Jopa 50% säästöt lämmitysenergian kustannuksissa

Ilma-vesilämpöpumppu – Energiansäästöä ja mukavuutta

Miten ilmavesilämpöpumppu toimii? Tässä on hyvin visualisoitu esimerkki siitä, miten ilma-vesilämpöpumppu implementoidaan omakotitaloon.

Apua ilma-vesilämpöpumpun hankintaan?

Näytä kaikki tuotteet Pieniin kiinteistöihin Isoihin kiinteistöihin
Mitsubishi Electric Ecodan ilmavesilämpöpumppu

Mitsubishi Electric Ecodan ilmavesilämpöpumppu

Suosittu

Ilmavesilämpöpumppu lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tuottoon. Mitsubishi Electric Ecodan ilmavesilämpöpumppu portaattomalla invertterit...

Energiansäästäjä – nykyisen lämmönlähteen rinnalle

Energiansäästäjä – nykyisen lämmönlähteen rinnalle

Mitsubishi Electric on kehittänyt energiansäästäjän, joka asennetaan olemassa olevan lämmitysjärjestelmän rinnalle. Tämä energiansäästäjä so...

Scanoffice Energypac

Scanoffice Energypac

Energiatehokas kokonaislämmitysjärjestelmä omakotitaloihin, saneeraus- ja uudiskohteisiin. Scanoffice-Energypac lämmitysjärjestelmä on saata...

Mitsubishi Electric Ecodan Hydrobox ilmavesilämpöpumppu

Mitsubishi Electric Ecodan Hydrobox ilmavesilämpöpumppu

Ecodan Hydrobox mahdollistaa energiaa säästävän lämmitysjärjestelmän helpon ja nopean asennuksen pieniin ja keskisuuriin kiinteistöihin. ...

Scanoffice puskurivaraaja 50

Scanoffice puskurivaraaja 50

Varaaja soveltuu pienen kokonsa puolesta erinomaisesti erilaisiin omakotitalo kokoluokan lämpöpumppuratkaisuihin.

Etsi jälleenmyyjä

tai

  Yhteydenottopyyntö


  Ilmavesilämpöpumppu säästää oikeaa rahaa

  Öljyllä ja sähköllä lämmittäminen on kallista ja ympäristöä rasittavaa. Varsinkin kylminä pakkaspäivinä. Mitsubishi Electric Ecodan Ilma-vesilämpöpumpulla voit säästää talosi lämmityskustannuksissa, jopa yli 50% samalla ympäristöä arvostaen. Ulkoyksikössä kylmäaineeseen siirtyy lämpöenergiaa hyvinkin alhaisissa ulkolämpötiloissa jopa -28°C asteessa. Sisäyksikössä tämä lämpöenergia siirretään talon lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tuottamiseen.

  Laitteisto tuo mukanaan erinomaista käyttövarmuutta ja mukavuutta. Mitsubishi Electric Ecodan lämmittää talosi kovillakin pakkasilla ja tuottaa 40 asteista käyttövettä yhtäjakoisesti jopa 290 litraa. Langattoman ja mukautuvan huonesäätimen ansiosta huoneen lämpötila pysyy vakaana jopa puolen asteen tarkkuudella ulkolämpötilan vaihteluista huolimatta.

  MELCloud etäohjauksen ansiosta voit säätää järjestelmän myös lomalla ollessasi esimerkiksi pelkälle peruslämmölle. Näin säästät selvää rahaa sekä tietysti luontoa

  Mitsubishi Electric ilma-vesilämpöpumput

  Mitsubishi Electric on ilma-vesilämpöpumppu markkinoiden suunnannäyttäjä jo 10 vuoden ajan. Vuosien varrella olemme toimittaneet tuhansia erilaista ilma-vesilämpöpumppuratkaisua. Hankinnan kannattavuudesta johtuen ilma-vesilämpöpumppujen kysyntä Suomen markkinoilla on voimakkaassa kasvussa. Tästä hyvänä osoituksena Scanoffice Oy toimitti vuoden 2017 aikana noin 1 000 ilmavesilämpöpumppua Suomen markkinoille.

