Tuotekuva

Energiansäästäjä – nykyisen lämmönlähteen rinnalle, kiinteistöt

Mitsubishi Electric on kehittänyt kustannustehokkaan energiansäästäjän, joka asennetaan olemassa olevan lämmitysjärjestelmän rinnalle. Se vähentää vuotuiset lämmitysenergiakulusi jopa puoleen.

Tämä energiansäästäjä sopii erinomaisesti kaikenlaisiin kiinteistöihin, kuten rivitaloon, kerrostaloon, varastorakennukseen tai myymälään, lämmönlähteistä riippumatta. Öljy, suora sähkö, tai muut lämmönlähteet – kaikki käyvät.

Helpoin tapa lisätä energiansäästöä. Kysy lisää jälleenmyyjältäsi!

Hankintahinta takaisin jo muutamassa vuodessa

Suurien kiinteistöjen lämmityskuluja on paljon, mutta niin on säästöpotentiaaliakin. Hankintahintansa arvon Mitsubishi Electric -energiansäästäjä tuo takaisin energiansäästönä jo muutamassa vuodessa.

Kiinteistösi arvo toki nousee välittömästi asennuksen jälkeen vähintään energiansäästäjän hinnan verran, joten varsinaista kuolletusaikaa laitteistolle on turha laskea.

Euro ikoni

Energialaskusta puolet pois

Energiansäästäjällä on useita erilaisia ulkoyksiköitä. Niitä yhdistelemällä voit säästää suurenkin rakennuksen energiakuluissa jopa puolet.

Energiansäästäjällä voidaan kattaa rakennuksen vuotuisesta lämmitystarpeesta jopa 80 prosenttia. Vain kaikkein kovimmilla pakkasilla otetaan lisälämpöä kiinteistön olemassa olevasta lämmitysjärjestelmästä, kuten öljykattilasta.

Energiansäästäjäratkaisu voidaan toteuttaa monella tapaa. Energiansäästäjälaitteisto voidaan mitoittaa ottamaan maksimaalinen hyöty irti lämpöpumpputekniikasta lämmityskohteessa. Mitoitus voidaan tehdä myös niin, että pienemmällä järjestelmällä hoidetaan vain tietty osa lämmityksestä ja lopun hoitaa vanha järjestelmä niin kuin ennenkin.

Selkeä rakenne

Laitteisto on hyvin yksinkertainen: se koostuu rakennuksen ulkopuolelle sijoitettavasta lämpöpumppujärjestelmän ulkoyksiköstä, joka ottaa energian ulkoilmasta ja siirtää sen rakennuksen sisälle sijoitetulle lämmönvaihtimelle. Siitä lämpöenergia siirtyy olemassa olevaan vesikiertoiseen lämmönjakoverkkoon, kuten vesipatteri- tai lattialämmityspiiriin.

Helppo asentaa nykyisen lämmitysjärjestelmän rinnalle

Mitsubish Electric -energiansäästäjä on helppo ja yksinkertainen asentaa ja ottaa käyttöön nykyisen lämmitysjärjestelmän rinnalle.

Sisätiloissa olevaan vesikiertoisen lämmitysverkon paluuputkeen kytketään pienikokoinen levylämmönsiirrin, joka siirtää lämpöenergiaa kylmäaineen ja lämmitysverkon veden välillä. Levylämmönsiirtimeen yhdistetään kylmäaineputket, jotka johtavat ulkona olevaan ulkoyksikköön.

Lisäksi järjestelmää ohjaamaan asennetaan kompakti ohjauskeskus, joka tarkkailee verkoston lämpötiloja ja veden virtaamaa mukana toimitettavien komponenttien avulla.

Lämmitysjärjestelmän veden virtaaminen oikealla nopeudella levylämmönsiirtimen läpi on tärkeää lämpöpumppujärjestelmän tehokkaan toiminnan kannalta. Tästä syystä usein on kannattavaa asentaa myös puskurivaraaja osaksi kytkentää.

Kiinteistöautomaatio ja viilennysmahdollisuus

Suurempien rakennusten kapasiteettiohjauksen ja toiminnan hoitaa yleensä kiinteistövalvonta 0–10 V:n ohjaussignaalilla tai Modbus-protokollaan perustuvalla automaatiojärjestelmällä.

Usealla ulkoyksiköillä voidaan tuottaa myös kylmää vettä, joten saat samalla investoinnilla mahdollisuuden viilennykseen.

