Tuotekuva

Orima Alfa Heavy Snow Load – Aurinkopaneelien kiinnitysjärjestelmä tasakatolle

Orima Alfa Heavy Snow Load -aurinkopaneelien tasakattoteline on erityisesti Pohjolan oloihin suunniteltu paneelien kiinnitysjärjestelmä. Markkinoiden ainoana tämä tasakattoteline tukee aurinkopaneelin kehystä kauttaaltaan neljältä sivulta, minkä ansiosta paneeli kestää rakentamismääräysten mukaiset lumikuormat kaikkialla Suomessa.

30 vuoden takuu – kotimaista laatua

Kattoturvatuotteita valmistavan Orima-Tuote Oy:n toiminta on alkanut jo vuonna 1960. Pohjoismaiden suurin lämpöpumppujen ja aurinkosähkötuotteiden maahantuonti- ja tukkuliike Scanoffice Oy on perustettu vuonna 1984. Pitkää kokemusta hyödyntäen Scanoffice Oy ja Orima-Tuote Oy ovat kehittäneet Alfa Heavy Snow Load -kiinnitysjärjestelmän, joka on tehty kestämään. Markkinoiden johtavasta laadusta merkkinä on 30 vuoden takuu.

Orima logo
Orima kiinnikkeet takuu 30 vuotta

Parempi paloturvallisuus ja sähköntuotto

Orima Alfa Heavy Snow Load -aurinkopaneelien kiinnitysjärjestelmässä paneelin etureuna on nostettu 200 mm:n etäisyydelle katosta. Riittävä ilmatila paneelin ja katon välissä parantaa paloturvallisuutta. Kyseinen 200 mm:n minimietäisyys on paloviranomaisten vaatimus jo joillakin paikkakunnilla Suomessa. Korotettu etureuna myös jättää lumelle hyvin tilaa valua pois paneelin päältä. Näin aurinkopaneelit tuottavat vuositasolla enemmän sähköä kuin perinteisessä tasakattotelineessä.

Leveä kiskoprofiili jakaa painon tasaisesti

Tasakatoilla on tärkeää, että vesi ei muodosta kattoa vaurioittavia lammikoita. Orima Alfa Heavy Snow Load -kiinnitysjärjestelmän kattojalka on tehty erityisen leveäksi, jotta paino jakaantuu mahdollisimman suurelle pinta-alalle katolla. Näin kattoon ei muodostu painaumia, joissa vesi pääsisi aiheuttamaan tuhojaan.

Testattu 700 kilon kuormalla

Suomessa rakentamismääräysten mukainen lumikuorma vaihtelee välillä 1,4 – 2,6 kN/neliömetri  (1400–2600 Pa). Tämä vastaa noin 140–260 kg:n kuormitusta neliömetriä kohden. Standardikokoisen aurinkopaneelin pinta-ala on noin 1,7 neliömetriä, joten paneelin on kestettävä noin 238–442 kilon kuorma asennuskohteen sijainnista riippuen.

Aurinkopaneelit itsessään kestävät yleensä noin 900 kg kuormituksen (5400 Pa = 5,4 kN/m2). Paneelin kestävyys käytännössä riippuu kuitenkin kiinnitystavasta. Tasakatoilla käytetään usein eurooppalaisia asennustelineitä, jotka tukevat paneelia vain paneelin lyhyiltä sivuilta. Tällaisessa asennustavassa aurinkopaneelin kuormitus saa olla maksimissaan 220 – 340 kg (1300 – 2000 Pa = 1,3 – 2,0 kN/m2), mikä ei määräysten mukaan riitä Suomessa.

Orima Alfa Heavy Snow Load -kiinnitysjärjestelmä on testattu 700 kilon kuormalla, jotta teline kestää rankimmankin lumikuorman varmasti kaikkialla maassamme.

Nopea asennus

Orima Alfa Heavy Snow Load -kiinnitysjärjestelmä toimitetaan esikoottuna, mikä nopeuttaa asentamista. Kattojalan saa käyttökuntoon ainoastaan yhden ruuvin avulla. Lisäksi etu- ja takapelleille on käyttövalmiit kiinnikkeet.

Yksityiskohdat helpottavat asentamista

Aurinkopaneeli on helppo kiinnittää telineeseen, sillä kattojalan stoppari estää paneelia liukumasta kattojalan päältä. Stopparin ansiosta paneeli myös asemoituu kohdalleen.

Lisää tuotteita

Valikko
Valikko