Tuotekuva

Energiansäästäjä – nykyisen lämmönlähteen rinnalle

Mitsubishi Electric on kehittänyt kustannustehokkaan energiansäästäjän, joka asennetaan olemassa olevan lämmitysjärjestelmän rinnalle. Se vähentää vuotuiset lämmitysenergiakulusi jopa puoleen.

Tämä energiansäästäjä sopii erinomaisesti niin omakotitaloihin kuin suurempiinkin kiinteistöihin, riippumatta lämmönlähteistä. Öljy, suora sähkö, tai muut lämmönlähteet – kaikki käyvät.

Saat hankintahinnan takaisin energiansäästönä jo muutamassa vuodessa. Myös asuntosi arvo nousee.

Kysy lisää jälleenmyyjältäsi!

Mitsubishi Electric -energiansäästäjä

Mitsubish Electric -energiansäästäjä on helppo ja yksinkertainen asentaa ja ottaa käyttöön nykyisen lämmitysjärjestelmän rinnalle. Kiinteistönomistajat ovat huomanneet, että laitteisto on kustannustehokas ja energiaystävällinen.

Yhdistelemällä useita eri yksiköitä päästään lähelle kyseisen rakennuksen energiantarvetta. Pienikokoiset sisäyksiköt on helppo sijoittaa sisätiloihin.

Energialaskusta puolet pois

Laitteisto on hyvin yksinkertainen. Se koostuu rakennuksen ulkopuolelle sijoitettavasta lämpöpumpun ulkoyksiköstä, joka ottaa energian ulkoilmasta ja siirtää sen rakennuksen sisälle sijoitetulle lämmönvaihtimelle. Siitä lämpöenergia siirtyy olemassa olevaan vesikiertoiseen lämmönjakoverkkoon, kuten vesipatteri- tai lattialämmityspiiriin.

Energiansäästäjällä katetaan rakennuksen vuotuisesta lämmitystarpeesta noin 80 prosenttia. Vain kaikkein kovimmilla pakkasilla otetaan lisälämpöä kiinteistön olemassa olevasta lämmitysjärjestelmästä, kuten öljykattilasta. Näin vuotuisesta lämmitysenergian kustannuksesta saadaan leikattua jopa puolet.

Mitsubishi Electric energiasäästäjän havainnekuva
Mitsubishi Electric energiansäästäjä ilma-vesilämpöpumpun havainnekuva

Kiinteistöautomaatio ja viilennysmahdollisuus

Suurempien rakennusten kapasiteetinohjauksen ja toiminnan hoitaa yleensä kiinteistövalvonta 0-10 V ohjaussignaalilla. Usealla ulkoyksiköillä voidaan tuottaa myös kylmää vettä, joten saat samalla investoinnilla myös mahdollisuuden viilennykseen.

Esimerkkikohde – Koulurakennus

PAC-IF032 ulkoyksiköiden asennnus
 • Lämmitystehontarve yhteensä noin 290 kW
 • Vesikiertoinen patterilämmitys sekä käyttöveden lämmitys
 • Ratkaisu: 9 kpl Mitsubishi Electric PUHZ-RP200 ulkoyksiköt, 9 kpl levylämmönvaihtimet sekä ohjainyksiköt.
 • Lisälämmitys kovilla pakkasilla tuotetaan vanhalla öljynlämmityslaitteistolla

Saavutettu energiansäästö ajalla 5/2009-5/2010 oli 68%

Omakotitalojen energiansäästäjä

Omakotitalojen lämmitysjärjestelmät ovat teknisesti yksinkertaisia, ja niiden rinnalle Mitsubishi Electric energiansäästäjä on varsin yksinkertaista asentaa.

Omakotitalot lämmitetään usein öljy- tai suorasähkökattilalla. Mitsubishi Electric -energiansäästäjä asennetaan olemassa olevan lämmitysjärjestelmän rinnalle siten, että katat noin 80 % rakennuksen vuotuisesta lämmitystarpeesta lämpöpumpulla, ja kovemmilla pakkasilla otat tarvittavaa lisälämpöä nykyisestä lämmitysjärjestelmästäsi. Näin onnistumme jopa puolittamaan vuotuisen lämmitysenergialaskusi.

