Scanoffice Oy

Scanoffice Oy

Scanoffice Oy on suomalainen 1984 perustettu lämpöpumppujen, ilmastointilaitteiden ja aurinkosähkötuotteiden maahantuonti- ja tukkuliike.

Ammattitaito

Henkilökuntamme koostuu noin 100 alan ammattilaisesta. Toimimme koko Skandinavian alueella.

Scanoffice group logo sinimustalla värityksellä

Scanoffice Group (SOG)

Scanoffice Group on vuonna 1984 perustettu Pohjoismaiden suurin lämpöpumppujen, aurinkosähkötuotteiden ja ilmanvaihtolaitteiden maahantuontiliike. Scanoffice Oy, Scanoffice Solar Oy sekä Scanvarm Oy Ab ovat alan johtavia yhtiöitä Suomen markkinoilla. Scanoffice Groupissa toimii myös SOG Kiinteistöyhtiö Oy, joka rakennutti vuoden 2017 keväällä käyttöön otetun toimitalon yritysryhmän Suomen yritysten käyttöön.

Scanofficen tytäryhtiö ScanMont AB palvelee lämpöpumppu- ja aurinkosähköalan urakoitsijoita Ruotsin Göteborgissa.

Scanoffice Group on suomalainen perheyhtiö, jonka liikevaihto ylittää 100 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 100 alan ammattilaista.

Scanoffice 35 v.

Scanoffice 35 v.

Scanoffice on toiminut yhtenä lämpöpumppualan pioneerina jo siitä lähtien, kun koko toimiala oikeastaan syntyi Suomeen. Toki näihin vuosiin on mahtunut paljon muitakin tuotteita, kuten ilmanpuhdistimia, ilmaverhoja, tupakkahuoneita suodatusjärjestelmineen, ilmakostuttimia sekä muita pienempiä tuotteita.

Ensimmäisiä lämpöpumppuja asensimme ja testailimme jo 90-luvun puolivälin tienoilla. Vasta 2000-luvun taitteessa alkoi lämpöpumppujen yleistyminen toden teolla.

Ensimmäiset viisi vuotta meni vakuutellessa asiakkaita siitä, että yhdellä kilowatilla sähköä voidaan todellakin saada useampi kilowatti lämpöä. Tämä väittämä ei millään uponnut jääräpäisiin ja epäileväisiin Suomalaisiin – ei vaikka Ruotsissa oltiin jo 5–10 vuotta aikaisemmin hyväksytty lämpöpumput kodin lämmönlähteiksi.

90-luvulla, kun esittelimme lämpöpumppuja messuilla, oli asiakkaita parijonoksi asti kuuntelemassa myyntipuheitamme. Odotimme valtavaa tilaustulvaa aina messujen jälkeen, mutta saattoi hyvinkin käydä niin, että sadoista kiinnostuneista ja potentiaalisista asiakkaista yksikään ei laitetta kuitenkaan tilannut. Jäätiin odottamaan, että josko naapuri tai joku sukulaisista tilaa ensin moisen ikiliikkujan, ja jos häneltä saa hyvät suositukset, niin sitten voisi itsekin siirtyä mietinnöistä hankintoihin.

Tänä päivänä Scanoffice Group muodostuu neljästä liiketoimintaa harjoittavasta yhtiöstä. Scanoffice Oy ja Scanvarm Oy Ab harjoittavat lämpöpumppualan maahantuontia ja tukkukauppaa Suomessa, ja ScanMont AB toimii samalla toiminta-ajatuksella Ruotsin markkinoilla. Uusin yritys Scanoffice Groupissa on SOG Kiinteistöyhtiö Oy. Yhteensä Scanoffice Groupin liikevaihto ylittää 55 miljoonaa euroa, ja yhtiöt työllistävät noin 60 henkilöä.

Vuosien saatossa on lämpöpumppujen tuotevalikoima kasvanut suuresti. Perinteisten ilmalämpöpumppujen ja maalämpöpumppujen rinnalle on tullut markkinoita valtaavat ilma-vesilämpöpumput, jotka ottavat lämpöenergian ulkoilmasta ja siirtävät lämpöenergian lämmönsiirtimen kautta rakennuksen lämmitysvesikiertoon. Poistoilmalämpöpumput hyödyntävät rakennuksen ilmanvaihdon kautta poistuvaa lämmintä ilmaa ja ottavat siitä lämmön talteen ja tämä lämpöenergia siirretään niin ikään rakennuksen lämmitysvesikiertoon.

Tuloilmalämpöpumput lämmittävät ja jäähdyttävät rakennuksen ilmanvaihdon tuloilmaa hyvällä hyötysuhteella. Ilmanvaihtokoneeseen asennetaan patteri, johon ulkoyksikön lämpöpumpputoiminnolla tuottama lämpö (tai jäähdytys) ohjataan.

Tällä hetkellä myös suurempiin rakennuksiin asennettavat kiinteistölämpöpumput yleistyvät kovaa vauhtia Suomessa. Sama hyväksi todettu perustekniikka toimii luonnollisesti erittäin hyvin myös isommissa rakennuksissa ja nyt näistä ratkaisuista haetaan kustannussäästöjä myös suurempien kiinteistöjen lämmittämisessä.

