Tuotekuva

Scanoffice kondenssivesiletku (TU16)

Pituus 30 m, sisähalkaisija 16 mm, paino 2.5 kg

Kondenssivesiletku (TU16)

  • Pituus/myyntierä: 30 m
  • Sisähalkaisija 16 mm
  • Paino: 2.5 kg
  • Tuotekoodi: TU16

Kondenssivesiletkua käytetään sisäyksikön kennolla kondensoituvan veden poistamiseen. Kondenssivesiletku viedään tyypillisesti ilmalämpöpumpun kylmäaineputkien ja sähköjohtojen kanssa samassa asennuskotelossa ulos rakennuksesta. Joissain tapauksissa, kuten joidenkin kerrostalohuoneistojen kohdalla, kondenssivesiputki johdetaan myös joskus asunnon sisällä olevaan viemäriin.

Kondenssivettä muodostuu sisäyksikössä aina kun laitetta käytetään jäähdytystoiminnolla. Lämmitystoiminnolla, sisäyksikön kennon lämpötilan ylittäessä huonelämpötilan, kondenssivettä ei muodostu.

Tärkeä ja lähes huomaamaton oheistuote: kondenssivesiletku

Ilmalämpöpumpusta tulee kondenssivettä lämmittäessä ulkoyksiköstä ja jäähdyttäessä sisäyksiköstä. Määrät vaihtelevat luonnollisesti kelien mukaan. Oikein hikisenä päivänä voidaan saada vajaa sangollinen sisäyksikön kondenssivesiletkun päästä. Vastaavasti lämmityskaudella,märällä lähes 0-kelillä ulkoyksiköstä valuu vuorokaudessa täyssangollinen ja pakkasviikkona saattaa sulatusvedestä kertyä 10 litran jääkeko viikossa. Mutta kovin paljon on kiinni keleistä, jäähdytys- ja lämmitystehosta.

Sisäyksiköstä jäähdytyskäytössä tuleva kondenssivesi ohjataan pois sisäyksiköstä siihen asennuspaikalla liitettävällä kondenssivesiletkulla. Kondenssivesi ohjataan useimmiten talon ulkopuolelle samasta läpiviennistä kylmäaineputkien ja sisä- ja ulkoyksiköiden välisen sähköjohdon kanssa. Talon ulkoseinällä nämä yleensä koteloidaan siististi saman kotelon sisälle. Kondenssivesiletku voidaan myös ohjata talon sisällä suoraan viemäriin ja koteloida se oman pienemmän asennuskotelon sisään.

Kerrostalojen parvekkeella kondenssivesiletku asennetaan yleensä vain hiukan sadevesiputken sisään. Helpoin tapa tarkistaa kondenssivesiletkun toiminta on keväällä viilennyskauden alkaessa laittaa ilmalämpöpumppu jäähdyttämään hetkeksi vaikka 18 asteeseen ja nostaa hiukan kondenssivesi letkua, josta pitäisi alkaa tulla vettä. Mikäli vettä ei tule, on letku todennäköisesti tukkeentunut. Lämpöpumpun asennusliike hoitaa helposti tukkeentuneen letkun puhdistuksen.

Kun pumppua pidetään tarpeeksi pitkään viilennyksellä niin kosteaan sisäyksikköön, kerääntyy huoneesta pölyä. Tämä voi aiheuttaa esimerkiksi putken tukoksen pudotessaan puhallin rummusta sisäyksikön kondenssivesikaukaloon. Kuuman kesän jälkeen suositellaan teetettäväksi puhdistushuoltoa ja muutenkin noin kolmen vuoden välein. Kuluttaja kun ei itse pääse puhdistamaan kuin suodattimet.

Scanoffice toimittaa lämpöpumput asennuksiin ja urakoitsija asentaa ne. Kondenssiveden ulosvirtaus testataan jokaisesta pumpusta jo tehtaalla ensimmäisen kerran. Sisäyksiköön on tehtaalla valmiiksi asennettu kiinteä noin 30 cm pitkä kondenssiveden poistoletku. Asennuksen yhteydessä tähän poistoletkuun liitetään tarvikkeena hankittu kondenssivesiletku ja tämän jälkeen kondenssiveden ulostulo testataan uudelleen, ettei asennuksessa ole tapahtunut mitään mikä aiheuttaisi estettä veden poistumiselle.

Kondenssivesiletkun jäätymistä ei tarvitse pelätä, koska sisäyksikössä syntyy kondenssivettä vain silloin, kun laitteella jäähdytetään eli kesäkuumalla. Lämmitystoiminnolla ei sisäyksikössä kondensoidu vettä.

Kondenssivesiletku on yksikertainen, edullinen ja tärkeä ilmalämpöpumpun oheistuote, jota ilman ilmalämpöpumpun käyttäminen jäähdytykseen olisi käytännössä mahdotonta.

Valikko
Valikko