Aurinkosähkö - Puhdasta ja ilmaista energiaa suoraan taivaalta

Aurinkosähköjärjestelmä säästää luontoa ja rahaa

Aurinkosähköjärjestelmän avulla säästät selvää rahaa, ja jätät myös puhtaamman planeetan heille, jotka tulevat jälkeemme.

Scanoffice Premium -aurinkosähköjärjestelmät sisältävät kaikki aurinkosähkön tuotantoon tarvittavat laitteet ja tarvikkeet, ruuveja ja muttereita myöten.

Scanoffice Premium Sofar -paketit

Scanoffice Premium Sofar -paketit

Suosittu

Scanoffice Premium aurinkosähköpaketit sisältävät kaikki aurinkovoimalaan tarvittavat komponentit, kattokiinnikkeitä myöten. Sofar Solarin h...

Canadian Solar KuPower -aurinkopaneelit

Canadian Solar KuPower -aurinkopaneelit

Uutuus

Canadian Solarin aurinkopaneelit saapuivat Suomeen. Alan viimeisintä teknologiaa edustavat KuPower-paneelit hyödyntävät nyt uutta half-cut-t...

ZNShine Solar ZXP6 -aurinkopaneelit

ZNShine Solar ZXP6 -aurinkopaneelit

Uutuus

Kestävät ja laadukkaat ZNShine Solarin tuplalasi-aurinkopaneelit 30 vuoden tuotantotakuulla!

ZNShine Solar ZXM6 -aurinkopaneelit

ZNShine Solar ZXM6 -aurinkopaneelit

Uutuus

ZNShine Solarin lippulaivatuote, musta lasi-lasipaneeli, nyt saatavilla!

Orima Solar aurinkopaneelien kattokiinnikkeet

Orima Solar aurinkopaneelien kattokiinnikkeet

Orima Solar on suomalainen aurinkopaneelien kattokiinnitysjärjestelmä 30 vuoden takuulla. Mekaanisesti kestävä ja vesiturvallinen kiinnitysj...

Sofar Solar -invertterit

Sofar Solar -invertterit

Aurinkosähköjärjestelmiin kuuluvien inverttereiden aatelistoa, Sofar Solar invertteri toimii luotettavana apurina aurinkopaneeleiden tuottam...

Fronius -invertterit

Fronius -invertterit

Laadukkaat Fronius Symo aurinkosähköinvertterit.

KACO blueplanet -invertterit

KACO blueplanet -invertterit

Erityisesti yrityksien käyttöön soveltuvat kolmivaiheiset KACO blueplanet -invertterit ovat nyt saatavilla, aina 125 kW kokoluokkaan asti....

Etsi jälleenmyyjä

tai

  Yhteydenottopyyntö


  Scanoffice Premium aurinkosähköjärjestelmät

  Aurinkosähkön pientuotanto Suomessa on kasvanut todella nopeasti. Syitä siihen ovat tekniikan kehittyminen, ympäristöstä välittäminen ja tuotteiden uusi edullisempi hintataso. Omalta katolta tuotetusta sähköstä ei tarvitse maksaa siirtokustannuksia tai veroja ja mikä helpointa, kaiken kattavat verkkoon kytkettävät aurinkosähköjärjestelmät saat nyt yhdeltä toimittajalta!

  Aurinkovoimalan kokonaistoimitukseen sisältyvät mm. paneelit, invertteri, kattokiinnitysjärjestelmä, turvakytkin, kaapelit ja liittimet. Järjestelmä on 3-vaiheinen, joten kaikki tuotettu sähkö voidaan hyödyntää kiinteistön sähkönkulutukseen. Ylimenevä osuus myydään sähköverkkoon.

  Järjestelmän komponentit on valittu ilman kompromisseja. Tätä ajattelua tukevat mm. invertterit, jotka mahdollistavat kahteen eri ilmansuuntaan suunnattujen paneeleiden maksimituoton. Scanoffice hyväksyy järjestelmien komponenttitoimittajiksi vain alan parhaita toimijoita laadun takaamiseksi.

  Kymmeniä vuosia kestävä aurinkovoimala kannattaa hankkia kotimaiselta vakavaraiselta perheyhtiöltä Scanofficelta, joka on varmuudella turvanasi koko voimalan elinkaaren ajan.

  Aurinkovoimala on kannattava investointi

  • Ympäristöystävällistä energiaa
  • Kiinteistön arvo kohoaa
  • Sähkölasku pienenee
  • Kannattavuus paranee, kun sähkön hinta nousee
  • Omavaraisuus kasvaa ja tuontienergian määrä vähenee
  • Sijoitus tuottaa kymmeniä vuosia, tyypillinen vuosituotto 5-10 % investoinnista

  Laske aurinkopaneelien määrä ja hyödyt

  Jätä yhteydenottopyyntö

  Kiinnitysjärjestelmä kattotyypin mukaan

  Scanoffice Premium aurinkosähköjärjestelmät ovat täydellisiä aurinkosähköjärjestelmiä kotitalouksille, yrityksille ja maatiloille. Siksi myös kattokiinnikejärjestelmäksi kelpaa vain paras. Scanoffice käyttää Suomessa valmistettuja Oriman kiinnikkeitä, jotka on testattu yleisimmin käytetyissä kotimaan katoissa. Näin varmistetaan, että paneelit pysyvät katolla kovallakin tuulella eikä vaaraa vuodoista ole.