Talo ikoni
Euro ikoni

Hankintahinta takaisin jo muutamassa vuodessa

Hankintahintansa arvon Mitsubishi Electric -energiansäästäjä tuo takaisin energiansäästönä jo muutamassa vuodessa. Asuntosi arvo toki nousee välittömästi asennuksen jälkeen vähintään energiansäästäjän hinnan verran, joten varsinaista kuolletusaikaa laitteistolle on turha laskea.

Ohjauskeskus

 • Ohjaa lämpöpumpun ja järjestelmän toimintaa.
 • Monipuoliset toiminnot ja liitännät. Ohjauskeskuksella voidaan ohjata esimerkiksi läpivirtauslämmitintä lisälämmönlähteenä.
 • Omakotitalojen energiansäästäjissä käytetään mallia PAC-IF061B-ER2 tai PAC-IF071B-E
 • Suuremmissa kiinteistöissä ohjauskeskuksia voidaan liittää yhteen, joka mahdollistaa useammasta ulkoyksiköstä koostuvan tehokkaamman järjestelmän. Suuremmissa kiinteistöissä käytetään joissain sovelluksissa myös ohjauskeskusta PAC-IF032B-E.
PAC-IF061B-E ohjausyksikkö

Mitsubishi Electric langallinen kaukosäädin

Helppokäyttöinen säädin valaistulla näytöllä.

Lisävarusteet

 • Trafag AS33 ulkotermostaatti
 • SIKA VHS-virtausvahdit
 • PAC-FS01-E virtausanturi
 • Cycklone lianerotin (DN 25/DN 32)
 • Säätöventtiilit
 • Lämmittimien ohjainyksikkö MAC-Autostart1-FI
 • SCANOFFICE puskurivaraaja 50
 • Modbus-liitäntäyksikkö Procon A1M
 • MELCloud Wi-Fi-adapteri MAC-567IF-E
 • Langaton kaukosäädin ja vastaanotin PAR-WT50R-E & PAR-WR51R-E

Muuta ohjausautomatiikkaa

 • Modbus: Toimintojen ohjaus automaatiosta + hälytystiedot
 • Asetusarvojen muuttaminen: Ohjelmoimalla säätimestä (ulkolämpötilaohjaus)
 • Hälytys/toimintojen näyttö: Potentiaalivapaat kärjet ohjausyksikössä, toimintatila ja vikakoodit
 • Ulkoyksikön ohjaus: Ulkoyksiköltä (4 x 1,5 mm2, ohjausyksikön sähkönsyöttö samassa)

Levylämmönvaihdin CBH60-30 / CBH60-50 / CBH65-30 / CBH60-70

Levylämmönvaihtimen avulla lämpöpumpun tuottama lämpöenergia voidaan siirtää vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään

Levylämmönvaihtimen eriste

Eristeen ansiosta lämpö ei karkaa levylämmönvaihtimesta.

levylämmönsiirrin
Levylämmönsiirtimen eriste

Lisää tuotteita

Mitsubishi Electric on vuonna 1921 perustettu Japanilainen monikansallinen elektroniikka- ja sähkölaitteiden valmistaja, jonka pääkonttori sijaitsee Tokiossa, Japanissa.

Pohjoismaissa Mitsubishi Electric ilmastointilaitteita on myyty jo vuodesta 1983 lähtien. Nykyisessä tuotesortimentissa Mitsubishi Electricillä on pienten ja suurten kiinteistöjen lämmitys- ja jäähdytysratkaisut ilmalämpöpumpuilla sekä ilma-vesilämpöpumpuilla sekä sisäilman laatua parantavat ilmanvaihtolaitteet.

Mitsubishi Electric lämpöpumput tunnetaan tänä päivänä modernista suunnittelusta, korkeimmasta laadusta, pitkästä eliniästä sekä ylivoimaisesta energiatehokkuudesta.

Valikko
Valikko