  Ilma-vesilämpöpumppu (UVLP) (VILP)

  Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu useisiin uusiin ja vanhoihin taloihin. Toisinaan ilma-vesilämpöpumpusta käytetään myös nimeä vesi-ilmalämpöpumppu, VILP tai ilmavesilämpöpumppu. Ilma-vesilämpöpumpun etuna maalämpöpumppuun verrattuna on ilma-vesilämpöpumpun hankintahinta sekä helppo asennettavuus. Usein esimerkiksi maaperä tai maalämpökaivoille tarvittava tila hankaloittaa maalämpöpumpun asennusta ja usein näihin kohteisiin ilma-vesilämpöpumppu on optimaalinen ratkaisu. Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan korvata aiempi lämmitysjärjestelmä, tai se voidaan asentaa aiemman lämmitysjärjestelmän rinnalle.

  Ilma-vesilämpöpumpun toimintaperiaate

  Ilma-vesilämpöpumppu kerää lämpöenergiaa ilmasta vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään ja käyttöveteen. Kompressorin avulla menovesi voidaan hyvillä ilma-vesilämpöpumpulla lämmittää jopa +60°C asti.

  Ulkoyksikössä on puhallin joka kierrättää höyrystimen läpi ulkoilmaa, jonka lämpö muuttaa höyrystimen kylmäaineen kaasuksi. Ilma-vesilämpöpumpun ulkoyksikössä oleva kompressori puristaa kaasuksi muuttuneen kylmäaineen korkeampaan paineeseen, joka kuumentaa kaasua entisestään. Tämän kuuman kaasun avulla voidaan lämmittää talon lämmönjakojärjestelmän vesi ja lämmin käyttövesi.

  Ilma-vesilämpöpumppujen suosio

  Ilma-vesilämpöpumppujen suosio on kasvanut viime vuosina huimaa vauhtia. Mitsubishi Electric on jo vuosia panostanut laitteiden tuotekehitykseen, ja tämän seurauksena voimme tarjota monipuolisen valikoiman laitteita eri käyttötarkoituksiin. Mitsubishi Electric valmistaa ilma-vesilämpöpumput sen omilla tuotantolaitoksilla Skotlannissa ja Japanissa.

  EcoDan Next Generation ilma-vesilämpöpumppu

  Ilmavesilämpöpumppu EcoDan Next Generation -varaajalla toimii kokonaisvaltaisena lämmitysjärjestelmänä, ja soveltuu sekä saneeraus- että uusrakennuskohteisiin. Mitsubishi Electricin oman tuotekehityksen ansiosta Ecodan Next Generation ilmavesilämpöpumppu järjestelmä on entistäkin tehokkaampi.

  Mitsubishi Electric Ecodan ilmavesilampopumppu (VILP)

  Energiasäästäjä PAC-IF061B-E -ilmavesilämpöpumppu

  Energiansäästäjä asennetaan olemassa olevan lämmitysjärjestelmän, kuten öljy- tai sähkölämmityksen rinnalle. Laitteisto koostuu ohjausyksiköstä, PUHZ-S(H)W-sarjan ulkoyksiköstä sekä levylämmönvaihtimesta. Energiansäästäjä sopii erinomaisesti niin omakotitaloihin kuin suurempiinkin kiinteistöihin.

  Kompaktimallit

  Kompaktimallisessa ilma-vesilämpöpumpussa levylämmönvaihdin on rakennettu ulkoyksikön sisään, joka säästää aikaa kylmäasennustöistä. Laitteisto koostuu ohjausyksiköstä ja PUHZ-(H)W-sarjan ulkoyksiköstä.