  Jokaiselle kattotyypille on oma kiinnikejärjestelmä sen mukaan montako paneelia kohteeseen asennetaan. Kiinnikejärjestelmä on suunniteltu niin, ettei hävikkiä synny ja asennus on nopeaa sekä kustannustehokasta. Markkinoiden pisin 1,6 metrin kiinnikeväli tehostaa asennusta entisestään.

  Suomalainen kattokiinnikejärjestelmä – 30 vuoden takuu

  Kattokiinnikejärjestelmä sisältää kaiken, mitä kunnolliseen kiinnitykseen tarvitaan, ruuveista ja muttereista lähtien. Mukana tulevat myös ohjeet oikeaoppiseen asentamiseen kullekin kattotyypille. Kiinnikkeiden materiaali on pitkäikäistä Magnelis-pinnoitettua terästä, joka on vähintään kolme kertaa kestävämpää kuin sinkitty teräs. Markkinoinen parhaasta laadusta on merkkinä 30 vuoden takuu.

  Miten aurinkopaneeli toimii

  Aurinkosähkö on uusien teknologioiden myötä muuttunut yhä edullisemmaksi ja puhtaammaksi vaihtoehdoksi tuottaa sähköä – niin kotiin, mökille kuin yrityksillekin. Aurinkoenergia on ehtymätön luonnonvara ja sen pitkän ajan hyödyt ovat niin globaaleja kuin paikallisia. Nämä aurinkosähkön hyödyt, kuten uusiutuvuus, sähkölaskun pienentyminen sekä alhaiset ylläpitokustannukset, alkavat käydä monille tutuiksi. Mutta mihin aurinkopaneelin toiminta perustuu?

  Kaikessa yksinkertaisuudessaan aurinkopaneeli tuottaa sähkövirran antamalla valohiukkasten vapauttaa elektronit pois atomista. Aurinkopaneeli muodostuu monista pienemmistä osista, joita kutsutaan aurinkokennoiksi. Aurinkokenno on siis se osa, joka muuttaa auringonvalon sähköksi ja ketjutettuna kennot muodostavat itse aurinkopaneelin.

  Miten aurinkopaneeli tuottaa sähköä?

  Perinteinen aurinkopaneeli tuottaa aurinkosähköä siten, että jokainen sen monista aurinkokennoista on ikään kuin voileipä, jonka molemmat siivut ovat piitä. Piitä käytetään, sillä se on puolijohtava materiaali, joka pystyy imemään itseensä auringonvaloa sekä muuttamaan sen aurinkosähköksi. Valon vuorovaikutus silikonin kanssa laittaa siis elektronit liikkeelle, minkä seurauksena syntyy sähkövirta.

  Toimiakseen jokainen aurinkokenno tarvitsee lisäksi oman sähkökentän, joka muodostuu magneettikentän tavoin luomalla vastakkaiset varaukset. Positiivinen ja negatiivinen varaus syntyy, kun aurinkopaneelien valmistajat lisäävät piihin erilaisia materiaaleja. Tarkalleen ottaen voileivän yläkerrokseen lisätään fosforia, joka lisää elektronien määrää ja luo negatiivisen varauksen. Alakertaan sekoitetaan sen sijaan booria, joka vähentää elektronien määrää ja luo positiivisen varauksen. Näin aurinkokenno muodostaa piisiivujensa väliin sähkökentän.

  Tämän sähkökentän avulla valohiukkasen vapauttamat elektronit siirtyvät muille aurinkokennon osille, jotka muuttavat nämä elektronit käytettävään muotoon. Piivoileivän ympärillä oleva metallinen verkko kerää sähkökentän työntämät elektronit ja vie ne johtoihin. Liikkuvat elektronit luovat siis sähkövirran, jonka johdotus vie invertterille ja tasavirta (DC) muunnetaan vaihtovirraksi (AC), joka sopii useimmille kodin laitteille. Näin aurinkopaneeli on muuttanut aurinkokennojensa avulla valohiukkaset aurinkoenergiaksi.

  Yksinkertaistettuna, aurinkopaneeli muodostuu monista aurinkokennoista, joissa on pääsääntöisesti kolme osaa: piisiivut, metalliverkot sekä johdotus, joka vie aurinkosähkön invertterille ja aurinkoenergia on valmista hyödynnettäväksi.

