Ilmanvaihto raikastaa sisäilman

Ilmanvaihtoa tehostamalla saat helposti raikasta ilmaa kotiisi tai työpaikallesi. Kotimaiset, edulliset Mobair-korvausilmalaitteet mahdollistavat raikkaan, suodatetun korvausilman tuottamisen huoneistoon vedottomasti vuoden ympäri. Mitsubishi Electric Lossnay -huonekohtaiset mini-ilmanvaihtolaitteet tehostavat tilan ilmanvaihtoa energiatehokkaasti.
Oikean laitteen valinta juuri sinun kohteeseesi on helppoa. Tutustu vaihtoehtoihimme!

Mobair-korvausilmalaite poistaa vedontunteen

Kotimaiset Mobair-korvausilmalaitteet mahdollistavat raikkaan, suodatetun korvausilman tuottamisen huoneistoon vedottomasti vuoden ympäri. Riittävä korvausilma on perusedellytys terveelliselle, happirikkaalle ja hajuttomalle sisäilmalle.

Mobair-korvausilmalaite

 • poistaa vedontunteen
 • suodattaa korvausilman tehokkaasti
 • on helppo asentaa ja edullinen käyttää
 • valmistetaan Suomessa.

Älä alipaineista asuntoasi korvausilmaa rajoittamalla, valitse Mobair!

Avoin korvausilmaventtiili suojaa rakenteita

Mikäli rakennus on varustettu virtauspinta-alaltaan riittämättömin tai vedon tunteen vuoksi kuristetuin korvausilmaventtiilein, on myös rakennevaurioiden riski suuri. Tästä johtuen jokaisesta poistoilmanvaihdolla varustetusta huoneistosta tulee löytyä riittävästi virtaava, avoin korvausilmaventtiili erityisesti asuinkäytössä olevista huoneista.

Miten Mobair toimii?

Mobair poistaa vedontunteen sekoittamalla kylmän tuloilman huoneen katonrajaan kerrostuneeseen lämpöenergiaan. Kun vedontunne poistuu, lämmitystä tarvitaan vähemmän ja myös lattiat lämpenevät.

Katso lisää Mobairin toiminnasta videolta.

 Mobair on kotimainen tuote

Avainlippu-merkki voidaan myöntää Suomessa valmistetulle tuotteelle tai Suomessa tuotetulle palvelulle. Lisäksi tuotteen tai palvelun kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia.

Makuuhuoneen ikkunan väliin ei kondensoidu vettä Lossnay mini-ilmanvaihtolaitteen ansiosta

Lossnay-mini-ilmanvaihtolaitteet ovat energiatehokkaita

Mitsubishi electric Lossnay -huonekohtaiset mini-ilmanvaihtolaitteet tehostavat tilan ilmanvaihtoa energiatehokkaasti. Ne poistavat jäteilmaa ja palauttavat jatkuvasti vastaavan määrän raikasta ulkoilmaa. Huonekohtaisella ilmanvaihtolaitteella voidaan turvallisesti tehostaa esimerkiksi yhden huoneen (VL-50) tai kerroksen (VL-100) perusilmanvaihtoa.

Huonekohtaisen ilmanvaihtolaitteen lisäksi on huomioitava rakennuksen perusilmanvaihdon ja pistepoistojen (tulipesät, liesituuletin) tarvitsema korvausilma. Puutteellista ilmanvaihtoa tehostamaan tarkoitettu Lossnay-ilmanvaihtolaite lämmittää jopa 80 prosenttia tuloilmasta poistoilman lämmöllä.

Mitsubishi Electric Lossnay

 • lisää ilmanvaihtoa turvallisesti, eikä vaikuta tilan painesuhteisiin haitallisesti
 • on rakenteeltaan nerokkaan yksinkertainen: 1 puhallinmoottori jossa on 2 puhallinta
 • on käyntiääneltään miellyttävän hiljainen.

Älä tuuleta ikkunan kautta, tuuletat silloin kukkarollasi!

Näin Lossnay-mini-ilmanvaihtolaite toimii

Katso videosta, miten voit ottaa lämmön talteen Lossnay-mini-ilmanvaihtolaitteen avulla. Lämmön talteenoton hyötysuhde on parhaimmillaan 85 prosenttia!

