Uusi Mitsubishi Electric maalämpöpumppu

Scanoffice Oy tuo markkinoille uuden Mitsubishi Electric maalämpöpumpun

Ilmalämpöpumppujen lyömättömänä markkinajohtajana Suomessa tunnettu Mitsubishi Electric yllätti Frankfurtin ISH 2019 -messujen kävijät, esitellessään täysin uuden maalämpöpumpun.

Ecodan Geodan nimeä kantava maalämpöpumppu on kehitetty erityisesti Pohjoismaiden markkinoille, ja sen toimitukset alkavat Suomessa ja Ruotsissa marraskuussa 2019.

Seuraavaksi valmistaja aikoo kehittää tuotteesta Saksan ja Keski-Euroopan markkinoille soveltuvan malliston. Tuotevalikoiman odotetaan kasvavan nopeasti.

ISH-messut Frankfurtissa sujuivat valmistajan näkökulmasta loistavasti

Mitsubishi Electricin osastolla kävi kuhina, kun lämpöpumppualan ammattilaiset tutustuivat uuteen tuotteeseen, ja saivat esittää kysymyksiä ja toiveitaan valmistajan edustajille. Vierailijoiden toiveet uusien maalämpöpumppujen ominaisuuksien ja huollettavuuden suhteen kirjattiin ylös, ja niitä käytetään hyväksi tuotteiden kehittelyssä.

Ecodan Geodan maalämpöpumpussa kaikki laitteen komponentit ovat yksissä kuorissa. Hydrauliikka- ja kylmämoduulin lisäksi, laite sisältää 170 litran lämminvesivaraajan, ja kaikki järjestelmän ohjaukseen ja hallintaan liittyvät osat.

Laitteen kuljetuksen ja huollon helpottamiseksi, laitteen kylmämoduuli voidaan irrottaa laitteen rungosta. Markkinoilla oleviin vastaaviin tuotteisiin verrattuna, laitteisto on varsin kevyt, yhteensä 183 kilogrammaa kylmämoduulin kanssa.

Kunnianhimoinen tavoite – markkinoiden hiljaisin maalämpöpumppu

Yksi erityinen painopiste laitteen kehittämisessä oli ääni. Laitteesta haluttiin saada mahdollisimman hiljainen. Matalan äänitason saavuttamiseksi laitteiston lämpöpumppumoduuli päätettiin koteloida, ja eristää korkealuokkaisilla äänenvaimennusmatoilla. Tämän lisäksi, myös lämpöpumpun ulkokuori päätettiin eristää. Kompressori, ja lämpöpumppumoduuli ovat molemmat varustettu tärinänvaimentimilla.

Näiden ratkaisujen ansiosta laitteiston äänenpaineen taso (SPL, sound power level) on vain 43 dB(A). Tällä lukemalla Ecodan Geodan on luokassaan yksi markkinoiden hiljaisimmista maalämpöpumpuista.

Maalämpöpumpun matala äänitaso on erityisen toivottu ominaisuus Suomen markkinoilla, koska Suomeen rakennettavissa pientaloissa lämmitysjärjestelmä sijoitetaan usein asuintiloihin, kuten kodinhoitohuoneeseen.

Tuotteen ominaisuudet

  • Laitteen lämmitysteho on jopa 10 kW.
  • Laite käyttää tehokasta R32-kylmäainetta, joka kiertää täysin suljetussa kylmäainepiirissä.
  • Laitteen liuos- ja vesiyhteet on sijoitettu laitteen päälle, joka helpottaa laitteen asennusta ja huoltoa.
  • Lämpöpumppu tukee kaikkia liuostyyppejä ja erilaisia keruupiirejä, kuten lämpökaivoja ja maapiiriä.
  • Lämpöpumpun lämpökerroin (SCOP) on 4,78 (B0 / W35). Laitteen Ecodesign- ja energiamerkintädirektiivien mukainen energialuokka on korkein mahdollinen A+++.
  • Laitteen matala korkeus (1750 mm) mahdollistaa laitteen sijoittamisen myös matalampiin tiloihin, kuten rintamamiestalojen kellareihin. Laitteen leveys on 595 mm ja syvyys 680 mm, ja laite on kuljetettavissa standardimittaisen oven läpi.

Tutustu tuotteeseen tästä:

Mitsubishi Electric Ecodan Geodan maalämpöpumppu
Valikko