Ilmalämpöpumput suuriin tiloihin

Ilma-ilmalämpöpumput suuriin tiloihin

Suuret avonaiset tilat, kuten teollisuushallit, varastotilat, parkkihallit ja muut vastaavanlaiset tilat voidaan lämmittää ja tarpeen vaatiessa jäähdyttääkin yksinkertaisella ja edullisella ilmalämpöpumppuratkaisulla. Saatavilla on myös malleja vähemmän pölyisiin ympäristöihin, kuten esimerkiksi toimistot, ravintolatilat tai myymälät.

Ilma-ilmalämpöpumppu on asennettavissa myös kohteisiin, joissa ei ole vesikiertoista lämmönjakojärjestelmää. Vuotuinen hyötysuhde lämmityskäytössä on (COP) n. 2,5. Tämän yksinkertaisemmaksi ei lämmitysjärjestelmän energiatehokkuuden parantaminen muutu!

Mitsubishi Electric PLA-M kattokasettimallit

Mitsubishi Electric PLA-M kattokasettimallit

Alaslaskettuun kattoon asennettavat neljältä sivulta puhaltavat ilmalämpöpumput ja ilmanjäähdyttimet kovaan käyttöön.

WDH Kiertoilmakoje

WDH Kiertoilmakoje

Suosittu

Lämpöpumppu teollisuushallien, varastotilojen ja muiden suurten tilojen lämmittämiseen. Lämpöpumppu WDH-kiertoilmakojeilla sopii myös erinom...

Mitsubishi Electric PKA-M seinämallit

Mitsubishi Electric PKA-M seinämallit

Tehokas seinämallinen ilmalämpöpumppu suuriin tiloihin, kuten toimistoihin ja myymälöihin. Laitteisto on helppo asentaa parantamaan kiinteis...

Mitsubishi Electric PCA-M71HA2 -ilmanjäähdytin, suurkeittiömalli

Mitsubishi Electric PCA-M71HA2 -ilmanjäähdytin, suurkeittiömalli

Kattoon asennettava, ruostumattomasta teräksestä valmistettu ja edestä puhaltava ilmanjäähdytin Mitsubishi Electric PCA-M71HA2 on suurkeitti...

Mitsubishi Electric PCA-M-sarjan kattomallit

Mitsubishi Electric PCA-M-sarjan kattomallit

Katon alapintaan asennettavat, yhdeltä sivulta puhaltavat ilmalämpöpumput ja ilmanjäähdyttimet.

Mitsubishi Electric PEAD-M kiinteistöilmalämpöpumput

Mitsubishi Electric PEAD-M kiinteistöilmalämpöpumput

Suurten tilojen invertteri-kiinteistöilmalämpöpumput (kotelomallit) Mitsubishi Electriciltä. Mitsubishi Electric PEAD-M-sarjan laitteet sove...

Mitsubishi Electric IDH-D puhallinkonvektorit

Mitsubishi Electric IDH-D puhallinkonvektorit

Mitsubishi Electric IDH125-D – IDH250-D suorahöyrysteiset puhallinkonvektorit suuriin ja korkeisiin tiloihin. IDH-Puhallinkonvektori sovelt...

Tutustu referensseihimme!

Ilmalämpöpumppu teollisuushalliin

Suurten tilojen ilmalämpöpumput soveltuvat kaikenlaisten teollisuushallien energiatehokkaaseen lämmittämiseen. Laitteistot ovat nerokkaan yksinkertaisia ja nopeasti asennettavia. Laitteiston ulkoyksikkö, joka ottaa lämpöenergian ulkoilmasta, asennetaan hallin seinustalle ulkopuolelle ja sisäyksikkö (tai sisäyksiköt, jos yhden ulkoyksikön parina on useampi sisäyksikkö) asennetaan hallin seinälle tai kattoon riippuen tilan asettamista ehdoista sisäyksiköiden sijoituksen suhteen.

Seinälle asennettavat kiertoilmakojeet ovat tuttu lämmönjakomuoto hallin lämmityksessä jo kymmenien vuosien takaa. Ilmalämpöpumppu-kiertoilmakojeen erona on se, että lämpimän (tai kylmän) veden sijasta kiertoilmakojeissa kiertää kylmäaine. Lämpöenergia siirretään lämpöpumpputekniikalla ulkoilmasta noin 2,5 kertaisella vuosihyötysuhteella, joten näin hallin lämmityskulut saadaan pidettyä alhaisella tasolla. Kun kiertoilmakojeissa lämpöä siirtää veden sijasta kylmäaine, ei ole olemassa myöskään riskiä lämmönsiirtoaineen jäätymisestä.

