Tuloilmalämpöpumput kiinteistöihin

Huomattavan suuri osa rakennusten lämmöntarpeesta käytetään ilmanvaihdon tuloilman lämmittämiseen. Vaikka ilmanvaihtokoneessa on lähes aina suhteellisen tehokas lämmönvaihdin, joka lämmittää tuloilmaa poistoilmalla, voi rakennuksen lämpöenergian tarpeesta siitä huolimatta kulua jopa 20 % tuloilman lämmittämiseen. On myös kohteita, joissa rakennuksen koko lämmitys hoidetaan ilmanvaihdon kautta. Tuloilma tulee pystyä pitämään suunnilleen huoneen lämpöisenä myös koko pitkän talven.

Kiinteistöjen ilmanvaihdon yhteydessä on tänä päivänä lähes aina myös vesikiertoinen jäähdytyspatteri, jolla voidaan hoitaa kuuman ulkoilman jäähdytys ilmanvaihdon kautta. Jäähdytyspatteri taas edellyttää investointia vedenjäähdyttimeen.

Tuloilmakoneen patterilla hoituvat molemmat, lämmitys sekä jäähdytys. Hyvin useassa tapauksessa tuloilmalämpöpumppu asennetaankin olemassa olevan rakennuksen ilmavaihtokoneen tuloilman lämmitystä ja jäähdytystä varten.

Tuloilmalämpöpumput – Mitsubishi Electric PAC-IF013B-E

Tuloilmalämpöpumput – Mitsubishi Electric PAC-IF013B-E

Portaattomasti säätyvä tuloilman jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmä invertteri-lämpöpumpuilla. Mitsubishi Electricin kehittämä...

Tutustu referensseihimme!

Ilmanvaihtokoneen tuloilman lämmitys tai jäähdytys tuloilmalämpöpumpulla

Tuloilmalämpöpumppu tekee kaksi asiaa, se lämmittää ja viilentää. Laitteisto koostuu ulos ilmanvaihtokonehuoneen läheisyyteen sijoitettavasta ulkoyksiköstä, ilmanvaihtokoneen yhteyteen asennettavasta patterista sekä ohjausyksiköstä. Patterin ja ulkoyksikön välillä kiertää kylmäaine suljetussa putkistossa, joten lämmönsiirtoaineen jäätymisvaaraa ei ole.

Tuloilman lämmitys ja jäähdytys voidaan hoitaa tuloilmalämpöpumpulla energiatehokkaasti ja näin säästää huomattavia summia rakennuksen energiakuluissa. Tuloilman lämmitys- ja/tai jäähdytysteholla ei sinällään ole rajoitusta. Lämpöpumppuja voidaan kytkeä useita sarjaan ja tarvittaessa saadaan vaikka usean sadan kilowatin tehot. Laitteiston investointikustannus on varsin pieni ja sen asennus tapahtuu parissa päivässä olemassa olevan ilmavaihtokoneen yhteyteen.

Valikko
Valikko