Aurinkopaneelin hinta – Paljonko aurinkopaneelit maksavat?

Aurinkopaneelien hinnat ovat laskeneet viime vuosina uusien teknologioiden myötä. Laske alla olevalla aurinkopaneelilaskurilla, paljonko säästät sähkölaskussasi vuodessa. Samalla näet, paljonko hiilijalanjälkesi vähenee ja kiinteistösi arvo kasvaa. Jätä puhdas ympäristö myös jälkipolville!

Laske aurinkopaneelien määrä ja hyödyt

  Pyydä ratkaisuehdotus jälleen­myyjiltämme

  Asiantuntevat jälleenmyyjämme auttavat aurinkosähköjärjestelmän hankinnassa ja antavat mielellään lisätietoja. Ota yhteyttä lähimpään jälleenmyyjääsi alla olevalla lomakkeella.

  Aurinkopaneelit omakotitaloon tai rivitaloon, hinta

  Aurinkovoimalan lopullinen hinta riippuu aina kohteesta. Pienempi, noin 3 kWp:n aurinkovoimala tulee maksamaan arviolta 6000 – 7000 euroa, ja suurempi, noin 5 kWp:n aurinkovoimala suunnilleen 7500 – 9000 euroa.

  Mistä aurinkopaneelien hintaerot johtuvat?

  Aurinkopaneeleilla on erilaisia ominaisuuksia. Mitä laadukkaampi ja mitä enemmän ominaisuuksia paneelissa on, sitä enemmän se yleensä maksaa.

  Hyvänä esimerkkinä on mustat aurinkopaneelit. Musta väri näyttää tyylikkäältä esimerkiksi mustalla katolla, ja siksi moni haluaa maksaa siitä hiukan ylimääräistä.

  Muita ominaisuuksia voivat olla pitkä 30 vuoden tehdastakuu tai kaksoislasirakenne, jolloin myös paneelin takana on lasi muovikalvon sijaan. Lisäksi aurinkopaneeli voi olla kaksipuolinen, jolloin tuotantoa saadaan myös paneelin taakse tulevasta valosta.

  Esimerkkejä hinnoista

  Vuonna 2000 wattihinta 50 kWp:n aurinkosähköjärjestelmälle lähenteli 9 euroa, mikä tarkoittaisi noin 450 000 euron sijoitusta aurinkosähköjärjestelmään. Vuonna 2010 saman järjestelmän kauppahinta oli noin 5 euroa watilta, eli noin 250 000 euroa.

  Vuonna 2021 50 kWp:n aurinkovoimala maksoi kohteesta riippuen noin 1 euron watilta, eli noin 50000 €.

  On toki hyvä huomioida, että noin 5 kW:n järjestelmä kotitalouksiin on erihintainen kuin suuremmat järjestelmät. Kuitenkin voidaan sanoa, että aurinkosähköjärjestelmien hinta on laskenut noin 89 prosenttia viimeisen kahden vuosikymmenen aikana. (Lähde: Energiavirasto.)

  Selvitä, montako paneelia tarvitset ja paljonko säästät!

  Aurinkopaneelien käyttö pienensi sähkölaskua

  Aurinkopaneelien käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä erityisesti sähkölaskun pienenemiseen. Nissisen perhe tuotti 15 prosenttia kuukauden sähkönkulutuksesta kolmessa viikossa. Myös ekologiset arvot ovat perheelle tärkeitä.

  Katso alla olevalta videolta, miten Nissiset päätyivät hankkimaan omakotitalonsa katolle Scanofficen maahantuomat Canadian Solar -aurinkopaneelit.

  Investoi korkeaan laatuun

  Aurinkopaneelin hinta tulee aikaa myöten edulliseksi, kun valitset korkealaatuisen ja kestävän tuotteen. Käytämme Scanoffice Premium -aurinkosähköjärjestelmissämme Canadian Solarin uusimpia, korkeimpaan Tier 1 -luokkaan kuuluvia High Efficiency Poly Moduleaurinkopaneeleja.

  Korkean laadun puolesta puhuvat valmistajan teettämät 359 laatutestiä. Lisäksi olemme teettäneet puolueettomat testit, jotta voit luottaa siihen, että paneelisi toimivat moitteettomasti Pohjolan vaativissa olosuhteissa.

  Meiltä löydät myös pitkäikäiset ZNShine Solarin lasi-lasi-paneelit. Tuplalasipaneelissa kenno on kahden lasilevyn välissä, minkä ansiosta paneelille annetaan erityisen pitkä 30 vuoden tuotantotakuu. Mitä pitempään aurinkopaneelit toimivat moitteetta, sitä edullisemmaksi aurinkosähkön hinta muodostuu.

  Aurinkopaneelien vertailu kannattaa tehdä huolella

  Aurinkopaneelien markkinoilla esiintyy Tekniikka&Talous-lehden mukaan ongelmia ja jopa vilppiä. Kun vertailet eri valmistajien aurinkopaneeleja, tarkista, että ne on huolellisesti testattu ja niille annetaan riittävän pitkä takuu.

  Aurinkopaneelien osto-opas

  Katso alla olevasta listasta, mitä sinun kannattaa ottaa huomioon, kun hankit aurinkopaneeleja. Näin saat investoinnistasi parhaan mahdollisen hyödyn.