Lämpöpumppualan eteenpäin vievänä voimana voidaan pitää lämmityksen jatkuvaa kallistumista ja ihmisten ympäristötietoisuuden lisääntymistä. Energiankulutuksen pienentyminen tuo selvää rahan säästöä ja mitä pienemmällä energiankulutuksella rakennus voidaan lämmittää, sitä pienemmät ovat myös CO2-päästöt (riippuen tietenkin energialähteestä).

Lämpöpumppualan suurimpana toimiaja suomessa kattaa Scanoffice Groupin mallisto koko lämpöpumppurepertuaarin. Olipa siis lämpöpumpputarve minkälainen tahansa, löytyy Scanoffice Groupin tuoteportfoliosta sopiva tuote.

Aurinkosähköjärjestelmät ovat nyt myös osa Scanoffice Groupin toimintaa. Vuoden 2018 aikana Scanofficella perustettiin aurinkosähkötiimi, joka aloitti toimintansa toden teolla vuoden 2019 alkupuolella. Rakennamme parhaillaan Scanoffice Aurinkopartneri -verkostoa jälleenmyyjistämme, jotka tähtäävät mukaan tähän tulevaisuuden bisnekseen. Mallistomme on nyt valmis, ja työ on täydessä käynnissä. Odotamme merkittävää kasvua tästä tuoteryhmästä lähivuosina. Scanoffice Groupin yli 800:sta jälleenmyyjäpartnerista iso osa on jo ilmoittanut kiinnostuksestaan, joten näiden tuotteiden jakelu tulee olemaan koko maan kattavaa hyvinkin pian.

Scanoffice Group muutti keväällä 2017 rakennuttamaansa toimitaloon Espoon Juvanmalmille. Olimme varmoja, että 4200 m2:n logistiikkakeskus 10,5 m korkealla varastolla riittää myös tulevaisuuden tarpeisiin. Väärin arvasimme, olemme jo nyt suunnittelemassa rakennuksen laajennusosaa tontin mahdollistamissa rajoissa. Tämä on kuitenkin toisaalta melko mieluinen ongelma.

Seuraavaan 35 vuoteen olemme jo varautuneet mm. sukupolvenvaihdoksella Groupin perustajaperheessä. Näin pallo pyörii jatkossakin ilman sammaleen rihmaakaan.

Scanoffice pähkinänkuoressa

 • perustettu vuonna 1984
 • Suomen Kylmäliikkeiden Liiton, Suomen Lämpöpumppuyhdistyksen ja Suomen Lähienergialiiton jäsenyritys
 • luottoluokitus AAA
 • suomalaisomisteinen, kotipaikkana Espoo
 • toimii koko Skandinavian alueella
 • työllistää noin 80 alan ammattilaista
 • liikevaihto (Scanoffice Group) ylittää 100 miljoonaa euroa.

Scanoffice on Pohjois-Euroopan suurin lämpöpumppujen ja ilmastointilaitteiden maahantuonti- ja tukkuliike. Asiakaskuntamme koostuu pääasiassa lämpöpumppu- ja LVI-alan urakoitsijoista, ja toimimme koko Skandinavian alueella. Maahantuonnin ja tukkukaupan lisäksi palveluihimme kuuluvat myös jälleenmyyjien koulutus, takuuasioiden käsittely sekä varaosa– ja tarvikepalvelut. Valitsemme tuotevalikoimaamme ainoastaan alan parhaat ja luotettavimmat merkkituotteet. Laadun ja tehokkuuden varmistamiseksi testaamme tuotteet aina itse, sekä osan yhteistyössä VTT:n kanssa.

Pyydä lämpöpumpuista ratkaisuehdotus!

Kotitaloudet

Pyydä katselmus ja ratkaisuehdotus

Pyydä lähintä Scanoffice-jälleenmyyjää tekemään katselmus ja ratkaisuehdotus kiinteistöösi täyttämällä alla oleva lomake.

Voit myös olla suoraan yhteydessä lähelläsi sijaitsevaan jälleenmyyjäämme. Jälleenmyyjä pystyy palvelemaan sinua kaikissa laitteen valintaan, asennukseen, asennuspaikkaan, hintoihin ja rahoitukseen liittyvissä asioissa.

  Olen kiinnostunut

  Suuret kiinteistöt

  Jätä yhteydenottopyyntö suuriin kiinteistöihin erikoistuneelle tiimillemme. Etsimme sopivan asennuskumppanin ja olemme sinuun yhteydessä!

   Tarvitsetko apua laitteen käytössä, huollossa tai takuukorjauksessa?

   Ensijaisesti ota yhteyttä laitteen myyneeseen jälleenmyyjäämme, hän auttaa sinua mielellään kysymyksissäsi.

   Alla olevasta linkistä saat helposti yhteyden alueesi lähimpään jälleenmyyjään. Samasta linkistä löydät myös valtuutetut huoltoliikkeet, jotka auttavat huolto- ja korjaustoimenpiteissä niin takuuaikana kuin sen jälkeenkin.

   Scanoffice Oy

   Palvelemme arkisin kello 8 – 16

   Posti- ja käyntiosoite

   Juvanmalmintie 11
   02970 Espoo

   tai etunimi.sukunimi@scanoffice.fi

   Valikko