Scanoffice-maalämpöpumput.

Maalämpöpumppu

Lämmin koti, luonnollisesti säästäen
  • ⭐️ Maksuaikatarjous 19.2.-31.5. Rahoita hankintasi ja siirrä eräpäivää halutessasi 6 kk eteenpäin - täysin kuluitta ja koroitta!
    Lue lisää

    SOG-rahoituksen maksuaikatarjous 19.2.-31.5.

    Kaikkiin 31.5.2024 mennessä tehtyihin ja myönnettyihin SOG-rahoitushakemuksiin saat halutessasi täysin kuluttoman ja korottoman kuuden kuukauden eräpäivän siirron. Ensimmäinen laskusi erääntyy vasta kuuden kuukauden päästä – ilman mitään kuluja tai lyhennyksiä. Voit tällöin päättää maksatko laskun kokonaan pois, vai jatkatko maksusuunnitelman mukaisesti.

    Rahoitusta voi hakea aina 2 500–50 000 € hankintoihin. Lopullinen rahoitettava osuus voi olla myös vähemmän, kuin haettu vähimmäissumma 2 500 €. Rahoituksen myöntää OP Yrityspankki Oyj.

    Maksa hankintasi pienemmistä energialaskuista kertyvillä säästöillä

    Joustava maksutapa tekee energiaremontin hankinnasta nopeaa ja huoletonta. Kotiisi asennettu lämpöpumppu tai aurinkosähköjärjestelmä alkaa tuottaa säästöjä heti käyttöönoton jälkeen ja maksaa itsensä nopeasti takaisin. Kuukausittaiset kulusi eivät nouse välttämättä lainkaan, vaan voit lyhentää lainaa pienemmistä energialaskuista kertyvillä säästöillä. Joustavaa maksutapaa voit hyödyntää kaikkiin Scanofficen tuoteryhmiin.

    Voit laskea mahdollisen säästösi helposti lämpöpumppulaskurillamme.

     

    Tutustu tarkemmin joustavaan maksutapaan ja rahoituslaskuriin

Maalämpöpumpulla lämmität kodin ja käyttöveden maaperän puhtaalla energialla. Pitkäikäisyys, varmatoimisuus ja edulliset käyttökustannukset tekevät maalämpöpumpusta erinomaisen valinnan.

Maalämpöpumpun hankinnalle myönnetään myös tukea ja erilaisia avustuksia. Tutustu eri tukimahdollisuuksiin ja aloita energiaremonttisi jo tänään.

Miksi maalämpöpumppu?

Eniten säästöjä

Maalämpöpumppu tuo eri lämmitysmuodoista selvästi suurimmat säästöt lämmityslaskuun. Voit säästää maalämmöllä jopa 80 % verrattuna öljylämmitykseen tai sähkölämmitykseen.

Varmuutta pitkälle tulevaan

Maalämpöpumppu on varmatoiminen ja vaivaton lämmitysmuoto, joka vaatii hyvin vähän huoltoa. Oikein mitoitettu ja asennettu maalämpöpumppujärjestelmä lämmittää kotisi jopa yli 20 vuoden ajan.

Puhdasta energiaa

Maalämpöpumpulla lämmität energiatehokkaasti ja ekologisesti hyödyntäen maan omaa uusiutuvaa lämpöenergiaa. Vaihtamalla ympäristöystävälliseen maalämpöön olet mukana luomassa tuleville sukupolville puhtaampaa tulevaisuutta.

Autamme kaikissa hankinnan vaiheissa

1
Yhteydenotto

Täytä yhteydenottolomake, niin ohjaamme sinut alueesi valtuutetulle maalämpöpumppujen jälleenmyyjälle. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä haluamaasi jälleenmyyjään.

Yhteydenotto ei vielä sido mihinkään.

2
Ratkaisuehdotus

Asiantuntija tulee kartoituskäynnille arvioimaan kotisi lämmitysenergian ja -tehon sekä lämpimän käyttöveden tarpeen. Oikein mitoitettu maalämpöjärjestelmä varmistaa, että laitteisto toimii mahdollisimman energiatehokkaasti ja tuo sinulle suurimmat säästöt.

3
Luvat kuntoon

Maalämpöpumpun asentamiseksi tulee tontille porata lämpökaivo, jota varten tarvitaan aina lupa. Lupa-asiat hoituvat sujuvasti ammattitaitoisten jälleenmyyjiemme avulla.

4
Laitteiston asennus

Saat jälleenmyyjiemme kautta kaiken tarvittavan: lämmönkeruuputkiston, poraustyöt, maalämpöpumpun asennuksineen, opastuksen käyttöön sekä tukea aina, kun sitä tarvitset. Nauti helposta lämmöntuotosta ja alhaisista lämmityskuluista!

