Vaihtomarkkinat, vaihda nyt lämpöpumppusi uuteen

Olisiko sinulla hetki aikaa keskustella ilmalämpöpumpun vaihtamisesta?

Kyllä, ja näin kevään korvilla on hyvä hetki pitkän lämmityskauden päätyttyä miettiä toimiiko se yli 10 vuotta vanha ilmalämpöpumppu enää tulevan talven ylitse ja vastaako se hyötysuhteeltaan ja muilta ominaisuuksiltaan tämän päivän normeja.

Suomeen on asennettu yli miljoona lämpöpumppua ja näistä valtaosa n.700.000 kpl on ilmalämpöpumppuja. Laadukkaan ilmalämpöpumpun keskimääräinen käyttöikä vuosissa on noin 15 vuotta, mutta hajontaa toki mahtuu tuohon määrään. Tilastojen mukaan Suomeen on asennettu vuosien 2005-2007 välisenä aikana noin 100.000 kpl lämpöpumppua ja näiden vaihtomarkkinat ovat nyt käynnistymässä voimakkaasti ja on jo käynnistynytkin.

Suomessa tätä nykyä myytävät alle 3 kg kylmäaine täytöllä olevat ilmalämpöpumput toimitetaan pääasiassa ympäristöystävällisellä R32 kylmäaineella, joten päivittämällä ilmalämpöpumppusi osallistut samalla ympäristön hyväksi tehtävään työhön. Jotta varmistuisit vanhan ilmalämpöpumpun asianmukaisen kierrätyksestä, valitse yhteistyökumppani jälleenmyyjistä, joilta löytyvät kylmälaiteasennuksiin vaadittavat luvat. Näin voit olla varma, että vanha laitteisto kierrätetään tämän päivän määräyksiä noudattaen. Asennuttamalla varmistut myös siitä, että saat haluamasi ilmalämpöpumpun nopeallakin aikataululla asennettuna. Vaihtamalla paranee.

Valikko