  Scanoffice hybridilämmitys icon

   1. Mieti, mihin käytät aurinkosähköä

  Aurinkopaneelijärjestelmä on hyvä rakentaa niin, että voit käyttää sen tuottaman sähkön pääasiassa itse. Näin saat järjestelmästä parhaan mahdollisen hyödyn.

  Scanoffice säästöjä icon

   2. Laske tarvittavien aurinkopaneelien määrä

  Selvitä yllä olevan laskurin avulla, paljonko aurinkopaneeleja tarvitset – ja paljonko säästät.

   3. Jätä asennus ammattilaisen huoleksi

  Suunnitteletko aurinkopaneelien asennusta omakotitaloon tai kesämökkiin? Aurinkojärjestelmiemme asentamisesta vastaavat Scanoffice Aurinkopartnerit ovat kokeneita alan ammattilaisia.

  Scanoffice asennus ja käyttönotto

   4. Valitse luotettava aurinkopaneelien toimittaja

  Turvallisen ja luotettavan aurinkovoimalan toimittajan tunnistat Scanoffice Aurinkopartneri -merkistä. Ammattitaito ja laadukkaat komponentit sekä taattu jälkimarkkinointi, kuten varaosat sekä takuu- ja huoltopalvelu, ovat tärkeitä, koska aurinkovoimaloiden elinkaari on jopa kymmeniä vuosia. Scanoffice Aurinkopartnereihin voit luottaa!

  5. Varmista, että saat kunnon takuun

  Scanofficen toimittamilla aurinkosähköjärjestelmillä on markkinoiden johtavat tehdastakuut: paneeleilla 25–30 vuotta ja Suomessa valmistetuilla paneeleiden kiinnikkeillä 30 vuotta. Vakavaraisen yhtiön myöntämä pitkä takuu yhdistettynä ammattitaitoiseen asennukseen takaa parhaan lopputuloksen.

  Tutustu tuotteisiimme ja pyydä tarjous!

  Hyundai HiE -aurinkopaneelit

  Hyundai HiE -aurinkopaneelit

  Uutuus

  Hyundai HiE -aurinkopaneeli – Täysin musta uutuus nyt Scanoffice Solarilta!

  ZNShine Solar ZXM7 -aurinkopaneelit

  ZNShine Solar ZXM7 -aurinkopaneelit

  Uutuus

  ZNShine Solarin lippulaivatuote, musta kaksipuolinen lasi-lasipaneeli, nyt saatavilla!

  Canadian Solar HiKu -aurinkopaneelit

  Canadian Solar HiKu -aurinkopaneelit

  Uutuus

  Canadian Solarin aurinkopaneelit saapuivat Suomeen. Alan viimeisintä teknologiaa edustavat HiKu-paneelit hyödyntävät nyt uutta half-cut-tekn...

  Hanwha Q.PEAK DUO ML-G11 -aurinkopaneelit

  Hanwha Q.PEAK DUO ML-G11 -aurinkopaneelit

  Kestävää suorituskykyä huokuvat Hanwha Q CELLS -aurinkopaneelit nyt Scanofficelta!

  ZNShine Solar -kaksipuolinen aurinkopaneeli

  ZNShine Solar -kaksipuolinen aurinkopaneeli

  Uutuus

  ZNShine Solarin 545 Wp on paras valinta, kun aurinkopaneelilta halutaan suuri teho, tuotantoa myös paneelin takapuolelta sekä ylivoimainen k...

  Scanoffice Premium -aurinkosähköpaketit

  Scanoffice Premium -aurinkosähköpaketit

  Suosittu

  Scanoffice Premium -paketit sisältävät kaikki aurinkovoimalaan tarvittavat komponentit, kattokiinnikkeitä myöten. Sofar Solarin huippulaaduk...

  Orima Solar – aurinkopaneelien kattokiinnikkeet

  Orima Solar – aurinkopaneelien kattokiinnikkeet

  Orima Solar on suomalainen aurinkopaneelien kattokiinnitysjärjestelmä 30 vuoden takuulla. Mekaanisesti kestävä ja vesiturvallinen kiinnitysj...

  Orima Alfa Heavy Snow Load – Aurinkopaneelien kiinnitysjärjestelmä tasakatolle

  Orima Alfa Heavy Snow Load – Aurinkopaneelien kiinnitysjärjestelmä tasakatolle

  Orima Alfa Heavy Snow Load -aurinkopaneelien tasakattoteline on erityisesti Pohjolan oloihin suunniteltu paneelien kiinnitysjärjestelmä. Mar...

  Sofar Solar -invertterit

  Sofar Solar -invertterit

  Aurinkosähköjärjestelmiin kuuluvien inverttereiden aatelistoa, Sofar Solar invertteri toimii luotettavana apurina aurinkopaneeleiden tuottam...

  Fronius -invertterit

  Fronius -invertterit

  Laadukkaat Fronius Symo aurinkosähköinvertterit.

  KACO blueplanet -invertterit

  KACO blueplanet -invertterit

  Erityisesti yritysten käyttöön soveltuvat kolmivaiheiset KACO blueplanet -invertterit ovat nyt saatavilla, aina 125 kW:n kokoluokkaan asti....

  Ota yhteyttä ja kysy lisää!

   Scanoffice on 1984 perustettu perheyhtiö, joka kuuluu Scanoffice Group -yhtiöihin. Yhtiöryhmän liikevaihto ylittää 55 miljoonaa euroa. Toimimme 60 alan ammattilaisen voimin Suomen lisäksi myös Ruotsin markkinoilla.

   Valikko
   Valikko