Apua maa­läm­pö­pum­pun hankintaan?

Maalämpöpumpun toimintaperiaate

Maalämpöpumppu hyödyntää maaperään varastoitunutta energiaa kotisi lämmittämiseen. Lämmön talteenotto tapahtuu maahan asennettavalla lämmönkeruuputkistolla sekä maalämpöpumpulla, joka jakaa vesikiertoisen patterijärjestelmän tai lattialämmityksen avulla lämmön rakennukseen.

Lämpökaivo porataan tyypillisesti syvälle kallioperään. Suurilla tonteilla keruupiiri voidaan myös sijoittaa noin 1-2 metrin syvyyteen vaakatasoon, esimerkiksi pellolle. Mikäli tontilla on vesistöä, voidaan maalämpöpumpun lämmönkeruupiiri sijoittaa veteen, jolloin kerätään vesistöön sitoutunutta lämpöenergiaa.

Mistä maalämpöpumpun hinta muodostuu?

Maalämpöpumpun hinta muodostuu lämpökaivon poraamisesta, lämmönkeruuputkistosta, maalämpöpumpusta sekä asennustyöstä tarvikkeineen. Joissakin tapauksissa tarvitaan myös puskurivaraaja ja erillinen käyttöveden varaaja.

Maalämmön porauksen hinta määräytyy useimmiten lämpökaivojen määrästä ja syvyysvaatimuksista. Maalämpöpumpun sisäyksikön asennustyön hintaan vaikuttavat mahdollisen vanhan lämmitysjärjestelmän purku- tai muutostyöt.

Maalämpöpumpulla viilentäminen

Lämpiminä kesäkausina maalämpöpumpun lämpökaivoa voidaan käyttää myös viilennykseen maaviileän avulla. Jäähdyttämistä varten tarvitaan puhallinkonvektori, joka voidaan asentaa esimerkiksi sisäkattoon tai seinälle.

Lisäksi maalämpöpumpun käyttö viilennykseen vaatii erillisen kiertovesipumpun ja eristetyn putkiston, joka huolehtii lämmönkeruunesteen kierrosta puhallinkonvektoriin ja siitä takaisin maaperässä sijaitsevaan lämmönkeruupiiriin.

Jäähdytys toimii täysin kallioperän viileyden avulla, mikä tekee maalämpöpumpulla viilentämisestä erittäin ympäristöystävällistä, energiatehokasta ja edullista. Jäähdyttäminen myös edesauttaa kallioperän elpymistä seuraavaa lämmityskautta varten.

Vaakasuora maalämpöpumppujärjestelmä kodin lämmittämiseen maalämmöllä. 3D-renderöity kuvitus.

Maalämpöpumpun lämpökaivon poraus ei ole monimutkaista

Maalämpö otetaan talteen maahan asennettavalla lämmönkeruuputkistolla ja maalämpöpumpulla, joka jakaa lämmön rakennukseen vesikiertoisen patterijärjestelmän tai lattialämmityksen avulla. Kallioon porattu maalämpöpumpun lämpökaivo voi olla jopa yli 200 metriä syvä.

Aluksi saattaa vaikuttaa siltä, että tällaisen syvän kaivon poraaminen olisi pitkä urakka. Kuitenkin nykyaikaisilla välineillä ja ammattitaitoisten työntekijöiden avulla työhön kuluu yleensä vain 1–1,5 päivää.

Lämpökaivon poraaminen on mahdollista monenlaisilla tonteilla. Porauslaitetta käyttämällä ja teloilla varustettuna porauksesta jää vähän jälkiä, mutta mahdolliset hyödyt ovat haittoja suuremmat. Tarvittaessa voidaan käyttää suojalevyjä nurmikkovaurioiden välttämiseksi. Rakennus voidaan myös suojata ylimääräiseltä lialta, jos porauspaikka sitä edellyttää.

Vai sittenkin ilma-vesilämpöpumppu?

Aina maalämpöpumppu ei ole vaihtoehto. Syitä voi olla monia, mutta esimerkiksi maalämpöpumpun vaatiman energiakaivon poraus ei välttämättä onnistu tai se on alueella kielletty. Joskus taas syy saattaa olla puhtaasti kustannuksissa.

Vaikka maalämpö onkin energiakustannusten säästöissä kiistaton ykkönen verrattuna esimerkiksi sähkölämmitykseen, on ilma-vesilämpöpumpussa hieman halvempi hankintakustannus.