniikka Oy

Kuvia kohteista

Ilma-vesilämpöpumput kiinteistöihin

Ilma-vesilämpöpumput suuriin kiinteistöihin vuosien kokemuksella. Tehot 3-63 kW ja sarjakytkennällä useisiin satoihin kilowatteihin asti.

Kiinteistötuotteet

Markkinoiden laajin lämpöpumppuvalikoima kiinteistöihin. Ratkaisuja nykyisen lämmitysjärjestelmän rinnalle tai kokonaan korvaava lämmitysratkaisu. Kiinteistölämpöpumput myös viilennykseen.

Valikko
Valikko