  Etäohjaimet ja lisävarusteet

  MELCloud on Mitsubishi Electricin kehittämä palvelu, joka mahdollistaa lämpöpumpun etäohjauksen helposti älypuhelimen, tabletin ja tietokoneen avulla. Palvelun käyttämiseksi tarvitaan wifi-sovitin, joka kytketään sisäyksikön piirikortin liitäntään.

  Haluatko energialaskusta yli puolet pois?

  Ilmavesilämpöpumppu toimii rakennuksesi pääasiallisena lämmitysjärjestelmänä toisin kuin ilmalämpöpumppu.

  Ilmavesilämpöpumppu siirtää lämpöenergiaa edullisella hyötysuhteella ulkoilmasta talosi lämmitysvesikiertoon tehokkaasti myös pakkaskeleillä ja lämmittää samalla myös perheesi tarvitseman käyttöveden.

  Laite on ympäristöystävällinen valinta lämmitysmuodoksi, koska pienemmän omakäyttötehon ansiosta se pienentää hiilijalanjälkeäsi. Ilma-vesilämpöpumpun asennus ei myöskään edellytä tontin mylläämistä porauskalustolla, kuten esimerkiksi maalämpöpumppua asennettaessa. Pihapiirisi säilyy ennallaan asennuksen jälkeenkin.

  Ulkoilma sisältää valtavasti lämpöenergiaa – energiaa jonka ulkoyksiköt osaavat ottaa talteen parhaalla mahdollisella tavalla. Nykyaikainen, pitkälle kehittynyt invertteritekniikka optimoi ilmasta saatavan lämpöenergian määrän käyttämällä samanaikaisesti minimaalisen määrän energiaa lämmön talteenottoprosessissa.

  Ilmavesilämpöpumppuja on useita erilaisia malleja ja kokoluokkia, mikä tarkoittaa, että voit aina valita taloosi parhaiten sopivan laitekokonaisuuden.

  Olennaisia asioita pohdittaessa ilma-vesilämpöpumpun hankintaa

  Ilma-vesilämpöpumpuissa on suuria eroja

  Laitteiden tuottama lämpökerroin (COP) vaihtelee merkittävästi eri merkkisten laitteiden välillä. Laitteiden nimellisteho olosuhteissa, jotka yleensä ilmoitetaan + 7 °C ulkolämpötilassa ja 35 °C:n ja/tai 55 °C:n menovedellä, ei juurikaan kerro laitteen tehokkuudesta koska rakennuksen lämmöntarve on + 7 °C:n ulkolämpötilassa varsin pieni.

  Olennaista ilma-vesilämpöpumpuissa on tietää, paljonko laite tuottaa lämpötehoa esimerkiksi – 7 °C:n ja – 15 °C:n ulkolämpötilassa, koska silloin lämmitystehon tarve on suuri ja myös säästöt energialaskussa ovat suuret. Jotkut ilma-vesilämpöpumput voivat tuottaa koko talon tarvitseman lämmön lämpöpumpulla ja toiset tuottavat esimerkiksi 50 % lämpötehosta sähkövastuksella, jolloin säästöt jäävät luonnollisesti pienemmiksi.

  On perusteltua pyytää laitetta tarjoavalta yritykseltä faktatietoa laitteen lämpötehosta esimerkiksi – 7 °C:n ulkolämpötilassa (useimmat laitevalmistajat ilmoittavat laitteen tuottaman lämpötehon näillä pakkasilla). Mikäli näin oleellinen tieto puuttuu esimerkiksi esitteestä tai sitä ei haluta esittää yleisesti jaettavassa muodossa olevassa painotuotteessa tms., on syytä kyseenalaistaa laitteen tehokkuus.

  Luonnollisesti on tärkeää tietää myös laitteen tuottama lämpökerroin kovemmilla pakkasilla. Mitä parempi lämpökerroin (COP) on pakkasilla, sitä suurempi säästö, kunhan siis laitteen lämmitys tapahtuu ilma-vesilämpöpumpun kompressorilla, eikä sähkövastuksella.

  Ilmavesilämpöpumppu jäähdyttimenä

  Ilmavesilämpöpumppuja markkinoidaan myös omakotitalojen jäähdytyskäyttöön.