  Uutta aurinkopaneeli rintamalla – puolitetut aurinkokennot

  Perinteisten aurinkopaneelien rinnalle on tullut uusia ja tehokkaampia vaihtoehtoja. Tällä hetkellä nopeimmin markkinoita valtaa aurinkopaneeliteknologia, joka hyödyntää puolitettuja aurinkokennoja. Puolitetuilla aurinkokennoilla tarkoitetaan juuri sitä, miltä se kuulostaakin – ne ovat perinteisen aurinkopaneelin aurinkokennojen piisiivuja, jotka on puolitettu laserleikkurilla. Puolittamalla aurinkokennojen solut puolitetaan myös niiden virta, jolloin tehoja ei mene niin paljon hukkaan ja aurinkokennot tuottavat enemmän virtaa. Muuten aurinkopaneelin toiminta vastaa perinteisiä malleja.

  Aurinkosähköjärjestelmän kannalta puolitetut kennot tarjoavat monia hyötyjä verrattuna perinteisiin piikennoihin. Tällä tekniikalla saadaan lisättyä aurinkopaneelin sähköntuotantoa ja lisäksi suorituskyky sekä kestävyys paranevat. Kennojen pienempi koko ja pinta-ala vähentävät myös mikrohalkeamia, mikä tekee niistä kestävämpiä ja pidentää käyttöikää. Lisäksi puolitetut kennot toimivat paremmin kuumissa olosuhteissa sekä osavarjostuksessa, sillä kennojen määrän tuplaantuessa myös kennorivien määrä tuplaantuu. Näin yhden kennon joutuessa varjoon, puolet pienempi määrä ketjutettuja kennoja lopettaa virran tuottamisen perinteisiin aurinkopaneeleihin verrattuna.

  Mitä tämä tarkoittaa aurinkosähköjärjestelmää asentavan kiinteistönomistajan kannalta? Puolitettujen kennojen tehokkuus, pidempi käyttöikä ja parempi suorituskyky voivat lyhentää aurinkosähköjärjestelmän takaisinmaksuaikaa. Erityisesti tilanteissa, joissa tilaa on vähemmän tai asennuspaikka on varjoisempi.

  Mitä aurinkosähkölle tapahtuu kodin sisällä?

  Kuten edellä avattiin, aurinkopaneelin tuottama aurinkosähkö matkustaa invertterin kautta kotiin ja sieltä eteenpäin kodin laitteiden käyttöön. Inverttereitä voi olla kahdenlaisia, sellaisia, jotka ovat suoraan kiinni aurinkopaneelissa (mikroinvertteri) tai inverttereitä, joiden läpi kaikkien aurinkopaneelien tuottama sähkö virtaa. Oli invertteri sitten kumpi tahansa, niiden toimintaperiaate on sama. Aurinkosähköjärjestelmissä invertterin tehtävä on muuttaa aurinkopaneelien tuottama tasavirta (DC) vaihtovirraksi (AC), jolla on sama jännite mitä rakennus hyödyntää. Suomessa verkkojännite on 230 volttia ja taajuus 50 hertsiä.

  Invertteri kaapeleineen vie aurinkoenergian rakennuksen sähkökeskukselle (sähkökaapille), ja sähkökeskukselta lähtevät sähköjohdot vastaavat sähkön kuljetuksesta rakennuksen sisällä niille laitteille, jotka sitä kullakin hetkellä tarvitsevat. Aurinkosähköjärjestelmän lisäksi rakennus on useimmiten kytketty yleiseen sähköverkkoon, mikä mahdollistaa valinnan kumpaa energianlähdettä hyödynnetään milläkin hetkellä. Toisin sanoen, jos aurinkoenergiaa ei ole riittävästi saadaan lisäenergiaa sähköverkosta tai mikäli aurinkoenergiaa on enemmän kuin käytetään, ylimääräinen sähkö siirtyy yleiseen sähköverkkoon. Tästä on mahdollista sopia sähköyhtiön kanssa, ja useimmiten sähköyhtiö maksaa aurinkosähköjärjestelmän omistajalle korvauksen verkkoon syötetystä sähköenergiasta. Toinen vaihtoehto aurinkosähkön ylituotannolle (tai tilanteille, joissa rakennus ei ole kytköksissä sähköverkkoon) on varastoida se akkuihin, jolloin aurinkosähkö on myöhemmin rakennuksen omassa käytössä. Akkujärjestelmien hinnat ovat tippuneet, ja niiden varastointikapasiteetti kasvanut – aivan kuten kiinnostus uusiutuvaan energiaan.

  Canadian Solar – Aurinkopaneelien aatelistoa

  Scanoffice Premium aurinkopaneelijärjestelmissä käytetään yhden maailman suurimman paneelivalmistajan CanadianSolar uusimpia HIGH EFFICIENCY POLY MODULE -paneeleita. CanadianSolarilla on yhteensä yli tuhat patenttia aurinkopaneeleihin. Laadun puolesta puhuvat valmistajan teettämät 359 laatutestiä. Yritys toimii 20 maassa ja työllistää yli 12 000 ihmistä. Viimeisen 17 vuoden aikakana se on toimittanut yli 29 gigawatin kapasiteetin edestä Premium-laadun HIGH EFFICIENCY paneeleita yhteensä 150 maahan. CanadianSolar on listattu NASDAQ pörssiin. CanadianSolar kuuluu korkeimpiin TIER1 valmistajiin, joita on maailmassa vain muutama.

  Valikko
  Valikko