Hallin kattoon asennettavat ilmalämpöpumppumallit tulevat yleensä kyseeseen tiloissa, joissa seinälle ei syystä tai toisesta voida sijoittaa sisäyksiköitä. Korkeisiin tiloihin (n. 6 m ja yli), asennetaan IDH-mallisarjan suoraan alaspäin puhaltavat kattomalliset sisäyksiköt. Etuna on, että samalla kun laitteen puhallusilma puhaltaa lämmintä ilmaa alas, saadaan lämpökerrostumasta johtuva tilan yläosassa oleva ylilämpö samalla ohjattua alas oleskelukorkeudelle.

PEAD- ja PEA-mallisarjan ilmalämpöpumput asennetaan yleensä hieman pienempiin teollisuushalleihin ja puhallusilmaa varten laitteen puhallussivulle asennetaan 45 asteen kulmassa oleva puhallusilman ohjain, jolla laitteen puhallus saadaan ohjattua alaspäin ylhäältä. Joissain tapauksissa voidaan puhallusilma myös kanavoida ja tuoda lämmitysilma juuri halutusta kohdasta lämmitettäviin tiloihin.

Ilmalämpöpumpulla onnistuu sekä hallin lämmitys että jäähdytys

Sisäyksiköiden määrä mitoitetaan aina hallikohtaisesti siten, että lämmön tasaisuus hallissa on riittävä. Merkillepantavaa on, että lähes kaikissa kohteissa, joihin suurteho-ilmalämpöpumppuja on asennettu hallin lämmittämiseen, on kesäaikana laitteet otettu myös jäähdytyskäyttöön. Näin työympäristön viihtyvyyttä on saatu parannettua ja työnteko on ollut tehokasta myös kesähelteillä.

Kaikki ilmalämpöpumput halleihin ovat metallikoteloisia ja niiden lamelliväli on riittävän iso, jotta niitä voidaan käyttää pölyisissä tiloissa. Laitteet ovat hyvin toimintavarmoja – riittää kun sisäyksiköiden lamellit puhdistetaan ajoittain.

Hallin lämmitys suuritehoisella ilmalämpöpumpulla on myös ympäristöystävällinen teko, koska hyvän hyötysuhteen johdosta säästyy suuri määrä energiaa ja näin myös lämmityksestä aiheutuvat päästöt pienevät merkittävästi. Myös tuontienergian tarve pienenee ja Suomen kauppataseen vaje paranee.

Ilmalämpöpumppu kerrostaloon tai rivitaloon

Ilmalämpöpumppu kerrostalossa ei ole mitenkään harvinainen. Kerrostalohuoneistot lämpiävät kesällä merkittävästi auringon säteilylämmöstä johtuen. Rakennusmääräyksissä määritetyt enimmäislämpötilat ylittyvät reilusti ja pitkään jatkuessaan liian korkea sisälämpötila voi olla jopa terveysriski vanhuksille sekä sairaille, joiden kehon lämmönsäätely toimii huonommin. Suomessa rakennuskanta on suunniteltu pitämään lämpö sisällä ja siksi jo pelkkä kevätaurinko saattaa lämmittää huoneistot sietämättömäsi. On myös lukuisia tilanteita, joissa esimerkiksi ylimmän kerroksen asukkaat palelevat talvella, kun alemmissa kerroksissa on taas liian kuuma.

Yksinkertaisin ratkaisu on toteuttaa asunnon viilennys huoneistokohtaisesti siten, että ilmalämpöpumpun sisäyksikkö sijoitetaan olohuoneen seinälle ja ulkoyksikkö parvekkeelle.

Mitsubishi Electricin ilmalämpöpumppujen ulkoyksiköt ovat niin hiljaisia, että sijoitettaessa ulkoyksikkö parvekkeelle, on käytännössä mahdotonta, että laitteen äänitaso ylittäisi rakennusmääräysten mukaista desibelirajaa naapureihin nähden, saatikka että ääni häiritsisi naapuria. Itse asiassa, jopa asukkaan itse omalta parvekkeeltaan on vaikeata äänen perusteella havaita, onko laite käynnissä.

Ilmalämpöpumpun asennus kerrostaloon tai rivitaloon edellyttää kuitenkin aina taloyhtiön luvan asennukselle. Paikalliset asennusliikkeet hoitavat ilmalämpöpumppujen asennukset kerrostaloihin ja rivitaloihin ”avaimet käteen” periaatteella.

Lue lisää parhaiten asuntoon sopivista ilmalämpöpumpuista.

Ilmalämpöpumppu kerrostaloon tai rivitaloon voi käsittää myös ns. VRF-järjestelmän, jossa rakennuksen päätyyn tai jossain tapauksessa katolle asennetaan yksi ulkoyksikkö joka tuottaa halutun jäähdytys– ja lämmitystehon esimerkiksi 50:een asuntoon. VRF-järjestelmä toimii täysin samalla periaatteella kuin tavallinen ilmalämpöpumppu, mutta sen teho on merkittävästi suurempi ja yhdestä ulkoyksiköstä putkitetaan kaikille sisäyksiköille oma putkisto.

VRF-laitteisto asennetaan helpoiten rakennusvaiheessa, kun asuntoa rakennetaan.

Valikko
Valikko