Mobair – vedotonta ja puhdasta korvausilmaa!

Kotimaiset Mobair-korvausilmalaitteet mahdollistavat raikkaan ja suodatetun korvausilman tuottamisen huoneistoon vedottomasti vuoden ympäri. Mobairin ansiosta kodissasi ja mökilläsi on aina terveellinen, happirikas ja hajuton ilma.

Oikean laitteen valinta juuri sinun kohteeseesi on helppoa. Tutustu Mobair-tuotteisiimme!

Näin Mobair-korvausilmalaitteet poistavat vedontunteen

Kiertoilmalämmityksellä varustetut Mobair-mallit poistavat vedontunteen sekoittamalla kylmän tuloilman huoneen katonrajaan kerrostuneeseen lämpöenergiaan. Kun vedontunne poistuu, lämmitystä tarvitaan vähemmän ja myös lattiat lämpenevät.

Katso lisää Mobairin toiminnasta videolta.

 Mobair on kotimainen tuote

Avainlippu-merkki voidaan myöntää Suomessa valmistetulle tuotteelle tai Suomessa tuotetulle palvelulle. Lisäksi tuotteen tai palvelun kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia.

Mobair-korvausilmaventtiilit ovat LVI-Suunnittelija Juha Tourusen vuonna 1989 patentoimia tuotteita. Niiden tuotanto alkoi Halikossa vuonna 1991. Ne valmistetaan tänäkin päivänä Mobairin omilla tuotantolaitoksilla Halikossa ja Salossa.

Avoin korvausilmaventtiili suojaa rakenteita

Mikäli rakennus on varustettu virtauspinta-alaltaan riittämättömin tai vedon tunteen vuoksi kuristetuin korvausilmaventtiilein, on myös rakennevaurioiden riski suuri. Tästä johtuen jokaisesta poistoilmanvaihdolla varustetusta huoneistosta tulee löytyä riittävästi virtaava, avoin korvausilmaventtiili erityisesti asuinkäytössä olevista huoneista.

Mobair-korvausilmalaite

 • poistaa vedontunteen
 • suodattaa korvausilman tehokkaasti
 • on helppo asentaa ja edullinen käyttää
 • valmistetaan Suomessa.

Älä alipaineista asuntoasi korvausilmaa rajoittamalla, valitse Mobair!

Mobair-korvausilmailmalaitteet suodattavat siite­pölyn ja lämmittävät tuloilman lämmityskaudella, jolloin vedon tunnetta ei pääse syntymään.
Ulla-Riitta Korpilahti

Tutustu korkealaatuisiin Mobair-tuotteisiimme!

Mobair 2030S -korvausilmalaite kiertoilmalämmityksellä

Mobair 2030S -korvausilmalaite kiertoilmalämmityksellä

Suosittu

Kiertoilmalalla lämmittävä Mobair 2030S -korvausilmalaite rakennuksiin, joissa on painovoimainen tai koneellinen ilmanpoisto. Laite suodatta...

Mobair 2015 -korvausilmalaite kiertoilma-/vastuslämmityksellä

Mobair 2015 -korvausilmalaite kiertoilma-/vastuslämmityksellä

Uutuus

Mobair 2015, kiertoilmalla ja vastuksella lämmittävä korvausilmalaite soveltuu hyvin vanhoihin rakennuksiin, joissa on painovoimainen ilmanv...

Mobair 2010 – korvausilmalaite lämmitysvastuksella

Mobair 2010 – korvausilmalaite lämmitysvastuksella

Mobair 2010 vastuksella lämmittävä korvausilmalaite korvausilmalaite on pienikokoinen ja tehokas. Suodattaa ja lämmittää huoneeseen laitteen...

Mobair 4100 -lämmönsiirtopuhallin

Mobair 4100 -lämmönsiirtopuhallin

Mobair 4100 on ainutlaatuinen lämmönsiirtopuhallin, joka siirtää lämmintä tai viileää ilmaa kätevästi huoneesta toiseen. Mob...

Mobair 2080 -tuloilmalaite ja sisäilmansuodatin

Mobair 2080 -tuloilmalaite ja sisäilmansuodatin

Mobair 2080 -tuloilmalaite ja sisäilmansuodatin soveltuu myös suuriin tiloihin.

Käännythän laitteen valinnassa ja hankinnassa ammattitaitoisen jälleenmyyjämme puoleen!

Etsi jälleenmyyjä

tai

   Yhteydenottopyyntö   Mikä laite on oikea juuri minulle?

   Mobair-korvausilmalaitteita on asennettu esimerkiksi seuraaviin kohteisiin:

   • Huippuimurilla varustettu talo = Mobair 2030S -korvausilmalaite olo- ja makuuhuoneisiin
   • Huippuimurilla varustettu, suorasähkölämmitteinen talo = Mobair 2010 tai 2030S -korvausilmalaite olo- ja makuuhuoneisiin
   • Painovoimaisella ilmanvaihdolla varustettu yksikerroksinen talo = Mobair 2030S -korvausilmalaite makuuhuoneisiin
   • Rintamamiestalo = alakertaan 2 x Mobair 2030S (mh/oh)
   • Mökki = Mobair 2015 tai 2030S.

   Yllä olevat esimerkit ovat suuntaa-antavia. Lopulliseen kokoonpanoon vaikuttaa muun muassa huoneiston pistepoistojen (tulipesät, liesituuletin yms.) määrä.

   Katso referenssejämme

   Koneellinen ilmanvaihto ja poistoilmanvaihto

   Ilmanvaihto, kuten se puhekielessä käsitetään, jakaantuu kahteen eri tyyppiin: koneelliseen ilmanvaihtoon ja poistoilmanvaihtoon. Koneellinen ilmanvaihto toimii tulo- ja poistokanavistoin varustetulla ilmanvaihtokoneella. Poistoilmanvaihdossa sen sijaan on vain poistokanavat ja korvausilma otetaan seinän läpi suoraan sisätiloihin. Poistoilmanvaihto on jaettavissa edelleen kahteen eri tyyppiin: koneelliseen ja ns. luonnolliseen poistoilmanvaihtoon.

   Koneellisessa poistoilmanvaihdossa huoneistoon luodaan stabiili alipaine koneellisesti ja se on useimmiten käyttäjän operoitavissa. Luonnollisen poistoilmanvaihdon toiminta perustuu puolestaan painovoimaiseen poistoilmanvaihtoon.

   Ilmanvaihto kuntoon

   Oli kyseessä mikä tahansa edellä mainituista ilmanvaihtotyypeistä, tulisi varmistua, että tilasta poistettavan ilmamäärän tilalle tuotetaan riittävästi suodatettua ja raikasta ilmaa. Liiallisen alipaineen myötä hallitsemattomien rakennevuotojen mukana tilaan virtaavat toksiinit ja radon pilaavat sisäilman.

   Hyvä sisäilma on happirikasta ja suodatettua, tilaan hallitusti johdettua ilmaa.

   Tutkitut ja testatut tuotteet

   Mobair-tuotteiden sähköturvallisuuden määräysten mukaisuuden on tutkinut SGS Fimko. Laitteet ovat Asumisterveysohjeistuksen mukaisesti testattuja. Niillä tuotettu korvausilma on todettu täysin vedottomaksi.

   Mobair-mallistossa on useita malleja raikkaan ja vedottoman korvausilman hallittuun saantiin.

   Valikko
   Valikko