Laite poistaa sisätiloista likaista ilmaa ja ylimääräistä kosteutta ja tuo tilalle raikasta, suodatettua ulkoilmaa. Lossnay ei vaikuta talon muuhun ilmanvaihtoon, joten se on turvallinen asentaa kaikkiin rakennuksiin.

Mikä laite on oikea juuri minulle?

Mobair-korvausilma- ja Mitsubishi Electric Lossnay -mini-ilmanvaihtolaitteita on asennettu esimerkiksi seuraaviin kohteisiin:

 • Huippuimurilla varustettu talo = Mobair 2030S -korvausilmalaite olo- ja makuuhuoneisiin
 • Huippuimurilla varustettu, suorasähkölämmitteinen talo = Mobair 2010/2030S -korvausilmalaite olo- ja makuuhuoneisiin
 • Painovoimaisella ilmanvaihdolla varustettu yksikerroksinen talo = Mobair 2030S -korvausilmalaite makuuhuoneisiin, Lossnay VL-100U5-E olohuoneeseen
 • Rintamamiestalo = alakertaan 2 x Mobair 2030S (mh/oh), yläkerran makuuhuoneisiin Lossnay VL-50S2-E
 • Autotalli = Lossnay VL-100U5-E
 • Vapaa-ajan asunto = Makuutiloihin Mobair 2015 -korvausilmalaite, tupaan Lossnay VL-100U5-E.

Yllä olevat esimerkit ovat suuntaa-antavia. Lopulliseen kokoonpanoon vaikuttaa muun muassa huoneiston pistepoistojen (tulipesät, liesituuletin yms.) määrä.

Lattiapinnat sekä ikkunanvierustat ovat miellyttävämmän lämpöiset ja vedottomat, enää ei ole villasukkapakkoa.
Riitta Kallio Järvenpää

Tutustu korkealaatuisiin tuotteisiimme!

Mitsubishi Electric -mini-ilmanvaihtolaitteet Lossnay VL-50 ja VL-100

Mitsubishi Electric -mini-ilmanvaihtolaitteet Lossnay VL-50 ja VL-100

Suosittu

Mitsubishi Electric Lossnay -mini-ilmanvaihtolaitteet ovat lämmön talteenotolla varustettuja huonekohtaisia ilmanvaihtolaitteita. Ne tuovat ...

Käännythän laitteen valinnassa ja hankinnassa ammattitaitoisen jälleenmyyjämme puoleen!

Etsi jälleenmyyjä

tai

   Yhteydenottopyyntö   Mobair-korvausilmailmalaitteet suodattavat siite­pölyn ja lämmittävät tuloilman lämmityskaudella, jolloin vedon tunnetta ei pääse syntymään.
   Ulla-Riitta Korpilahti

   Referenssit – Mobair-ilmanvaihtolaitteet

   Referenssit – Lossnay-mini-ilmanvaihtolaitteet

   No results found

   Happirikasta ja suodatettua sisäilmaa

   Ilmanvaihto, kuten se puhekielessä käsitetään, jakaantuu kahteen eri tyyppiin: koneelliseen ilmanvaihtoon ja poistoilmanvaihtoon. Koneellinen ilmanvaihto toimii tulo- ja poistokanavistoin varustetulla ilmanvaihtokoneella. Poistoilmanvaihdossa sen sijaan on vain poistokanavat ja korvausilma otetaan seinän läpi suoraan sisätiloihin. Poistoilmanvaihto on jaettavissa edelleen kahteen eri tyyppiin: koneelliseen ja ns. luonnolliseen poistoilmanvaihtoon.

   Koneellisessa poistoilmanvaihdossa huoneistoon luodaan stabiili alipaine koneellisesti ja se on useimmiten käyttäjän operoitavissa. Luonnollisen poistoilmanvaihdon toiminta perustuu puolestaan painovoimaiseen poistoilmanvaihtoon.

   Oli kyseessä mikä tahansa edellä mainituista ilmanvaihtotyypeistä, tulisi varmistua, että tilasta poistettavan ilmamäärän tilalle tuotetaan riittävästi suodatettua ja raikasta ilmaa. Liiallisen alipaineen myötä hallitsemattomien rakennevuotojen mukana tilaan virtaavat toksiinit ja radon pilaavat sisäilman.

   Hyvä sisäilma on happirikasta ja suodatettua, tilaan hallitusti johdettua ilmaa.

   Valikko
   Valikko