Sähköauton lataus kotona on nyt helppoa ja nopeaa

AmpIN Smart – sähköauton latauslaitteet, myös hybrideille

Uudet, älykkäät AmpIN Smart -latauslaitteet tekevät sähköauton ja hybridin latauksesta vaivatonta. Ne on suunniteltu Suomessa ja tehty kestämään kaikenlaiset sääolosuhteet helteistä paukkupakkasiin.

Voit ladata autoasi jopa 22 kilowatin teholla turvallisesti. Sinun ei tarvitse suurentaa sähköliittymääsi tai hankkia erillistä vikavirtasuojaa.

AmpIN Smart -latauslaitteet sopivat kaikkiin markkinoilla oleviin automerkkeihin. Hanki nyt omasi!

AmpIN Smart – sähköauton latausasema

AmpIN Smart – sähköauton latausasema

Uutuus

Suomessa kehitetty älykäs latausasema varmistaa mahdollisimman suuren sähköauton lataustehon. Voit ladata autosi turvallisesti ilman sähköli...

AmpIN Smart – sähäkkä ja kestävä sähköauton latauskaapeli

AmpIN Smart – sähäkkä ja kestävä sähköauton latauskaapeli

Uutuus

Uusi AmpIN Smart on ankariin Pohjolan oloihin suunniteltu sähköauton latauskaapeli, joka pysyy taipuisana ja ehjänä vielä -40 asteen pakkase...

Miten valita paras sähköauton latauslaite kotiin?

Etsitkö sähköauton tai hybridiauton latauslaitetta, etkä oikein tiedä, mistä aloittaa? Ei huolta, et ole yksin. Nykyisin on tarjolla monenlaisia kotiin tarkoitettuja latauslaitteita, joista on vaikea tunnistaa itselle paras latauslaite.

Mikä on sähköauton latausasema, latauslaite tai laturi?

Sähköauton tai lataushybridin ”latausasema”, ”latauslaite” tai ”laturi” tarkoittaa kotiin asennettavaa likimain postilaatikon kokoista laitetta, joka syöttää autoon sähköä turvallisesti. Erillinen latauslaite tarvitaan, koska tavallinen pistorasia saattaa kuumentua tai jopa syttyä palamaan lataustilanteissa. Tavallista pistorasiaa ei ole suunniteltu suurelle ja jatkuvalle virralle, jota sähköauto lataamiseen tarvitsee.

Latauslaite kiinteällä kaapelilla vai ilman?

Sähköauton latauslaitteita löytyy kiinteällä kaapelilla ja pistokkeella. Pistokeversio on yleensä hiukan edullisempi, koska verrattain kallista kaapelia ei tarvita. Toisaalta, kiinteä kaapeli helpottaa käyttöä, koska irtokaapelia ei tarvitse kaivaa autosta erikseen. Juuri käyttämisen helppouden vuoksi kiinteällä kaapelilla varustettu latauslaite on kotikäytössä suosituin.

Type 1 vai type 2 vai jokin muu liitin?

Sähköauton latauslaitteet ovat nykyisin lähes kaikki type 2 -liittimellä varustettuja. Tämä johtuu siitä, että Standardin 62196-2 mukainen type 2 -liitin on valittu EU:n jakeluinfradirektiivissä (2014/94/EU) julkisten latauslaitteiden liittimeksi. Type 1 -liittimiä näkee autoissa myös, koska se on suosittu liitin Yhdysvalloissa ja Japanissa.

Jos autossasi sattuu olemaan type 1 -liitin, kannattaa hankkia latauskaapeli, jonka toinen pää sopii autoosi ja toisessa päässä on type 2 -liitin. Yleensä tällainen kaapeli tuleekin auton mukana.

Minkä tehoinen latauslaite on paras valinta?

Kotiin tarjottavien latauslaitteiden teho vaihtelee 3,6 kW:n ja 22 kW:n välillä. 3,6 kW:n teholla autoon saadaan noin 18 kilometrin ajoa vastaava energiamäärä tunnin latausajalla. 22 kW:n laturi puolestaan syöttää autoon tunnin aikana reilut 100 ajokilometriä.

Latausteho riippuu kuitenkin myös auton kyvystä ottaa sähköä vastaan. Usein hybridiautot ottavat sähköä vain yhdestä vaiheesta enintään 16 ampeerin virralla, eli enintään 3,6 kW:n teholla. Sähköautoissa yleisempää on kolmivaiheinen lataus enintään 32 ampeerin virralla, jolloin latausteho on 22 kW.

Eri tehoisilla latureilla ei välttämättä ole suurta hintaeroa. Onkin suosittua hankkia mahdollisimman tehokas latauslaite, vaikka nykyinen auto ei aivan täyttä lataustehoa ottaisikaan. Seuraava auto saattaakin jo olla täyssähköauto, joka kaipaa suurta lataustehoa.

Älykäs sähköauton latauslaite säätää lataustehoa automaattisesti

Koska latauslaitteen valinnassa kannattaa suosia mahdollisimman suurta lataustehoa, latauslaitteen on tärkeää olla säädettävä. Moni markkinoilla oleva latauslaite voidaan säätää asennuksen yhteydessä jollekin tietylle teholle.

Paras valinta on kuitenkin älykäs latauslaite, joka säätää lataustehoa automaattisesti kodin muiden kuormien perusteella. Näin kodin sähköliittymää ei tarvitse suurentaa, eikä pääsulakkeet pala, mutta autoon saadaan kulloinkin sähköliittymässä vapaana oleva kapasiteetti.

Älykäs lataaminen onnistuu esimerkiksi AmpIN Smart -latauslaitteella, jossa on vakiona kodin pääkaapeliin tarvittavat mittalaitteet. Pyydä tarjous lähimmältä jälleenmyyjältämme!

Valikko
Valikko