Mitsubishi Electric energiansäästäjä ilma-vesilämpöpumpun havainnekuva

Esimerkkikohde – Toimisto- ja hallirakennus Ulvilassa

Energiakustannukset kuriin Energiansäästäjällä

 • pinta-ala 1200 neliötä
 • aikaisempi kulutus noin 7 500 dm³ kevyttä polttoöljyä vuodessa
 • Mitsubishi Electric -energiansäästäjä öljylämmityksen rinnalle.

”Ei tarvinnut viime talvena täyttää öljysäiliötä kertaakaan.”
Q-Furnisher Oy:n perustaja Tapio Kulmala

> Lue lisää!

Energiansäästäjä, Mitsubishi Electric, maahantuoja Scanoffice Oy, toimisto, Ulvila, Q Furnisher Oy
Energiansäästäjä, Mitsubishi Electric, maahantuoja Scanoffice Oy, toimisto, Ulvila, Q Furnisher Oy

Ohjauskeskus

 • Ohjaa lämpöpumpun ja lämmitysjärjestelmän toimintaa.
 • Monipuoliset toiminnot ja liitännät. Ohjauskeskuksella voidaan ohjata esimerkiksi läpivirtauslämmitintä lisälämmönlähteenä.
 • Energiansäästäjissä ohjausyksikkönä käytetään mallia PAC-IF071B-E.
 • Suuremmissa kiinteistöissä ohjauskeskuksia voidaan liittää yhteen, mikä mahdollistaa useammasta ulkoyksiköstä koostuvan tehokkaamman järjestelmän.
PAC-IF061B-E ohjausyksikkö

Mitsubishi Electric -langallinen kaukosäädin

Helppokäyttöinen säädin valaistulla näytöllä. Kaukosäätimellä pystyt tekemään lämmitysjärjestelmän vaatimat asettelut ja seuraamaan järjestelmän toimintaa.

Langallinen kaukosäädin toimitetaan jokaisen energiasäästäjän ohjausyksikön mukana.

Varusteet

 • Trafag AS33 -ulkotermostaatti
 • SIKA VHS-virtausvahdit
 • PAC-FS01-E -virtausanturi
 • Cycklone-lianerotin (DN 25/DN 32)
 • NC Flow -linjasäätöventtiilit
 • Lämmittimien ohjainyksikkö MAC-Autostart1-FI
 • AIT -puskuri- ja käyttövesivaraajat
 • Modbus-liitäntäyksikkö Procon A1M
 • MELCloud Wi-Fi-adapteri MAC-567IF-E
 • Langaton kaukosäädin ja vastaanotin PAR-WT50R-E & PAR-WR51R-E.

Muuta ohjausautomatiikkaa

 • Modbus: Toimintojen ohjaus automaatiosta + hälytystiedot
 • Asetusarvojen muuttaminen: Ohjelmoimalla säätimestä (lämpökäyräohjaus ulkolämpötilan mukaan)
 • Hälytys/toimintojen näyttö: Toimintatila- ja vikakoodisignaalit ohjausyksiköstä
 • Ulkoyksikön ohjaus: Ulkoyksiköltä (4 x 1,5 mm2, ohjausyksikön sähkönsyöttö samassa).

Levylämmönvaihdin CBH65-30 / CBH60-70

Levylämmönvaihtimen avulla lämpöpumpun tuottama lämpöenergia voidaan siirtää vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään.

Levylämmönvaihtimen eriste

Eristeen ansiosta lämpö ei karkaa levylämmönvaihtimesta ja lämmön siirto on tehokasta.

levylämmönsiirrin
Levylämmönsiirtimen eriste

Lisää tuotteita

Mitsubishi Electric on vuonna 1921 perustettu Japanilainen monikansallinen elektroniikka- ja sähkölaitteiden valmistaja, jonka pääkonttori sijaitsee Tokiossa, Japanissa.

Pohjoismaissa Mitsubishi Electric ilmastointilaitteita on myyty jo vuodesta 1983 lähtien. Nykyisessä tuotesortimentissa Mitsubishi Electricillä on pienten ja suurten kiinteistöjen lämmitys- ja jäähdytysratkaisut ilmalämpöpumpuilla sekä ilma-vesilämpöpumpuilla sekä sisäilman laatua parantavat ilmanvaihtolaitteet.

Mitsubishi Electric lämpöpumput tunnetaan tänä päivänä modernista suunnittelusta, korkeimmasta laadusta, pitkästä eliniästä sekä ylivoimaisesta energiatehokkuudesta.

Valikko
Valikko