  Jäähdytys esitetään tapahtuvaksi ”lattiaviilennyksellä” lattialämmitystaloissa ja joskus kuuluu tarjottavan jopa ”patteriviilennystä” lämmityspattereiden kautta.

  Lattiaviilennyksessä on huomioitava lämpötilaero huoneilman ja viileän lattian välillä. Lattia voi tuntua epämiellyttävältä kesähelteellä. Lämmityspattereita ei ole suunniteltu jäähdytykseen eikä niiden kylmän luovutuskyky sovellu jäähdyttämiseen. Myös veden kondensoituminen putkistoissa tulee ottaa huomioon.

  Mikäli ilmavesilämpöpumppu halutaan hoitamaan talon viilennys, se voidaan toteuttaa käyttämällä erillisiä puhallinkonvektoreita. Puhallinkonvektori muistuttaa tavallisen ilmalämpöpumpun sisäyksikköä sillä erotuksella, että sisäyksikössä kiertää kylmäaineen sijasta kylmä vesi. Kunnollisen viilennystehon aikaansaamiseksi tarvitaan puhallinkonvektoreita yleensä useampia, koska yhden puhallinkonvektotrin tuottama viilennysteho ei yleensä riitä viilentämään esim. olohuonetta. Tämä johtuu siitä, että sisäyksikön läpi kiertävä vesi on lämpimämpää verrattuna ilmalämpöpumpun kylmäaineen lämmönluovutuslämpötilaan sisäyksikössä. Puhallinkonvektorit edellyttävät aina erillisen putkistopiirin asentamista viilennykselle. Putkistot asennetaan sisätiloihin ja lähes aina pintavetoina. Kylmän veden aiheuttamasta putkiston ”hikoilusta” johtuen putket tulee olla eristettyjä. Kustannus ilma-vesilämpöpumpun tuottamalle viilennysjärjestelmälle tulee yleensä huomattavasti kalliimmaksi, kuin hankkia yksi erillinen ilmalämpöpumppu.

  Viilennystoiminnon hankintakustannus on hyvä selvittää jo tilausvaiheessa, jotta myöhemmin ei petytä kustannuksista.

  Aurinkokeräimien kytkeminen (myöhemmin) ilmavesilämpöpumpun varaajaan

  Aurinkokeräimiä tarjotaan nykyään kytkettäväksi ilmavesilämpöpumppuun. On hyvä pyytää niistä heti erillinen tarjous asennettavaksi  ”avaimet käteen” periaatteella. Huomioon tulee ottaa myös, että ilmavesilämpöpumppujen vesivaraajan vesimäärä on usein maksimissaan n. 200 l, joka ei juurikaan riitä aurinkokeräimien tuottaman lämmön varastoimiseen. Pienimmilläänkin aurinkokeräimille tarvittavan vesivaraajan tilavuudeksi suositellaan n. 500 – 700 l ja tämä yleensä edellyttää erillistä vesivaraajaa tähän tarkoitukseen.  Aurinkokeräinjärjestelmän rakentaminen ilmavesilämpöpumpun lisävarusteeksi edellyttää useita uusia komponentteja järjestelmään, joka vuorostaan aiheuttaa lisäkustannuksia ja on aiheellista tehdä investoinnille realistinen takaisinmaksulaskelma.

  Virallisen maahantuojan Scanoffice Oy:n merkki laadusta

  Mitsubishi Electricin merkittävät toimitusmäärät perustuvat tinkimättömään laatuun aina tuotteen valmistuksesta sen asennuksen luovutukseen asiakkaalle. Tämä tarra tuotteen pakkauksessa ja laitteiston ulkoyksikössä kertoo tuotteen olevan Scanofficen ja sen koulutetun jälleenmyyjäverkoston kautta hankittu laadukas laitteisto. Olet näin myös varmistanut turvallisen jälkimarkkinoinnin koko investointisi elinkaaren ajaksi.

  Hankintaturvatuote logo

  On olemassa vain yksi Mitsubishi Electric

  Huomioi, että on olemassa vain yksi Mitsubishi Electric. Mitsubishi Electric corporation on japanilainen pörssinoteerattu hightec yritys, jonka liikevaihto on noin 44 miljardia USD. Muut Mitsubishi alkuiset yhtiöt (kuten Mitsubishi Heavy Industries) ovat täysin eri yhtiöitä, joilla ei ole mitään yhteyttä Mitsubishi Electricin kanssa.

  Mitsubishi yhtiö oli ennen toista maailmansotaa suurin yritys koko maailmassa ja se toimi lähes kaikilla elinkeinoelämän aloilla valmistaen mm. sotakalustoa Japanin armeijalle. Hävityn toisen maailmansodan jälkeen Yhdysvaltain viranomaiset pakottivat japanilaiset purkamaan yhtiön useisiin osiin ja näin syntyi kymmeniä “Mitsubishi” alkuisia yhtiöitä, joita toimii tänäkin päivänä useita kymmeniä aina laivanrakennuksesta autoteollisuuteen sekä vaikkapa vakuutus- ja panimoalaan. Kaikki nämä yhtiöt saavat käyttää Mitsubishi etuliitettä nimessään ja jo kuluttajillekin tutuksi tullutta punaista kolmitähti logoa.

  Mitsubishi Electric corporation on täysin erillinen ja itsenäinen japanilainen useissa maailman pörsseissä noteerattu yhtiö, jonka liikevaihto vuonna 2015 oli 44 miljardia USD. Yhtiön palveluksessa työskentelee n. 135 000 työntekijää. Mitsubishi Electric valmistaa lämpöpumppuja ja ilmastointilaitteita tuotantolaitoksissaan Japanissa, Thaimaassa ja Skotlannissa. Tällä alalla se on yksi maailman suurimmista valmistajista ja se pitää kunnia asianaan valmistaa itse kaikki tuotemerkkinsä alla myytävät tuotteet.

  Sekaannusta markkinoilla aiheuttaa Mitsubishi Heavy Industries Inc. yhtiön valmistamat lämpöpumput ja ilmastointilaitteet, jotka ovat Mitsubishi etuliitteestä huolimatta täysin eri valmistajan tuotteita. Mitsubishi Heavy Industries Inc. on kilpaileva japanilainen yhtiö, joka valmistaa tuotteitaan Mitsubishi Heavy Industries tuotemerkillään. Vaikka molemmat yhtiöt valmistavat ilmastointilaitteita ja lämpöpumppuja, yhtiöllä ei ole minkäänlaista yhteistä tuotekehitystä, omistusta, saatikka yhteistä tuotantoa, vaan ne kilpailevat vapailla markkinoilla keskenään.

  Suomessa markkinoitavat Mitsubishi Electric ilma-vesilämpöpumput valmistetaan Mitsubishi Electricin omilla tuotantolaitoksilla Skotlannissa ja Japanissa, kun taas Mitsubishi Heavy Industries tuotemerkin alla Suomessa markkinoitavat ilma-vesilämpöpumput valmistetaan Thaimaassa (ulkoyksiköt) ja sisäyksiköt toimittaa alihankkija Ruotsista.

  Mitsubishi Electric ilmalämpöpumppujen ja ilma-vesilämpöpumppujen maahantuojana toimii Scanoffice Oy. Scanoffice Oy on suomalainen yhtiö, joka toimii Suomen lisäksi omalla tytäryhtiöllään myös Ruotsin markkinoilla. Yhtiöt kuuluvat Scanoffice Group yritysryhmään, jonka liikevaihto on n. 33 miljoona euroa ja joka työllistää n. 40 henkeä.

  Varmista, että saat nimenomaan aidon Mitsubishi Electric ilmalämpöpumpun tai ilma-vesilämpöpumpun!

  Valikko
  Valikko